Steluca


Ikä: Synt. n. 3/2022
Sukupuoli: Narttu, leikattu
Koko: n. 15-20 kg
Sijainti: Margaretan eläinsuoja, Romania

Steluca on kokenyt tyypillisen katukoiran elämän Romaniassa. Margaretan ystävä löysi Stelucan Bukarestin keskustasta. Juuri pennut synnyttänyt väsynyt äitikoira haahuili pitkin katuja. Margaretan ystävä yritti seurata Stelucaa, että pääsisi pentujen jäljille. Seuraavana päivänä kun nainen palasi paikalle, näki hän kun rankkurit nostivat Stelucan autoon ja lähtivät kuljettamaan kohti Bukarestin kunnallista tarhaa. Margaretan ystävä soitti Margaretalle ja pyysi apua. He menivät kunnalliselle tarhalle ja adoptoivat Stelucan. Tyttö siirrettiin Margaretan eläinsuojalle parempaan ympäristöön. Pentuja ei valitettavasti koskaan löydetty.

Margaretan eläinsuojalle Steluca on sopeutunut hyvin. Yöt sisällä talossa, säännöllinen ruoka ja ihmisten läsnäolo tuntuu Stelucasta luksukselta, sillä tyttö ei tiedä paremmasta. Sen ei tarvitse enää synnyttää ja huolehtia pennuista kaduilla, etsiä ruokaa ja yösijaa.

Steluca nimi tarkoittaa pientä tähteä ja se kuvastaa hyvin tytön luonnetta. Aktiivimme tapasivat Stelucan jo toistamiseen maaliskuussa 2024 ja kuvailivat tyttöä kiltiksi, sosiaaliseksi, hyvätahtoiseksi ja tasapainoiseksi. Steluca nauttii ihmisen läsnäolosta, rapsutuksista ja herkuista. Vieraat ihmiset tyttö ottaa vastaan avoimesti ja reippaasti.

Stelucalla todettiin sydänmatotartunta, joka on nyt hoidettu ja koira on terve. Tyttö on valmis omaan kotiin!

Uskomme Stelucan sopeutuvan monenlaiseen asumismuotoon sekä lapsiperheeseen. Etsimme Stelucalle kotia, jossa tyttö saa tarvitsemansa ajan uuden elämän opetteluun. Steluca osaa kävellä hihnassa erinomaisesti, se ei tuhoa tarhalla mitään eikä juurikaan hauku. Tyttö rakastaa kuumilla päivillä vilvoitella juoma-astioissa ja leikkiä vedellä. Koira tulee toimeen kaikkien tarhalla olevien koirien kanssa ja on luonteeltaan enemmänkin väistävä osapuoli. Steluca ei sen kummoisemmin leiki muiden koirien kanssa vaan hän viettää aikansa aina ihmisten seurassa, niin vieraiden kuin tuttujen. Steluca sopii varmasti kotiin missä on muitakin koiria, mutta tämä ei ole välttämätöntä, sillä tyttö nauttii selkeästi jos saa edes hetken olla vain kahden ihmisen kanssa.

Stelucan kuulumisia 16.5.2024:
Steluca on kiltti ja tasapainoinen koira. Tyttö nautti ihmisen seurasta, nameista ja huomiosta. Steluca antaa vieraan ihmisen silittää ja käsitellä hienosti.

Luonnekuvaukset rakentuvat koiran ollessa koiratarhalla. Suomeen saapuvalle koiralle tulee opettaa kärsivällisesti sisäsiisteys ja käytöstavat alusta lähtien. Koiran sopeutumiseen tulee varata aikaa – etenkin arempien ja pelokkaiden koirien kanssa. Jokainen koira ansaitsee perheen, missä edetään koirien ehdoilla, ei ihmisen. Koiratarhalla koirilla ei ole myöskään mitään aktiviteetteja, eikä etenkään mitään purtavaa hampaille. Tulevan perheen tulee myös ymmärtää, että koirien hampaissa saattaa olla esimerkiksi hammaskiveä, jonka adoptoija sitoutuu hoidattamaan kotiutumisen jälkeen Suomessa.

Mikäli kiinnostuit koirasta ja pystyt tarjoamaan hänelle loppuelämän mittaisen rakastavan ja huolehtivan kodin, niin täytäthän ajan kanssa huolellisesti adoptiohakemuksen sivuiltamme.

Suomeen tulleet koiramme tautitestataan, madotetaan, loishäädetään, rokotetaan sekä sirutetaan ennen tuloa. Tutustu Woffan koirien rokotus- ja madotusohjelmaan.

Lue lisää tautitesteistä.

Tutustuthan näihin huolella ennen adoptiohakemuksen tekoa.

Woffa Ry on nyt sitoutunut suomalaisten rescueyhdistysten luomiin yhteisiin Responsible Rescue -toimintakriteereihin.