Neela


Ikä: n. 1-vuotias
Sukupu
oli: Narttu, leikattu
Koko: n. 25 kg
Sijainti: MAP, Romania
Saapunut tarhalle: n. 11/2022

Myös isot koirat ansaitsevat mahdollisuuden.

Koiratarhat ovat täynnä ihania, rakastavia isoja koiria, jotka päätyvät tarhalle usein pentuina ja kasvavat siellä, odottaen kotia ja perhettä. Valitettavasti monet näistä isoista korista jäävät adoptioissa huomaamatta. Mutta miksi näin?

Tässä on muutamia syitä, miksi myös isoille koirille tulisi antaa mahdollisuus:

Isoilla koirilla on suuret sydämet. He ovat uskollisia ja hellyydenkipeitä jättiläisiä. Isojen koirien älykkyys ja oppimiskyky ovat yleensä huippuluokkaa. He oppivat nopeasti ja ovat aina valmiita suojelemaan perheenjäseniään. Isojen koirien läsnäolo tuo turvaa ja lohtua. Isojen koirien syliin käpertyminen on vertaansa vailla oleva tunne. Jokainen koira, iso tai pieni, ansaitsee mahdollisuuden rakastavaan kotiin ja perheeseen.

Tässä on esittelyteksti noin vuoden ikäisestä Neela tytöstä, joka etsii omaa kotiaan.

Neela sisaruksineen syntyi kodittomaksi koiraksi romunkeräyspaikalle vaarallisen moottorien varteen. Magda oli saanut vihjeen äitikoirasta ja pienistä pennuista, eikä hän epäröinyt hetkeäkään lähteäkseen pelastamaan heitä turvaan. Nämä pienet pennut olivat erittäin laihoja ja kylmissään. Magda ei voinut jättää heitä lähes varmaan kuolemaan vaan pakkasi äitikoiran ja pennut autoonsa ja suuntasi kohti MAP:in koiratarhaa. Pennut ovat kasvaneet koiratarhalla ja ovat nyt reilu vuoden ikäisiä, energisiä ja leikkisiä junioreita. Mikään tarha ei ole koiran paikka elää. Tarhalla koirat eivät saa toteuttaa itseään kuten kotielämässä, heillä ei ole lämpöä tai turvallista ja rakastavaa perhettä ympärillä.

Neela on nuori ja energinen tyttö. Tarhalla Neela rakastaa leikkiä sisarustensa kanssa ja juokseminen onkin lempi puuhaa. Vaikka Neela on kasvanut hyvin vähällä ihmiskontaktilla, hän rakastaa ihmisiä. Kun tutut ihmiset kävelevät Nalan häkin ohitse, hän on niin innoissaan, että tulee melkein häkin metalliverkosta läpi ihmisen syliin. Vieraita ihmisiä hän uskaltaa tulla haistelemaan ja ottamaan herkkuja kädestä, mutta muuten tutkailee tilannetta siskonsa kanssa hieman kauempana. Neelasta joku saa vielä ihanan perheenjäsenen ja ystävän.

Etsimme Neelalle kotia Suomesta, jossa hän saa rakkautta ja huolenpitoa, seikkailuja ja leikkikavereita. Neela on melko isokokoinen tyttö, ja koska hänellä ei ole mitään kokemusta kotikoiran elämästä, hänelle etsitään ensisijaisesti kotia joko rivitalosta tai kerrostalosta. Lisäksi Neela saattaa innostuessaan haukkua äänille. Ison kokonsa ja vähäisten ihmiskontaktien vuoksi Neelaa ei luovuteta kotiin pienten lasten kanssa. Perheessä saa olla myös koirakavereita.

Aktiiviemme kertomana 10.3.-24 kuulumisia: Neela on selkeästi sisaruksista sosiaalisin, vaikka jännittääkin vielä ihmisen lähellä. Neela ei juurikaan hauku, ja oikein ihmisen luona hänestä kuoruituisi varmasti rakastava perheenjäsen.

Luonnekuvaukset rakentuvat koiran ollessa koiratarhalla. Suomeen saapuvalle koiralle tulee opettaa kärsivällisesti sisäsiisteys ja käytöstavat alusta lähtien. Koiran sopeutumiseen tulee varata aikaa – etenkin arempien ja pelokkaiden koirien kanssa. Jokainen koira ansaitsee perheen, missä edetään koirien ehdoilla, ei ihmisen. Koiratarhalla koirilla ei ole myöskään mitään aktiviteetteja, eikä etenkään mitään purtavaa hampaille. Tulevan perheen tulee myös ymmärtää, että koira ei ole välttämättä vuosiin päässyt pureskelemaan mitään muuta kuin huonolaatuista ruokaa ja tarhan kaltereita, joten koirien hampaissa saattaa olla esimerkiksi hammaskiveä, jonka adoptoija sitoutuu hoidattamaan kotiutumisen jälkeen Suomessa.

Mikäli kiinnostuit koirasta ja pystyt tarjoamaan hänelle loppuelämän mittaisen rakastavan ja huolehtivan kodin, niin täytäthän ajan kanssa huolellisesti adoptiohakemuksen sivuiltamme.

Suomeen tulleet koiramme tautitestataan, madotetaan, loishäädetään, rokotetaan sekä sirutetaan ennen tuloa. Tutustu Woffan koirien rokotus- ja madotusohjelmaan.

Lue lisää tautitesteistä.

Tutustuthan näihin huolella ennen adoptiohakemuksen tekoa.

Woffa Ry on nyt sitoutunut suomalaisten rescueyhdistysten luomiin yhteisiin Responsible Rescue -toimintakriteereihin.