Bono


Ikä: s. 1/2021
Sukupu
oli: Uros, kastroitu
Koko: n. 25 kg
Sijainti: Giurgiu Public Shelter, Romania

Järjestömme jäsenet tapasivat Bonon elokuussa 2023 tarhareissullaan, kun häkissä numero 99 oli vastassa erittäin iloinen, sosiaalinen ja ihmisrakas poika. Bono asustaa tarhalla 3 muun koiran kanssa samassa häkissä ja jakaa heidän kanssaan hienosti ihmisen huomion ja herkut. Liikunnanpuutteen takia myös Bono on liian ylipainoinen ja tulevan perheen täytyy kiinnittää huomiota ruokailuihin ja rauhallisen liikunnan aloittamiseen.

Bono rakastaa ihmisiä ja ottaa vieraatkin avosylin vastaan, niin miehet kuin naiset. Bono odottaa kärsivällisesti ihmistä häntä heiluen häkissään, eikä hän hauku turhia. Bono vaikuttaa olevan olosuhteisiin nähden todella tasapainoinen uros, joka ei hätkähdä turhista. Bono ei reagoi juuri mitenkään ympärillä tapahtuvaan meteliin, tai rekkojen ääniin jotka kuuluvat juuri Bonon aitaukseen todella selkeästi viereiseltä tieltä. Bono ei ole kovinkaan energinen koira ja hän on liian ylipainoinen ja asiaa ei ole auttanut raakaruokinta mitä kunnallisella koirat saavat nappulan lisäksi. Bono ei pääse tarhalla ulkoilemaan tai juoksemaan ollenkaan. Bono ei ole korkea eikä kovinkaan kookas koira ja hänen ihannepaino on luultavasti reilusti alle 20kg. Kuvat, jotka näet alempaanta ovat kuvattu 8/2023, kun Bono ei ollut yhtä ylipainoinen kuin nyt vuotta myöhemmin. Bono on asunut julkisella tarhalla jo jonkin aikaa ja valitettavasti hän ajattelee pienen häkin olevan kotinsa. Bono ei yritä häkistä ulos, vaikka ovi avataan ja hänelle annetaan vapaus poistua.

Kuulumisia tarhareissulta 8/2024: ’ Bono, joka on odottanut tarhalla jo vuoden liian pitkään… Bono on erittäin täyspäisen oloinen rauhallinen koira, jolla on kertynyt kiloja vuodessa hieman liikaa. Tämä tosin on täysin ymmärrettävää koiralle joka rakastaa ruokaa ja syömistä, eikä liikuntaa ole ollenkaan. Näkisimme Bonon parhaiten joko yksineläjänä, jossa hän saa jakamattoman huomion omalta/omilta ihmisiltä, mutta myös kiltti narttukoira voisi tulla kyseeseen. Bono kun ei tuon tuosta välitä kummempaa muista koirista, vaan hänelle se juttu on me ihmiset. Bono rauhoittuu todella nopeasti ihmisen silityksiin ja hän ansaitsisi löytää vihdoin sen oman paikan perheestä, jolla on resurssit kunnossa koiran adoptoimiseen.”

Etsimme Bonolle kotia perheestä jossa ollaan sitoutuneita rescuekoiran adoptoimiseen. Bono asuu tarhalla häkissä urosten ja narttujen kanssa, sekä jakaa heidän kanssa ruoat ja herkut ongelmitta. Emme kuitenkaan adoptoi Bonoa vahvaluonteisen uroksen kaveriksi. Bono varmasti rakastaisi olla ainoana koirana, sillä hänelle kaikki kaikessa on ihmiset, ei toiset koirat. Bono antaa ihmisen tehdä hoitotoimenpiteitä ongelmitta, sen tassuihin, korviin ja silmiin saa koskea, ja enemmänkin poika vaikuttaa kaikesta ihmisen kanssa yhdessä olemisesta nauttivan.  Emme tiedä pojan suhtautumisesta kissoihin, sillä tarhalla ei ole kissoja. Bono etsii kotia, jossa olisi tarjolla sopivasti aktiviteettejä ja kodilla tulee olla tarjota myös reilusti aikaa koiran kotiutumiseen. Kaikkien, jotka adoptoivat koiran Woffan kautta tulee sitoutua positiiviseen vahvistamiseen ja koiralähtöisiin koulutusmetodeihin. Kun adoptoi rescuekoiran, voi koiran käytös ja persoonallisuus muuttua paljon koiran kasvaessa. Perheen tulee olla varautunut koulutuksen taipaleeseen kuuluviin haasteisiin ja takapakkeihin. Bono on sekarotuinen koira, jonka ulkonäöstä voimme kuitenkin päätellä herrassa olevan jokin osuus molossirotua. Bono tarvitsee perheen jolla on tietoa ja taitoa toimia tämän rotuisten koirien kanssa tilanteessa kuin tilanteessa. Vaikka Bono tulee tarhalla toimeen muiden koirien kanssa ja hän ei ole koskaan aiheuttanut/ollut osallisena yhdessäkään tappelussa, ei Bono ole MISSÄÄN NIMESSÄ koirapuistokoira.”

Vaikka Bono on tarhaluonteeltaan erittäin iloinen, sosiaalinen, ihmisrakas ja kaikkien kanssa toimeentuleva, täytyy tulevan perheen kuitenkin ymmärtää että tarhakäytös saattaa muuttua koiran kotiuduttua. Julkisen tarhan koirat elävät stressaavassa elinympäristössä. Tarhaolosuhteet ahdistavat varmasti koiria – tarhalla on meluista, talvisin on kylmä ja häkkitovereiden kanssa saattaa tulla erimielisyyksiä, sillä tilaa on liian vähän. Julkiselta tarhalta tulevien koirien kohdalla on tärkeä tiedostaa, että koiran käytös voi muuttua Suomeen tullessa. Tarhalla sosiaalinen ja reipas koira voi kotiuduttuaan olla pelokas. Tarhan nurkassa kyhjöttävä, surumielinen koira puolestaan voi olla kotona touhukas ja utelias.

Luonnekuvaukset rakentuvat koiran ollessa koiratarhalla. Suomeen saapuvalle koiralle tulee opettaa kärsivällisesti sisäsiisteys ja käytöstavat alusta lähtien. Koiran sopeutumiseen tulee varata aikaa – etenkin arempien ja pelokkaiden koirien kanssa. Jokainen koira ansaitsee perheen, missä edetään koirien ehdoilla, ei ihmisen. Julkisella tarhalla koirilla ei ole myöskään mitään aktiviteetteja, eikä etenkään mitään purtavaa hampaille. Tulevan perheen tulee myös ymmärtää että koirien hampaissa saattaa olla esimerkiksi hammaskiveä, jonka adoptoija sitoutuu hoidattamaan kotiutumisen jälkeen Suomessa.

Mikäli kiinnostuit koirasta ja pystyt tarjoamaan hänelle loppuelämän mittaisen rakastavan ja huolehtivan kodin, niin täytäthän ajan kanssa huolellisesti adoptiohakemuksen sivuiltamme.

Suomeen tulleet koiramme tautitestataan, madotetaan, loishäädetään, rokotetaan sekä sirutetaan ennen tuloa. Tutustu Woffan koirien rokotus- ja madotusohjelmaan.

Lue lisää tautitesteistä.

Tutustuthan näihin huolella ennen adoptiohakemuksen tekoa.

Woffa Ry on nyt sitoutunut suomalaisten rescueyhdistysten luomiin yhteisiin Responsible Rescue -toimintakriteereihin.