Ebba


Ikä: synt. n. 1//2017
Sukupu
oli: Narttu, leikattu
Koko: n. 20 kg
Sijainti: Giurgiu Public Shelter, Romania

Vanhan koiran elämä Giurgiun julkisella tarhalla ei ole helppoa. Vuodet vaihtuvat, viereisessä häkissä olevat pennut löytävät omat kodit ja perheet. Senioreilla on huonot mahdollisuudet. Monikaan ei halua koiraa, joka on mahdollisesti jo elämänsä loppusuoralla tai puolivälissä. Yksi Giurgiun kunnallisen tarhan vanhuskoirista on 6-vuotias Ebba. 

Ebballa on todettu testeissä sydänmatopositiiviseksi. Sydänmatohoidot aloitetaan, mikäli Ebballe löytyy oma koti Suomesta. Voit tutustua lisää sydänmatohoitoihin täältä

Ebba rakastaa ihmistä, vaikka näyttääkin rakkautensa maltillisesti. Ebba ei hypi innostuneena, mutta lempeästä katseesta on nähtävissä onnellisuus. Onnellisuus siitä, että joku on huomannut myös vanhemmat koirat. Tarhaympäristö on stressaava. Haukkumista ja hälinää on päivittäin, jatkuvasti, vuodesta toiseen. Ebba on rauhallinen ja lempeä koira, joka painaa päänsä mieluusti ihmisen kainaloon. Samassa häkissä asuu myös toinen vanhempi koira, Eikka ( Klikkaamalla nimestä pääset lukemaan lisää). Ebba ja Eikka elävät sopuisasti yhdessä. Ruoasta, luista tai herkuista ei tule tappeluita.

Ebba ei ole kovinkaan aktiivinen yksilö, vaikkakin on vielä ihan vetreässä kunnossa. Luonteeltaan tyttö on tasapainoinen, rauhallinen, kiltti, rohkea ja lempeä. Ebba on tarhalla hiljainen, eikä hauku. 

Ebballe etsitään kotia, jossa tyttö saa loppu elämänsä huomiota, rakkautta ja ihmisen läheisyyttä. Ebbasta tuskin saa kaveria pidemmille vaelluksille, tai raskaammille lenkeille, mutta tyttö tykkää varmasti touhuta monenlaista oman ihmisensä kanssa ja illalla käpertyä kainaloon nukkumaan.

Koska Ebba on yli 6-vuotias, adoptoidaan hänet omaan kotiin erityiskulukorvauksella.

Vaikka Ebba on tarhaluonteeltaan iloinen, sosiaalinen, lempeä ja kaikkien kanssa toimeentuleva, täytyy tulevan perheen kuitenkin ymmärtää että tarhakäytös saattaa muuttua koiran kotiuduttua. Julkisen tarhan koirat elävät stressaavassa elinympäristössä. Tarhaolosuhteet ahdistavat varmasti koiria – tarhalla on meluista, talvisin on kylmä ja häkkitovereiden kanssa saattaa tulla erimielisyyksiä, sillä tilaa on liian vähän. Julkiselta tarhalta tulevien koirien kohdalla on tärkeä tiedostaa, että koiran käytös voi muuttua Suomeen tullessa. Tarhalla sosiaalinen ja reipas koira voi kotiuduttuaan olla pelokas. Tarhan nurkassa kyhjöttävä, surumielinen koira puolestaan voi olla kotona touhukas ja utelias. Ebba ei tarhalla hauku juuri yhtään, mutta yhtyy kyllä muiden lailla haukkukuoroon jos jotain erittäin poikkeavaa tarhalla tapahtuu, mutta fiksuissa rajoissa. Siitä, mitä rotuja koirissamme on, emme tietenkään tiedä. Kaikki koiramme ovat arvokkaan sekarotuisia.

Luonnekuvaukset rakentuvat koiran ollessa koiratarhalla. Suomeen saapuvalle koiralle tulee opettaa kärsivällisesti sisäsiisteys ja käytöstavat alusta lähtien. Koiran sopeutumiseen tulee varata aikaa – etenkin arempien ja pelokkaiden koirien kanssa. Jokainen koira ansaitsee perheen, missä edetään koirien ehdoilla, ei ihmisen. Julkisella tarhalla koirilla ei ole myöskään mitään aktiviteetteja, eikä etenkään mitään purtavaa hampaille. Tulevan perheen tulee myös ymmärtää että koira ei ole välttämättä vuosiin päässyt pureskelemaan mitään muuta kuin huonolaatuista ruokaa ja tarhan kaltereita, joten koirien hampaissa saattaa olla esimerkiksi hammaskiveä, jonka adoptoija sitoutuu hoidattamaan kotiutumisen jälkeen Suomessa.

Mikäli kiinnostuit koirasta ja pystyt tarjoamaan hänelle loppuelämän mittaisen rakastavan ja huolehtivan kodin, niin täytäthän ajan kanssa huolellisesti adoptiohakemuksen sivuiltamme.

Suomeen tulleet koiramme tautitestataan, madotetaan, loishäädetään, rokotetaan sekä sirutetaan ennen tuloa. Tutustu Woffan koirien rokotus- ja madotusohjelmaan.

Lue lisää tautitesteistä.

Tutustuthan näihin huolella ennen adoptiohakemuksen tekoa.

Woffa Ry on nyt sitoutunut suomalaisten rescueyhdistysten luomiin yhteisiin Responsible Rescue -toimintakriteereihin.