Kimba


Ikä: s. noin 1/2020
Sukupuoli: Narttu, steriloitu
Koko: n. 17 kg
Sijainti: Margaretan eläinsuoja, Romania

Kimba on noin. 4-5 vuotias steriloitu narttu, jonka järjestömme jäsen tapasi ensimmäisen kerran tarhareissulla 9/2023.
Kimba on löydetty kesällä 2023, kun Margaretan ystävä oli ruokkimassa katukoiria pelloilla. Ystävä tunsi alueen koirat ja huomasikin heti uuden tulokkaan, huskya muistuttavan koiran joka haki samantien vieraalta ihmiseltä tukea ja tuli rapsuteltavaksi syliin asti. Ystävä epäili, että Kimba on juuri hylätty, sillä koira oli hätääntyneen ja hukassa olevan oloinen, mutta kuitenkin hyvin hoidettu eikä laisinkaan nälkiintynyt. Romaniassa on valitettavasti tapana kuskata koira kauas kodista syrjäisille pelloille/kaatopaikoille, jotta koira ei osaisi palata enää kotiin. Näin on luultavasti käynyt myös Kimballe. Margaretan ystävä otti yhteyttä Margaretaan ja kysyi olisiko hänen tarhallaan paikka koiralle ja näin Kimba päätyi Margaretan eläinsuojaan.

Luonteeltaan Kimba on erittäin ihmisrakas, avoin ja sosiaalinen koira joka tulee tuomeen tarhalla kaikenkokoisien ja laisien koirian kanssa, mutta Kimba on hieman tarkka ihmisen huomiosta ja leluistaan, eikä näitä mielellään jaa muiden kanssa. Kimba ei kuitenkaan aiheuta tappeluita, vaan pienin elein antaa lauman muille jäsenille käskyn poistua ihmisen rapsutusten alta. Kimba pärjää hyvin laumassa, missä on alistuvia muita koiria ja pentuja, jotka kunnioittavat Kimban omaa tilaa. Kimba on tarhalla aktiivinen koira, joka keksii mielellään tekemistä. Tarhalla aktiviteetit ovat kuitenkin vähäisiä, joka ei riitä aktiiviselle koiralle. Kimba nauttii leikkimisestä ja juoksemisesta muiden koirien kanssa juoksuaitauksessa. Kimba ei myöskään vahdi toisilta koirilta juoma/syömäkippoja, vaan ainoastaan hän pitää omanaan ihmisiä, oli ne sitten vieraita tai tuttuja, sekä leluja. Koirassa on selkeästi husky rotua, joten tulevan kodin täytyy olla tietoinen kyseisen rodun tarpeista. Kimba on sairastanut sydänmadon, mutta tauti on hoidettu Romaniassa täysin, eikä vaadi Suomessa jatkotoimenpiteitä. Kimba on nykyään hieman ylipainoinen, joten kotona koiran ruokailuun on kiinnitettävä huomiota.

Kimballe etsitään kotia aktiivisesta perheestä, jossa koira saa niin aivopuuhaa kuin fyysistä liikuntaa. Kimba nauttisi varmasti eniten huomiosta yksin, mutta hänet voidaan adoptoida myös uroksen kaveriksi. Kimba hyppii vieraidenkin ihmisten syliin täydellä vauhdilla, sekä pomppii päin eikä tiedosta kokoaan, joten taaperoiden perheeseen häntä ei suositella, ellei perhe ole ehdottoman sitoutunut kouluttamaan näitä asioita koirasta pois. Tarhalla Kimba yrittää raapia portin ovea ihmisen perään, joten tulevan perheen on varauduttava myös eroahdistukseen. Tyttö ei tarhalla hauku, mutta huskymaiseen tyyliin ääntelee, joten häntä ei suositella kerrostaloon, tai ainakaan taloyhtiöön missä on tarkat naapurit. Kissojen kanssa olemisesta ei ole kokemusta. Kimban hampaat ovat erinomaisessa kunnossa.

Luonnekuvaukset rakentuvat koiran ollessa koiratarhalla. Suomeen saapuvalle koiralle tulee opettaa kärsivällisesti sisäsiisteys ja käytöstavat alusta lähtien. Koiran sopeutumiseen tulee varata aikaa – etenkin arempien ja pelokkaiden koirien kanssa. Jokainen koira ansaitsee perheen, missä edetään koirien ehdoilla, ei ihmisen.

Mikäli kiinnostuit koirasta ja pystyt tarjoamaan hänelle loppuelämän mittaisen rakastavan ja huolehtivan kodin, niin täytäthän ajan kanssa huolellisesti adoptiohakemuksen sivuiltamme.

Suomeen tulleet koiramme tautitestataan, madotetaan, loishäädetään, rokotetaan sekä sirutetaan ennen tuloa. Tutustu Woffan koirien rokotus- ja madotusohjelmaan.

Lue lisää tautitesteistä.

Tutustuthan näihin huolella ennen adoptiohakemuksen tekoa.

Woffa Ry on nyt sitoutunut suomalaisten rescueyhdistysten luomiin yhteisiin Responsible Rescue -toimintakriteereihin.