Nori


Ikä: s. 2/2018
Sukupu
oli: Uros, leikattu
Koko: n. 25-30 kg

Nori, syntynyt arviolta 2/2018, leikattu uros, n. 25-30kg

Romanian eläinsuojelija-ystävämme Iulia otti meihin yhteyttä ja pyysi apua ystävänsä koirille. Hänen ystävänsä oli pelastanut kaduilta koiria jo vuosien ajan. Koirat elävät pihalla, mutta heillä on hyvät suojat ja aitaukset jokaiselle. Koirat ulkoilevat pihalla säännöllisesti, ovat tottuneita ihmisiin sekä ”kotikoiran” elämään, niin hyvin kun se on Romaniassa pihakoirana ololla on mahdollista. Iulian ystävä joutuu kuitenkin avioeron vuoksi muuttamaan pois asunnostaan, eikä voi ottaa koiria mukaan. Iulia pyysi meiltä apua ja me lupasimme yrittää löytää koirille uudet kodit Woffan adoptio-ohjelman kautta.

Noin kuusi vuotta sitten Iulian ystävä oli lähdössä käymään asioilla. Poistuessaan omakotitalon portista hän huomasi maassa, aivan portin vieressä makaavan pienen pennun. Pentu näytti siltä, että se oli tarkoituksella tuotu siihen. Pentu vietiin eläinlääkärille, sen kunto tarkistettiin ja kasvu aikuiseksi koiraksi sai alkaa turvatarhalla. Pentu sai nimekseen Nori.

Omistaja kuvailee Noria tottelevaiseksi, kiltiksi, seuralliseksi ja ystävälliseksi. Poika tulee hienosti toimeen muiden koirien kanssa. Ihmistä kohtaan Nori on sosiaalinen ja seurallinen. Poika ei jännitä tai aristele vieraita ihmisiä ja haluaisikin aina olla ihmisen lähellä siliteltävänä. Nori innostuu erittäin paljon ihmisen seurasta ja silloin hän saattaakin onneissaan hypähtää ihmistä vasten.

Etsimme Norille kotia, jossa saisi olla loppuelämänsä oman ihmisen kanssa. Uskomme Norin sopivan ainoaksi koiraksi tai toisen koiran / koirien kanssa asujaksi.

10.3.2024 kuulumisia: ”Nori oli aktiivinen ja hyvin puuhakas. Hän ilahtui hyvin paljon ihmisen läsnäolosta ja halusi olla koko ajan lähellä. Norista näkee että on saanut Ounan luona paljon ihmisen läsnäoloa ja katseesta näkyi onnellisuus. Tästä ihanuudesta saa aktiivisen ja uskollisen ystävän. Tuli toimeen uros ja naaras koirien kanssa.”

Luonnekuvaukset rakentuvat koiran ollessa Romaniassa. Suomeen saapuvalle koiralle tulee opettaa kärsivällisesti sisäsiisteys ja käytöstavat alusta lähtien. Koiran sopeutumiseen tulee varata aikaa – etenkin arempien ja pelokkaiden koirien kanssa. Jokainen koira ansaitsee perheen, missä edetään koirien ehdoilla, ei ihmisen. Koiratarhalla koirilla ei ole myöskään mitään aktiviteetteja, eikä etenkään mitään purtavaa hampaille. Tulevan perheen tulee myös ymmärtää, että koira ei ole välttämättä vuosiin päässyt pureskelemaan mitään muuta kuin huonolaatuista ruokaa ja tarhan kaltereita, joten koirien hampaissa saattaa olla esimerkiksi hammaskiveä, jonka adoptoija sitoutuu hoidattamaan kotiutumisen jälkeen Suomessa.

Mikäli kiinnostuit koirasta ja pystyt tarjoamaan hänelle loppuelämän mittaisen rakastavan ja huolehtivan kodin, niin täytäthän ajan kanssa huolellisesti adoptiohakemuksen sivuiltamme.

Suomeen tulleet koiramme tautitestataan, madotetaan, loishäädetään, rokotetaan sekä sirutetaan ennen tuloa. Tutustu Woffan koirien rokotus- ja madotusohjelmaan.

Lue lisää tautitesteistä.

Tutustuthan näihin huolella ennen adoptiohakemuksen tekoa.

Woffa Ry on nyt sitoutunut suomalaisten rescueyhdistysten luomiin yhteisiin Responsible Rescue -toimintakriteereihin.