Bono


Ikä: n. 3v
Sukupu
oli: Uros, kastroitu
Koko: n. 25 kg
Sijainti: Giurgiu Public Shelter, Romania

Bono, n. 3v & 25kg kastroitu uros.
Järjestömme jäsenet tapasivat Bonon elokuussa 2023 tarhareissullaan, kun häkissä numero 99 oli vastassa erittäin iloinen, sosiaalinen ja ihmisrakas poika. Bono asustaa tarhalla 3 muun koiran kanssa samassa häkissä ja jakaa heidän kanssaan hienosti ihmisen huomion ja herkut. Liikunnanpuutteen takia myös Bono on liian ylipainoinen ja tulevan perheen täytyy kiinnittää huomiota ruokailuihin ja rauhallisen liikunnan aloittamiseen.

Jos käy niinkin hyvä tuuri ja Bono saa parhaimman joululahjan eli oman kodin, pääsee herra matkustamaan joulukuussa Suomeen. Kunhan koti löytyy, siirretään Bono myös kunnalliselta tarhalta pois yhteistyötarhallemme MAP’iin.
Etsimme pojalle perhettä, jolla on aikaa opettaa koira kotikoiran maailmaan, minkä varrelle kuuluu myös takapakit. Kotiutuminen saattaa kestää kuukausista vuosiin. Bono luovutetaan ainoaksi koiraksi tai sosiaalisten narttu koirien/koiran laumaan.

Vaikka Bono on tarhaluonteeltaan erittäin iloinen, sosiaalinen, ihmisrakas ja kaikkien kanssa toimeentuleva, täytyy tulevan perheen kuitenkin ymmärtää että tarhakäytös saattaa muuttua koiran kotiuduttua. Julkisen tarhan koirat elävät stressaavassa elinympäristössä. Tarhaolosuhteet ahdistavat varmasti koiria – tarhalla on meluista, talvisin on kylmä ja häkkitovereiden kanssa saattaa tulla erimielisyyksiä, sillä tilaa on liian vähän. Julkiselta tarhalta tulevien koirien kohdalla on tärkeä tiedostaa, että koiran käytös voi muuttua Suomeen tullessa. Tarhalla sosiaalinen ja reipas koira voi kotiuduttuaan olla pelokas. Tarhan nurkassa kyhjöttävä, surumielinen koira puolestaan voi olla kotona touhukas ja utelias. Bono ei tarhalla hauku turhia, mutta yhtyy kyllä muiden lailla haukkukuoroon jos jotain poikkeavaa tarhalla tapahtuu, mutta fiksuissa rajoissa. Siitä, mitä rotuja Bonossa on, emme tietenkään tiedä. Kaikki koiramme ovat arvokkaan sekarotuisia.

Luonnekuvaukset rakentuvat koiran ollessa koiratarhalla. Suomeen saapuvalle koiralle tulee opettaa kärsivällisesti sisäsiisteys ja käytöstavat alusta lähtien. Koiran sopeutumiseen tulee varata aikaa – etenkin arempien ja pelokkaiden koirien kanssa. Jokainen koira ansaitsee perheen, missä edetään koirien ehdoilla, ei ihmisen. Julkisella tarhalla koirilla ei ole myöskään mitään aktiviteetteja, eikä etenkään mitään purtavaa hampaille. Tulevan perheen tulee myös ymmärtää että koira ei ole välttämättä vuosiin päässyt pureskelemaan mitään muuta kuin huonolaatuista ruokaa ja tarhan kaltereita, joten koirien hampaissa saattaa olla esimerkiksi hammaskiveä, jonka adoptoija sitoutuu hoidattamaan kotiutumisen jälkeen Suomessa.

Mikäli kiinnostuit koirasta ja pystyt tarjoamaan hänelle loppuelämän mittaisen rakastavan ja huolehtivan kodin, niin täytäthän ajan kanssa huolellisesti adoptiohakemuksen sivuiltamme.

Suomeen tulleet koiramme tautitestataan, madotetaan, loishäädetään, rokotetaan sekä sirutetaan ennen tuloa. Tutustu Woffan koirien rokotus- ja madotusohjelmaan.

Lue lisää tautitesteistä.

Tutustuthan näihin huolella ennen adoptiohakemuksen tekoa.

Woffa Ry on nyt sitoutunut suomalaisten rescueyhdistysten luomiin yhteisiin Responsible Rescue -toimintakriteereihin.