Koiran madotus- ja rokotusohjelma

Koiran loishäädöt ja rokotukset kotiutumisen jälkeen

Ennen Suomeen tuloa koirat saavat ekinokokkilääkityksen maahantulomääräysten mukaisesti. Huom! Madoitusohje koskee erityisesti pentuja. Suosittelemme antamaan koiralle Axilur – matokuurin (apteekista) kahden viikon kuluttua kotiin saapumisesta. Jos perheessä on muita koiria tai kissoja, ne tulee madottaa samaan aikaan.
Seuraava matokuuri suositellaan tekemään Dronbits – valmisteella. Kuurien loppumiseen saakka pyydämme erityisen tarkasti korjaamaan koiran ulosteet pussiin ja roskiin. Tällä pyrimme varmistamaan sen, että mikään koiran sisäloinen ei pääse Suomeen edes salamatkustajana.

Koira on saanut Romaniassa sisäloishäädön lisäksi ulkoloishäädön edellisenä iltana ennen lähtöä. Koiran voi pestä vuorokauden kuluttua kotiin saapumisesta. Koiralle ja perheen muille lemmikeille tulee varotoimenpiteenä antaa ulkoloishäätö neljän viikon kuluttua Suomeen saapumisesta. Tänä aikana koiran jätökset tulee korjata erittäin huolellisesti pois ja koirapuistoja tulee välttää n. 2-3 viikon ajan. Jos koiralla on pitkään jatkuvaa ripulia, käythän eläinlääkärin näytillä.

Kuva: Shutterstock 

Ennen Suomeen tuloa koirat saavat ekinokokkilääkityksen maahantulomääräysten mukaisesti. Koirat testataan Romaniassa sydänmadon ja Leishmanian varalta. Suosittelemme kuitenkin testaamaan koiran sydänmadon ja leishmanian varalta uudestaan Suomessa n. 6 kuukauden jälkeen kotiutumisesta. Adoptoija voi kustantaa (100€) koiralta otettavan Rabies – vasta-aine testi ennen Suomeen tuloa. Rabies vasta-ainetestin tulos lähetetään sähköpostiin sen valmistuttua. Mikäli koiran vasta-aine on alakanttiin, suositellaan uusinta rokotteen ottamista Suomessa. Huomioithan, että pienille pentukoirille ei voida antaa toista Rabies rokotetta ennen Suomeen tuloa, sillä liian aikainen rokottaminen voi uhata koiran terveyttä. Tämä tulee antaa Suomessa normaalin rokotusaikataulun mukaisesti.

Koiran voimassa olevat rokotukset näkee koiran EU-passista. Passin mukana tulee myös vasta-ainetutkimus tulokset. Huomioithan, että kaikki eläinlääkärit Suomessa eivät ole rescuemyönteisiä, ja tämä voi vaikuttaa oikean diagnoosin ja hoidon saamiseen. 

Lue lisää: