Erityisadoptiossa kotia etsivät koirat
Tältä sivulta löydät koirat, jotka etsivät kotia erityisadoption kautta. Koiran nimeä tai kuvaa klikkaamalla pääset lukemaan koirasta lisää.
Mitä tarkoittaa erityisadoptio?
Woffan adoptio-ohjelmassa on mukana useampia erityisadoptiokoiria, koska haluamme tarjota myös heille mahdollisuuden päästä pois tarhalta kodin lämpöön rakastetuiksi perheenjäseniksi.
Erityisadoptio tarkoittaa eri koirien kohdalla eri asioita: Siirrämme automaattisesti erityisadoptioon koirat, jotka ovat iältään 7 vuotta tai vanhempia sekä koirat, joista tiedämme, että heillä on jokin hoitoa vaativa terveysongelma. Tällaisia ongelmia ovat esimerkiksi erilaiset krooniset sairaudet, tarhalla havaitut hammasongelmat tai esimerkiksi nivelrikko. Näiden koirien kodinsaantimahdollisuudet saattavat olla suloisten pentujen ja aktiivisten nuorten koirien joukossa häviävän pienet, joten siksi he ansaitsevatkin tulla nähdyiksi ja löydetyiksi.
Erityisadoptio ei kuitenkaan tee näistä koirista suinkaan huonompia tai toisarvoisia, vaan he ovat yhtälailla omanlaisiaan
persoonia, joilla on kokolailla rakkautta ja iloa tarjottavanaan. Ehkä he ovat jo ohittaneet pentuiän, ehkä heistä ei ole
mittaville erämaavaelluksille tai vauhtilajeihin, ehkä heiltä puuttuu hammas tai useampi, ehkä heidän kanssaan paikallinen
eläinlääkäriasema tulee tutuksi Librela-pistosten muodossa, mutta samalla he jos ketkä ovat ansainneet pääsyn pois tarhalta.
Etenkin iäkkäämmät koirat saattavat olla jo rauhallisempia ja viisaampia, mutta samalla (omalla hurmaavalla tavallaan) omille tavoilleen uskollisia. He ovat tarhoilla nähneet ja kokeneet jo kaikenlaista, joten heidän kotiutumisensa saattaa olla hidasta ja aikaa vaativaa, mutta lopulta sitäkin palkitsevampaa, kun kenties koko ikänsä tarhalla elänyt seniori lopulta ymmärtää kotikoiran elämän ilot herkkuineen kaikkineen.
Terveyden puolesta erityisadoptioon päätyneiden koirien terveydentilasta pyritään kertomaan niin tarkasti kuin se suinkin tarhaolojen puitteissa on mahdollista. Huomioithan kuitenkin, että Romaniassa resurssit ovat usein hyvin toisenlaiset kuin Suomessa eikä koiria esimerkiksi pystytä kuvaamaan tai käyttämään spesialisteilla samaan tapaan kuin Suomessa on mahdollista.