Venni


Ikä: Synt. n. 3/2019
Sukupu
oli: Uros, leikattu
Koko: n. 20 – 25 kg
Sijainti: Giurgiu Public Shelter, Romania

Venni, syntynyt arviolta 03/2019, n. 20-25kg / 55-60cm, leikattu uros.

Vennillä on todettu testeissä sydänmatopositiiviseksi. Sydänmatohoidot aloitetaan, mikäli Vennille löytyy oma koti Suomesta. Voit tutustua lisää sydänmatohoitoihin täältä

Giurgiun kunnallisella tarhalla häkissä 168 asuu sisarukset Venni ja Veela. Tietoa siitä kuinka kauan kaksikko on tarhalla viettänyt, tai mikä heidän historiansa on ei ole. Tiedämme ainoastaan sen, että sisarukset tarvitsevat omat perheet ja paremman loppuelämän.

Häkin oven läpi tuttavuutta tehdessä Venni ja Veela ovat molemmat hyvin reippaita. Kaksikko hyppii innostuneena namien perässä ja nuolevat sormia. Aktiivit menevät sisään häkkiin ja huomaavat heti, että Venni ja Veela ovat uuden tilanteen ääressä. Sisarukset ovat kovin kiinnostuneita ihmisistä, mutta tilanne on jännittävä. Vieraisiin ihmisiin on ennen tutustuttu niin, että kodin seinä on välissä, eli verkko.

Sisarukset ottavat tukea toisistaan ja pysyvät mielellään toistensa lähellä. Molemmat syövät nameja kädestä, mutta ihmiseen kannattaa kuitenkin pitää turvaväli. Ihmistä voi varovasti uskaltaa haistaa. Vaikka Veela ja Venni olivat hämmentyneitä uudesta tilanteesta vaikuttaa kaksikko lempeän oloisilta. Molemmat sisaruksista antavat varovasti silittää jq koskea.

Etsimme Vennille kotia jossa olisi reipas koirakaveri odottamassa. Venniä ei adoptoida pienten lasten perheeseen.

Julkisen tarhan koirat elävät stressaavassa elinympäristössä. Tarhaolosuhteet ahdistavat varmasti koiria – tarhalla on meluista, talvisin on kylmä ja häkkitovereiden kanssa saattaa tulla erimielisyyksiä, sillä tilaa on liian vähän. Julkiselta tarhalta tulevien koirien kohdalla on tärkeä tiedostaa, että koiran käytös voi muuttua Suomeen tullessa. Tarhalla sosiaalinen ja reipas koira voi kotiuduttuaan olla pelokas. Tarhan nurkassa kyhjöttävä, surumielinen koira puolestaan voi olla kotona touhukas ja utelias. Siitä, mitä rotuja Vennissä on, emme tietenkään tiedä. Kaikki koiramme ovat arvokkaan sekarotuisia.

Luonnekuvaukset rakentuvat koiran ollessa koiratarhalla. Suomeen saapuvalle koiralle tulee opettaa kärsivällisesti sisäsiisteys ja käytöstavat alusta lähtien. Koiran sopeutumiseen tulee varata aikaa – etenkin arempien ja pelokkaiden koirien kanssa. Jokainen koira ansaitsee perheen, missä edetään koirien ehdoilla, ei ihmisen. Koiratarhalla koirilla ei ole myöskään mitään aktiviteetteja, eikä etenkään mitään purtavaa hampaille. Tulevan perheen tulee myös ymmärtää, että koira ei ole välttämättä vuosiin päässyt pureskelemaan mitään muuta kuin huonolaatuista ruokaa ja tarhan kaltereita, joten koirien hampaissa saattaa olla esimerkiksi hammaskiveä, jonka adoptoija sitoutuu hoidattamaan kotiutumisen jälkeen Suomessa.

Mikäli kiinnostuit koirasta ja pystyt tarjoamaan hänelle loppuelämän mittaisen rakastavan ja huolehtivan kodin, niin täytäthän ajan kanssa huolellisesti adoptiohakemuksen sivuiltamme.

Suomeen tulleet koiramme tautitestataan, madotetaan, loishäädetään, rokotetaan sekä sirutetaan ennen tuloa. Tutustu Woffan koirien rokotus- ja madotusohjelmaan.

Lue lisää tautitesteistä.

Tutustuthan näihin huolella ennen adoptiohakemuksen tekoa.

Woffa Ry on nyt sitoutunut suomalaisten rescueyhdistysten luomiin yhteisiin Responsible Rescue -toimintakriteereihin.