Betty Boop

Ikä: s. 2017
Sukupu
oli: Narttu, leikattu
Koko: 20 kg
Sijainti: Margaretan eläinsuoja, Romania

Betty boop on elänyt aikaisemmin, n. 6 vuotta sitten toisella eläinsuojalla Romaniassa. Tällöin aktiivimme olivat Romaniassa ja tapasivat tytön. Betty boopille ei kuitenkaan ehditty silloin etsimään kotia, sillä eläinsuoja lopetti toimintansa ja suojalla olleet koirat ripoteltiin eri suojille ja tarhoille. Muutama vuosi sitten tapasimme Margaretan ja kävimme hänen eläinsuojallaan Bukarestissa. Yllätykseksi Betty boop oli löytänyt tiensä juuri kyseiselle eläinsuojalle.

Vuonna 2018, kun Betty boop tavattiin toisella eläinsuojalla oli tyttö kovin arka. Betty boop juoksi karkuun, sekä pyrki piiloutumaan vieraan ihmisen nähdessään. Ei ollut toivoakaan, että tyttö olisi ottanut nameja kädestä, saatikka että olisi voinut koskea. Vielä vuonna 2021, kun tutustuimme Margaretaan oli Betty boop ujo. Tyttö oli kuitenkin rohkaistunut huimasti viime näkemästä, mutta aristeli edelleen uusia ihmisiä.

Vierailullamme Margaretan eläinsuojalla toukokuussa 2023 päätimme, että on Betty boopin aika päästä adoptio-ohjelmaamme. Betty boop on kerännyt paljon rohkeutta. Tyttö uskaltaa hakea nameja kädestä, sekä antaa pienesti koskea. Syliin hyppijä tai kovin huomion kipeä Betty boop ei ole. Tyttö ottaa kontaktia ihmiseen, on kiinnostunut ja innostunut, vaikkakin vielä vähän jännittää. Luonteeltaan Betty boop on äärettömän kiltti ja rauhallinen. Betty boop asuu isossa koiralaumassa ja tulee hienosti kaikkien koirien kanssa toimeen. 9/2023 tarhareissulla huomasimme jälleen kehitystä tytön sosiaalisuudessa. Hän ottaa nykyään vieraatkin ihmiset iloisesti vastaan ja hakee heiltä herkkuja ja uskaltautuu rennosti haistelemaan. Bettylle tärkeää on sosiaalinen lauma ja rauhallinen ihminen. Tyttö rakastaa vettä ja kuumilla kesähelteillä Bettyn löytääkin vesisaavista uimasta ja kahlaamasta. Myös koirakavereiden kanssa leikkiminen on tytön mielestä aivan parasta.

Vaikka tapasimme Betty boopin nuorena ja tyttö pääsee adoptio-ohjelmaamme vasta nyt vuosia myöhemmin toivomme, että Betty boop löytäisi itselleen sopivan kodin, jossa viettää loppuelämänsä. Tyttö on hyvässä kunnossa, eikä vanhuuden vaivat näytä vielä painavan laisinkaan! Koska Betty boop on ollut aikaisemmin arka, uskomme että kotiutuminen tulee etenemään tytön kanssa hitaasti.

Etsimme Betty boopille kotia, jossa tyttö saa tarvitsemansa ajan uuden elämän totutteluun. Tulevassa kodissa tulisi olla reipas ja kiltti koirakaveri odottamassa. Betty boopia ei adoptoida pienten lasten perheeseen, eikä kaupungin keskustaan.

Betty boopilla ei ole minkäänlaista hajua siitä, mitä tarkoittaa sana kotikoira. Betty boop ei osaa kävellä hihnassa, eikä olla sisäsiisti. Betty boop ei tiedä että huonekaluja ei saa maistella, yksin ollessa ei saa äännellä ja haukkua oman ihmisen perään, tai matolle ei saa pissiä. Betty boop, kuten jokainen tarhakoira lähtee nollista, eikä tuleva koti saa odottaa/vaatia koiralta mitään kotikoiran taitoja sen saapuessa. Jokainen katukoira ansaitsee kärsivällisen perheen, kenellä on aikaa ja halua opettaa pentu kunnon kansalaiseksi.

Mikäli kiinnostuit koirasta ja pystyt tarjoamaan hänelle loppuelämän mittaisen rakastavan ja huolehtivan kodin, niin täytäthän ajan kanssa huolellisesti adoptiohakemuksen sivuiltamme.

Suomeen tulleet koiramme tautitestataan, madotetaan, loishäädetään, rokotetaan sekä sirutetaan ennen tuloa. Tutustu Woffan koirien rokotus- ja madotusohjelmaan.

Lue lisää tautitesteistä.

Tutustuthan näihin huolella ennen adoptiohakemuksen tekoa.

Woffa Ry on nyt sitoutunut suomalaisten rescueyhdistysten luomiin yhteisiin Responsible Rescue -toimintakriteereihin.