Paola


Ikä: s. 12/2019
Sukupu
oli: Narttu, leikattu
Koko: n. 12-14 kg
Sijainti: MAP, Romania
Saapunut tarhalle: 2023

Paola, leikattu narttu, n. 12-14kg, syntynyt arviolta 12/2019

Melkein vuosi sitten Magda kävi Giurgiun kunnallisella tarhalla pelastamassa sairaita koiria. Magda oli palaamassa autolle, kun pieni musta koira työnsi päänsä ulos pienestä häkin aukosta, katsoi Magdaa silmiin ja haukkuen ulisi. Koira ei lopettanut, se teki kaikkensa saadaksesn Magdan huomion. Tuntui kun koira olisi huutanut ”ota minut mukaasi”. Ja Magda otti.

Aktiivimme vierailivat vanhalla MAPin tarhalla joulukuussa 2023. Kunnalliselta tarhalta pelastettu pieni musta koira sai nimekseen Pontus.

Paola on kiltin oloinen tyttö, joka on hyvin motivoitavissa namien avulla. Ja nameja Paola on syönytkin, sillä on vähän paksussa kunnossa. Paola antaa silittää ja viihtyy mielellään ihmisen lähellä. Mikään yltiösosiaalinen sylikoira Paola ei kuitenkaan ole, vaan tyttö pitää siitä että saa itse päättää milloin on aika ottaa etäisyyttä.

Paola asuu samassa laumassa uroksien sekä narttujen kanssa. Muiden koirien kanssa eläminen sujuu ilman ongelmia. Paola viettää aikaa mielellään toisten koirien kanssa, mutta ei ole ryhtynyt leikkeihin.

Etsimme Paolalle loppuelämän kotia, josta se ei tulisi enää koskaan hylätyksi. Uskomme Paolan sopeutuvan yksinasujaksi tai toisen koiran kaveriksi. Perheeltä odotamme ymmärrystä koiran omaehtoisesta kotiuttamisesta.

Luonnekuvaukset rakentuvat koiran ollessa koiratarhalla. Suomeen saapuvalle koiralle tulee opettaa kärsivällisesti sisäsiisteys ja käytöstavat alusta lähtien. Koiran sopeutumiseen tulee varata aikaa – etenkin arempien ja pelokkaiden koirien kanssa. Jokainen koira ansaitsee perheen, missä edetään koirien ehdoilla, ei ihmisen. Koiratarhalla koirilla ei ole myöskään mitään aktiviteetteja, eikä etenkään mitään purtavaa hampaille. Tulevan perheen tulee myös ymmärtää, että koira ei ole välttämättä vuosiin päässyt pureskelemaan mitään muuta kuin huonolaatuista ruokaa ja tarhan kaltereita, joten koirien hampaissa saattaa olla esimerkiksi hammaskiveä, jonka adoptoija sitoutuu hoidattamaan kotiutumisen jälkeen Suomessa.

Mikäli kiinnostuit koirasta ja pystyt tarjoamaan hänelle loppuelämän mittaisen rakastavan ja huolehtivan kodin, niin täytäthän ajan kanssa huolellisesti adoptiohakemuksen sivuiltamme.

Suomeen tulleet koiramme tautitestataan, madotetaan, loishäädetään, rokotetaan sekä sirutetaan ennen tuloa. Tutustu Woffan koirien rokotus- ja madotusohjelmaan.

Lue lisää tautitesteistä.

Tutustuthan näihin huolella ennen adoptiohakemuksen tekoa.

Woffa Ry on nyt sitoutunut suomalaisten rescueyhdistysten luomiin yhteisiin Responsible Rescue -toimintakriteereihin.