Kielo


Ikä: s. 5/2023
Sukupu
oli: Narttu,. steriloitu
Koko: n. 20-22 kg
Sijainti: Giurgiu Public Shelter, Romania

Kielo, syntynyt arviolta 5/2023

Kielo on asunut maaliskuusta saakka Giurgiun kunnallisella tarhalla, missä asuu noin 520 koiraa. Kunnallisella tarhalla koirat asuvat pienissä betonihäkeissä, ilman mahdollisuutta ulkoilla säännöllisesti. Tarhalla on rauhatonta, eikä se ole Kielon kaltaiselle herkälle koiralle helppo ympäristö.

Kielo on leikattu ja kooltaan tyttö on noin 20-22 kg.

Kielo on luonteeltaan rauhallinen, lempeä ja herkkä. Tälle kauniille, lempeäkatseiselle tytölle maistuu herkut, joten Kielo olisi varmasti hyvin motivoitavissa herkuilla. Kielo ei ole arka, mutta jännityksen käydessä kovaksi, hän alistuu. Tarhalla Kielo asuu toisen narttukoiran kanssa ja yhteiselo on sujunut hyvin. Ihmisen lähestyessä tytön häkkiä, alkaa kova hännänheilutus ja hyppelehtiminen häkin seinää vasten. Kielon häkkikaveri oli tulossa Woffan adoptio-ohjelmaan, mutta hänelle löytyikin koti Giurgiussa järjestetyssä adoptiopäivässä, joten Kielo on nyt jäämässä yksin häkkiinsä. Aktiiviemme vieraillessa toukokuussa tarhalla oli Kielon turkki niin takussa ja hupaantunut, että aktiivit päättivät trimmata ja pestä Kielon. Vaikka Kieloa selvästi jännitti toimenpiteet, hän antoi tehdä ne ongelmitta.

Etsimme Kielolle kotia, jossa ymmärretään tätä herkkää tyttöä ja annetaan hänen ansaitsemaansa huomiota ja rakkautta. Kielo ei hauku tarhalla, joten mikä tahansa asumismuoto sopisi hänelle. Tyttö sulautuisi hyvin mihin tahansa perhemuotoon. Uudessa kodissa voisi olla koirakaveri, mutta hän pärjäisi varmasti myös perheen ainoana koirana.

Luonnekuvaukset rakentuvat koiran ollessa koiratarhalla. Suomeen saapuvalle koiralle tulee opettaa kärsivällisesti sisäsiisteys ja käytöstavat alusta lähtien. Koiran sopeutumiseen tulee varata aikaa – etenkin arempien ja pelokkaiden koirien kanssa. Jokainen koira ansaitsee perheen, missä edetään koirien ehdoilla, ei ihmisen. Koiratarhalla koirilla ei ole myöskään mitään aktiviteetteja, eikä etenkään mitään purtavaa hampaille. Tulevan perheen tulee myös ymmärtää, että koirien hampaissa saattaa olla esimerkiksi hammaskiveä, jonka adoptoija sitoutuu hoidattamaan kotiutumisen jälkeen Suomessa.

Mikäli kiinnostuit koirasta ja pystyt tarjoamaan hänelle loppuelämän mittaisen rakastavan ja huolehtivan kodin, niin täytäthän ajan kanssa huolellisesti adoptiohakemuksen sivuiltamme.

Suomeen tulleet koiramme tautitestataan, madotetaan, loishäädetään, rokotetaan sekä sirutetaan ennen tuloa. Tutustu Woffan koirien rokotus- ja madotusohjelmaan.

Lue lisää tautitesteistä.

Tutustuthan näihin huolella ennen adoptiohakemuksen tekoa.

Woffa Ry on nyt sitoutunut suomalaisten rescueyhdistysten luomiin yhteisiin Responsible Rescue -toimintakriteereihin.