Otto
Ikä: s. 3/2024
Sukupuoli: Uros, kastroidaan ennen Suomeen tuloa
Koko: n. 13kg
Sijainti: Margaretan eläinsuoja
Otto on yksi neljästä sisaruksesta, jotka löydettiin pellolta. Pennut olivat niin ystävällisiä ja sosiaalisia, että epäillään niiden olleen löytöhetkellä vasta hylättyjä emon luota. Ne ovat luultavasti saaneet elää hyvien ihmisten kanssa, sillä pentujen suhtautuminen ihmiseen on erittäin hyvä, eikä heillä ole ainakaan tarhalla huomattuja pelkotiloja mm. käsien nopeisiin liikkeisiin tai vaikkapa mopin varteen. Otto asuu Margaretan tarhalla muiden koirien kanssa ja ottaa vahvasti oppia isompien käytöstavoista.
Margaretan eläinsuojalla koirat asuvat omakotitalossa, jota ympäröi aidattu piha. Jokaisella koiralla on mahdollisuus ulkoilla päivittäin aidatulla pihalla. Koirista huolehditaan hyvin, ja niillä on aina ruokaa ja vettä saatavilla. Yöt nukutaan sisätiloissa, joko sohvilla tai pedeissä
Aktiivimme tapasivat lauman 8/24 tarhareissullaan. Otto on sisaruslaumastaan ehdottomasti sosiaalisin, rohkein ja itsevarmoin pentu joka tepastelee tilanteeseen kuin tilanteeseen varmasti ja määrätietoisesti. Otto on erittäin leikkisä ja touhukas koira, joka on myös hyvinkin aktiivinen. Kun aktiiveiltamme hetkeksi silmä välttää, on Otto jo livahtanut seuraavaan paikkaan missä tehdä pennuille normaaleja kolttosia. Uros tulee laumassa toimeen myös muiden koirien kanssa ja rakastaakin leikkiä laumansa ulkopuolisten koirien kanssa. Vieraita ihmisiä pentu ei tarhalla arista ollenkaan, vaan on valmis tekemään tuttavuutta heti kaikkien kanssa. Järjestömme jäsenet veivät pennulle aktivointimaton, jonka ääressä Otto viihtyi erittäin kauan. Otto selkeästi rakastaa käyttää nenäänsä ja tutkia paikkoja, sillä hän löysi myös erittäin helposti aktiiviemme ruokakassit ja oli tutkimassa kassien sisältöä heti kun silmä vältti hetkeksikään.
Otosta kasvaa arviolta n. 25kiloinen koira, jonka tulevan perheen tulee varautua aktiivisen pennun kouluttamiseen. Otolle ei tule luultavasti riittämään pelkät hihnalenkit, vaan hänen kanssa pitää sitoutua myös aivopuuhaan ja erilaisiin aktivointeihin. Ottoa ei adoptoida pelkäksi seurakoiraksi. Poika luultavasti tulisi loistamaan esimerkiksi harrastuksessa oman ihmisen kanssa, missä hän saisi käyttää paljon nenäänsä. Otto on erittäin ihmisrakas ja avoin koira, joka voisi viihtyä ihmisen sylissä tai siliteltävänä loputtomiin.
Etsimme pennulle aktiivista perhettä ja esimerkiksi lapsiperhe on Oton kohdalla täysin mahdollinen vaihtoehto. Tulee kuitenkin huomioida, että koiran hoito tulee aina olla aikuisten vastuulla. Pennusta kasvaa luultavasti aikuisena reipas ja vahva menijä, joten koiraa ei tule ikinä antaa pienien lapsien ulkoilutettavaksi, edes pentuna. Emme tiedä pojan suhtautumisesta kissoihin, sillä Margaretan tarhalla ei ole kissoja. Otto etsii kotia, jossa olisi tarjolla sopivasti aktiviteettejä ja kodilla tulee olla tarjota myös reilusti aikaa pennulle. Kaikkien, jotka adoptoivat koiran Woffan kautta tulee sitoutua positiiviseen vahvistamiseen ja koiralähtöisiin koulutusmetodeihin. Kun adoptoi rescuekoiran, sekä etenkin pentukoiran, voi koiran käytös ja persoonallisuus muuttua paljon koiran kasvaessa. Perheen tulee olla varautunut koulutuksen taipaleeseen kuuluviin haasteisiin ja takapakkeihin.
Luonnekuvaukset rakentuvat koiran ollessa koiratarhalla. Suomeen saapuvalle koiralle tulee opettaa kärsivällisesti sisäsiisteys ja käytöstavat alusta lähtien. Koiran sopeutumiseen tulee varata aikaa – etenkin arempien ja pelokkaiden koirien kanssa. Jokainen koira ansaitsee perheen, missä edetään koirien ehdoilla, ei ihmisen.
Mikäli kiinnostuit koirasta ja pystyt tarjoamaan hänelle loppuelämän mittaisen rakastavan ja huolehtivan kodin, niin täytäthän ajan kanssa huolellisesti adoptiohakemuksen sivuiltamme.
Suomeen tulleet koiramme tautitestataan, madotetaan, loishäädetään, rokotetaan sekä sirutetaan ennen tuloa. Tutustu Woffan koirien rokotus- ja madotusohjelmaan.
Lue lisää tautitesteistä.
Tutustuthan näihin huolella ennen adoptiohakemuksen tekoa.
Woffa Ry on nyt sitoutunut suomalaisten rescueyhdistysten luomiin yhteisiin Responsible Rescue -toimintakriteereihin.