Roope


Ikä: Synt. n. 2/2021
Sukupu
oli: Uros, leikattu
Koko: n. 15-20kg
Sijainti: Giurgiu Public Shelter, Romania

Roope, syntynyt arviolta 2/2021, n. 15-20kg leikattu uros

Roope asuu Giurgiun kunnallisella tarhalla pienessä häkissä kolmen muun uroksen kanssa. Kunnallisen tarhan ympäristö on levoton ja stressaava. Koirat haukkuvat, ovat turhautuneita ja peloissaan. Pienessä häkissä eläminen päivästä toiseen ilman kunnon suojaa säältä, ei ole koiran elämää.

Aktiivimme tapasivat Roopen maaliskuussa 2024. Surusilmäiset pojat katsoivat häkin verkon läpi. Häkkiin mentäessä nelikko kuitenkin vähän innostuu. Tällä kertaa he eivät jäisi varjoiksi, joku huomasi heidät.

Häkkiin mentäessä sisälle Roope on kovin kiinnostunut ihmisestä, mutta selkeästi jännittää uutta tilannetta. Poika käyttäytyy alistuvasti, käy makaamaan häkin betonilattialle ja katsoo sivusilmällä mitä tapahtuu. Koska vieraaseen ihmiseen ei voi täysin luottaa, on parempi olla näkymätön ja huomaamaton. Roope kuitenkin huomataan ja ihmiset lähestyvät silittämään. Roope sulkee silmät ja nauttii saamistaan rapsutuksista. Luonteeltaan poika on rauhallinen, kiltti, lempeä ja herkkä. Roope on kuitenkin stressaantunut tilanteesta ja muiden häkkitovereiden innokkaasta sähläämisestä ja käyttäytyy muita koiria kohtaan dominoivasti.

Etsimme Roopelle kotia, josta poika ei tulisi enää koskaan hylätyksi. Roope adoptoidaan kotiin ainoaksi koiraksi tai narttukoiran kaveriksi. Perheellä tulee olla resursseja luottamuksen rakentamiseen, eikä Roopelta saa odottaa mitään.

Vaikka Roope on tarhaluonteeltaan kiltti, lempeä ja rauhallinen, täytyy tulevan perheen kuitenkin ymmärtää että tarhakäytös saattaa muuttua koiran kotiuduttua. Julkisen tarhan koirat elävät stressaavassa elinympäristössä. Tarhaolosuhteet ahdistavat varmasti koiria – tarhalla on meluista, talvisin on kylmä ja häkkitovereiden kanssa saattaa tulla erimielisyyksiä, sillä tilaa on liian vähän. Julkiselta tarhalta tulevien koirien kohdalla on tärkeä tiedostaa, että koiran käytös voi muuttua Suomeen tullessa. Tarhalla sosiaalinen ja reipas koira voi kotiuduttuaan olla pelokas. Tarhan nurkassa kyhjöttävä, surumielinen koira puolestaan voi olla kotona touhukas ja utelias.

Luonnekuvaukset rakentuvat koiran ollessa koiratarhalla. Suomeen saapuvalle koiralle tulee opettaa kärsivällisesti sisäsiisteys ja käytöstavat alusta lähtien. Koiran sopeutumiseen tulee varata aikaa – etenkin arempien ja pelokkaiden koirien kanssa. Jokainen koira ansaitsee perheen, missä edetään koirien ehdoilla, ei ihmisen. Koiratarhalla koirilla ei ole myöskään mitään aktiviteetteja, eikä etenkään mitään purtavaa hampaille. Tulevan perheen tulee myös ymmärtää, että koirien hampaissa saattaa olla esimerkiksi hammaskiveä, jonka adoptoija sitoutuu hoidattamaan kotiutumisen jälkeen Suomessa.

Mikäli kiinnostuit koirasta ja pystyt tarjoamaan hänelle loppuelämän mittaisen rakastavan ja huolehtivan kodin, niin täytäthän ajan kanssa huolellisesti adoptiohakemuksen sivuiltamme.

Suomeen tulleet koiramme tautitestataan, madotetaan, loishäädetään, rokotetaan sekä sirutetaan ennen tuloa. Tutustu Woffan koirien rokotus- ja madotusohjelmaan.

Lue lisää tautitesteistä.

Tutustuthan näihin huolella ennen adoptiohakemuksen tekoa.

Woffa Ry on nyt sitoutunut suomalaisten rescueyhdistysten luomiin yhteisiin Responsible Rescue -toimintakriteereihin.