Kaarle
Kaarle, syntynyt 1.10.2020, 12 kg leikattu uros.
Edit 4.7.2024
Kaarle joutui vaihtamaan kotihoitopaikkaa asunnossa alkaneen suuren remonton vuoksi. Kaarle on nyt Vihdissa kotihoidossa omakotitalossa koiralauman kanssa ja yhteiselo on alkanut sujumaan.
Kaarlen kotihoitajan kertomana Kaarlesta:
”Kiva poika on, oma ihminen on tärkeä. Seuraksi omaan kotiin sopii rauhallinen samankokoinen tai vähä isompi (narttu) koira.
Hoitotoimenpiteet onnistuu kun on itse itsevarma ja osaa lukea koiraa. Kynsiä leikatessa mm. nosteli pari kertaa huulia, lopetin homman, kehuin ja jatkoin.
Lenkkeilystä nauttii.
Syö hyvin, syö tällä hetkellä rc anallergenic ruokaa, jota on jatkettava omassa kodissa.
Nukkuu mielellään sängyssä, komentelee toisia koira jos liikkuvat, tekee sellasia syöksyjä rähisten ja olen aina tämän jälkeen Kaarlen poistanut sängystä. On sen verran fiksu että on tarpeeksi sängystä poistettuna nyt itse hakeutunut nurkkaan mun pään taakse, siellä ei kukaan liiku tai siirry. Silti pitää vähän tarkkailla. Mutta vähentynyt on tämä käytös. Se että ei tulis sänkyyn ei ole ainakaan
myöskään vaihtoehto.
Ei kissakotiin, meillä homma toimii mutta en usko että jossain perus himassa toimisi.
Kaarlen ihannekoti olis varmaan joku
yksinäinen naisihminen omassa kodissa
tai joku fiksu pariskunta
Ihmiset jotka ymmärtävät sen epävarmuuksia ja
osaa/haluaa osata ja yrittää sen kanssa pärjätä.
Ihanneperhe on paljon kotona, ja heillä on koira kokemusta. Ehkä rauhallinen kiva koirakaverin.
Tykkää liikkua mut ei mikään huippu urheilija. Kaarlen adoptoijan pitää olla ehdottoman vakavissaan ja ymmärtää kaken pienet käytös haasteet, sen terveys haasteet ja olla Kaarlen viimeinen koti. Ei 4 vuoden sisällä kenenkään kuulu olla tarhalla ja sen jälkeen viidessä kodissa, ei ole ihme että on haasteita.
Mun mielestä ainoa ongelma on käytöksessä on toi toisille dogeille sängyssä ärjyntä, myös miehille. Se ei kuitenkaan ole ehkä mitenkään ylitse pääsemätön juttu. Sitten on, jos koiraa pelkää tai tilanteessa pelästyy. Kaarle ei ole kuitenkaan vihainen, edes niissä tilanteissa.
En tiedä pelkääkö se että joku astuu päälle ja sattuu, vai onko vanha tapa ilmoittaa että en tykkää kun liikutte täällä.
Kissat on toinen ongelma, tai meillä ihan ok mutta ei kissa kotiin”
Kaarlelle etsitään kotia, jossa ollaan valmiita epävarman koiran haasteisiin. Kaarlen tarinan pääset lukemaan alta.
Pieni Kaarle on saapunut Suomeen omaan kotiin 18.2. 2021, mutta palautui yhdistykselle toukokuussa 2023, koska ei sopeutunut kerrostaloelämään ainoana koirana.
Kaarle on tämän jälkeen ollut kotihoidossa, josta muutti hetkellisesti omaan kotiin palaten kuitenkin takaisin yhdistyksen kotia etsiviin keväällä 2024. Kaarle on tällä hetkellä kotihoidossa Vihdissa ja etsii sieltä käsin pysyvää kotia. Kaarle on sympaattisesta ulkonäöstään huolimatta koira, jonka kodilta tarvitaan kokemusta, ymmärrystä ja aikaa epävarman koiran kanssa elämiseen. Kaarle on epävarma miehiä ja vieraita kohtaan ja saattaa liian jännittävissä kohtaamisissa puolustautua näykkimällä tai hyökkimällä. Kaarle jännittää hieman myös isoja vieraita koiria ja on kärsinyt eroahdistuksesta, joten tähän tulevan kodin on osattava varautua ja kyettävä hoitamaan eroahdistusta koiralähtöisesti. Käyttäytymisen haasteiden lisäksi Kaarlella on todettu atopia tammikuussa 2023 sekä nivelrikko heinäkuussa 2023 ja näiden osalta Kaarle kävi uusissa tutkimuksissa 6/2023 ja Kaarle syö nyt allergia ruokaa sekä lääkkeitä atopiaan ja selkeästi kutina rauhoittunut. Kuukauden välein Kaarle saa librela pistoksen lonkkaniveldysplasiaan ja tätä tulevan kodin on jatkettava.
Mutta vaikka Kaarle ei ole helpoin pikkukoira ja vaatii tulevalta kodiltaan sitoutumista ja osaamista kohdata kaltaisensa epävarma koira, on Kaarlessa myös koko nippu hyviä, kultaisia puolia, joiden ei soisi jäävän haasteiden varjoon: Kaarle on aktiivinen, nokkela ja leikkisä poika, ja tykkää touhuta mukana oman, luotettavan ihmisensä askareissa. Kaarle ei turhia sählää lenkeillä ja nauttii ulkoilusta. Kaarle malttaa myös rauhoittua hyvin sisätiloissa (tarvittaessa pienellä ohjauksella) ja Kaarle kuluttaa aikaansa mielellään erilaisten ruokavirikkeiden ja aktivointilelujen parissa.
Kaarle on joutunut Suomeen tultuaan jo kiertämään monessa eri paikassa ja nyt hänelle etsitäänkin sitä lopullista kotia, jossa Kaarle saa rauhassa ja omilla ehdoillaan opetella luottamaan ihmisiin, ja jossa hyväksytään myös se, ettei Kaarlesta välttämättä koskaan tule mitään ihmissosiaalista ekstroverttia.
Mikäli kiinnostuit koirasta ja pystyt tarjoamaan hänelle loppuelämän mittaisen rakastavan ja huolehtivan kodin, niin täytäthän ajan kanssa huolellisesti adoptiohakemuksen sivuiltamme.
Suomeen tulleet koiramme tautitestataan, madotetaan, loishäädetään, rokotetaan sekä sirutetaan ennen tuloa. Tutustu Woffan koirien rokotus- ja madotusohjelmaan.
Lue lisää tautitesteistä.
Tutustuthan näihin huolella ennen adoptiohakemuksen tekoa.
Woffa Ry on nyt sitoutunut suomalaisten rescueyhdistysten luomiin yhteisiin Responsible Rescue -toimintakriteereihin.