Leea


Ikä: s. 6/2019
Sukupu
oli: Narttu, leikattu
Koko: n. 25 kg

Leea, syntynyt arviolta 6/2019, n. 25kg leikattu narttu

Romanian eläinsuojelija-ystävämme Iulia otti meihin yhteyttä ja pyysi apua ystävänsä koirille. Hänen ystävänsä oli pelastanut kaduilta koiria jo vuosien ajan. Koirat elävät pihalla, mutta heillä on hyvät suojat ja aitaukset jokaiselle. Koirat ulkoilevat pihalla säännöllisesti, ovat tottuneita ihmisiin sekä ”kotikoiran” elämään, niin hyvin kun se on Romaniassa pihakoirana ololla on mahdollista. Iulian ystävä joutuu kuitenkin avioeron vuoksi muuttamaan pois asunnostaan, eikä voi ottaa koiria mukaan. Iulia pyysi meiltä apua ja me lupasimme yrittää löytää koirille uudet kodit Woffan adoptio-ohjelman kautta.

Iulian ystävä löysi Leean puistosta pahvilaatikosta pienenä pentuna. Leea oli peloissaan, se ei liikkunut vaan makasi jännittyneenä laatikon pohjalla. Pentu muutti turvatarhalle ja matka kohti aikuistumista alkoi.

Teini-iässä ja ennen sterilointia Leea saattoi jaksoittain käyttäytyä dominoivasti toisia koiralauman asukkeja kohtaan. Dominoiva toiminta ja pomottelijan luonne kuitenkin katosi steriloinnin myötä ja sen jälkeen yhteenottoja ei ole ollut.

Omistaja kuvailee Leeaa älykkääksi, tottelevaiseksi ja kuuliaiseksi koiraksi. Ihmisiin Leea suhtautuu avoimesti ja ystävällisesti.

Leean kuulumisia 18.5.2024: Leea ensin vähän jännitti vieraita ihmisiä. Tyttö on kuitenkin nameilla helposti lahjottavissa ja tulikin hyvin lähelle kiinnostuneena. Tutun ihmisen Leea antaa silittää ja halata, mutta vierailta ei kosketusta halunnut lyhyen vierailun aikana. Leea osaa paljon käskyjä, kuten istua ja mennä omalle paikalleen. Yhteiselo Norin kanssa sujuu hienosti, mutta ruokailut hoidetaan omissa tiloissa, jotta jokainen saa ruokarauhan.

Etsimme Leealle kotia ainoana koirana tai toisen ei pomottelevan koiran kaveriksi. Tulevan kodin tulee huomioida Leean historia dominoivan luonteen kanssa ja ymmärtää, että ympäristön muuttumisen yhteydessä vanha toimintamalli saattaa palata.

Luonnekuvaukset rakentuvat koiran ollessa Romaniassa. Suomeen saapuvalle koiralle tulee opettaa kärsivällisesti sisäsiisteys ja käytöstavat alusta lähtien. Koiran sopeutumiseen tulee varata aikaa – etenkin arempien ja pelokkaiden koirien kanssa. Jokainen koira ansaitsee perheen, missä edetään koirien ehdoilla, ei ihmisen. Koiratarhalla koirilla ei ole myöskään mitään aktiviteetteja, eikä etenkään mitään purtavaa hampaille. Tulevan perheen tulee myös ymmärtää, että koira ei ole välttämättä vuosiin päässyt pureskelemaan mitään muuta kuin huonolaatuista ruokaa ja tarhan kaltereita, joten koirien hampaissa saattaa olla esimerkiksi hammaskiveä, jonka adoptoija sitoutuu hoidattamaan kotiutumisen jälkeen Suomessa.

Mikäli kiinnostuit koirasta ja pystyt tarjoamaan hänelle loppuelämän mittaisen rakastavan ja huolehtivan kodin, niin täytäthän ajan kanssa huolellisesti adoptiohakemuksen sivuiltamme.

Suomeen tulleet koiramme tautitestataan, madotetaan, loishäädetään, rokotetaan sekä sirutetaan ennen tuloa. Tutustu Woffan koirien rokotus- ja madotusohjelmaan.

Lue lisää tautitesteistä.

Tutustuthan näihin huolella ennen adoptiohakemuksen tekoa.

Woffa Ry on nyt sitoutunut suomalaisten rescueyhdistysten luomiin yhteisiin Responsible Rescue -toimintakriteereihin.