Jenna


Ikä: s. noin. 1/2020
Sukupu
oli: Narttu, steriloidaan pian
Koko: n. 4 kg
Sijainti: Romania

Jenna, n. 3-4 vuotias steriloitu narttu, joka etsii omaa loppuelämän kotia.

Jenna on löydetty Romaniasta maaseudulta harhailemasta supermarketin vierestä, ja eläinsuojelijamme Margaretan ystävä oli poiminut hätääntyneen näköisen koiran autoonsa. Romaniassa koiria hylätään jatkuvasti, joten Jennan mahdolliset edelliset omistajat ovat voineet Romanialaiseen tuttuun tapaan hylätä koiran kaupan pihalle siinä toivossa, että jokin ihminen hänet pelastaisi. Päivien kuluessa kukaan ei ole kaivannut alueella pientä, vain 4 kiloa painavaa koiraa, joten Margaretan ystävä pyysi Margaretalta apua, voisimmeko me etsiä Jennalle kodin Suomesta. Lupasimme auttaa ja etsiä kotia.

Jennasta huomaa, että se on varmasti ollut ennen jonkun kotikoira. Jenna rakastaa ihmisiä ja läheisyyttä, sekä muita koiria. Jenna asuu saman kotihoitajan luona, missä asuu Woffan toinenkin kotia etsivä koira nimeltään Bobi. Jenna asuu yhdessä Bobin kanssa omakotitalossa, jossa on aidattu piha missä koirat ulkoilevat. Perheellä on myös omia isompia koiria, joiden kanssa Jenna asuu ongelmitta, mutta tytölle tärkeämpää on ihmiset kuin muut koirat.

Etsimme Jennalle kotia, missä ollaan valmiita rescuekoiran tuomiin mahdollisiin haasteisiin. Jenna on Romaniassa mutkaton koira joka elää kotikoiran elämää sujuvasti, mutta tämä ei tarkoita saman toteutumista Suomessa. Rescuekoira aloittaa kaiken nollista saapuessaan ja perheen on omattava kärsivällisyyttä ja annettava koiralle aikaa. Jennan historiasta emme tiedä juuri mitään, mutta tämän hetkisen käytöksen perusteella Jennalla ei vaikuta olevan sen suurempia traumoja ihmisiä kohtaan. Etsimme koiralle omaa perhettä Woffan syksyn kuljetukseen. Uskomme koiran sopeutuvan niin muiden koirien laumaan, kuin yksineläjäksikin ja asumismuodoista sopii mikä vain. Jennasta on tulossa piakkoin lisää kuvia.

Luonnekuvaukset rakentuvat koiran ollessa koiratarhalla. Suomeen saapuvalle koiralle tulee opettaa kärsivällisesti sisäsiisteys ja käytöstavat alusta lähtien. Koiran sopeutumiseen tulee varata aikaa – etenkin arempien ja pelokkaiden koirien kanssa. Jokainen koira ansaitsee perheen, missä edetään koirien ehdoilla, ei ihmisen. Koiratarhalla koirilla ei ole myöskään mitään aktiviteetteja, eikä etenkään mitään purtavaa hampaille. Tulevan perheen tulee myös ymmärtää, että koirien hampaissa saattaa olla esimerkiksi hammaskiveä, jonka adoptoija sitoutuu hoidattamaan kotiutumisen jälkeen Suomessa.

Mikäli kiinnostuit koirasta ja pystyt tarjoamaan hänelle loppuelämän mittaisen rakastavan ja huolehtivan kodin, niin täytäthän ajan kanssa huolellisesti adoptiohakemuksen sivuiltamme.

Suomeen tulleet koiramme tautitestataan, madotetaan, loishäädetään, rokotetaan sekä sirutetaan ennen tuloa. Tutustu Woffan koirien rokotus- ja madotusohjelmaan.

Lue lisää tautitesteistä.

Tutustuthan näihin huolella ennen adoptiohakemuksen tekoa.

Woffa Ry on nyt sitoutunut suomalaisten rescueyhdistysten luomiin yhteisiin Responsible Rescue -toimintakriteereihin.