Adi – Minut on varattu


Ikä: s. 8.5.2022
Sukupu
oli: Uros, kastroitu
Koko: n. 30 kg
Sijainti: Mikkeli
Saapunut Suomeen: 10/2022

Adi, syntynyt 8.5.2022, 30kg leikattu uros💙

Omaa kotia etsii yhdistykselle palautunut Adi koira kotihoitopaikasta käsin Etelä-Savossa Mikkelin Haukivuorella. Adi on yksi Giurgiun julkisen tarhan pennuista, joka matkusti omaan kotiin Suomeen lokakuussa 2022.

Adi on asunut kerrostalossa ja sopeutunut sinne ihan hyvin ja oppinut hienosti kotikoiran tavoille vuoden aikana seuranaan narttukoira, mutta asuinalueen vilkkauden takia Adilla on ollut haasteita ulkoilun suhteen (stressiä, pelkoa). Entinen omistaja muutti jo kertaalleen rauhallisemmalle alueelle ja konsultoi kolmea eri koirakouluttajaa Adin suhteen, mutta tilanne meni kaikesta huolimatta jatkuvasti huonompaan. Ulos lähteissä jännitti hissi ja portaat sekä vieraat ihmiset, ulkona pelotti kaikki vastaantulijat, etenkin polkupyöräilijät.

Adi siirtyi kotihoitoon maalle 22.10. Laskemaan stressitasoja ja etsimään sopivampaa kotia, jossa elämä olisi Adille rennompaa. Maalla Adi onkin selvästi rauhoittunut ja rentoutunut vauhdilla, nyt ulkoilut sujuu todella hienosti isolla aidatulla pihalla rauhallisessa ympäristössä koirakamujen kanssa. Adi on ensimmäisenä ovella menossa pihalle ja häntä heiluen touhottaa menemään. Lenkeillä tiellä asti ei ole vielä käyty, vaan ulkoiluun opetellaan nyt rauhassa pikkuhiljaa uudestaan. Hoitopaikan koirista tuli samoin tein mukavia kavereita ja varsinkin samankokoisesta uroksesta on tullut päivittäinen riehumiskaveri, jonka kanssa aidatulla pihalla voi painia. Adi sai jopa 9v narttukoiran innostumaan leikkimisestä ensimmäisen viikon aikana, hän on siis hyvin koirasosiaalinen tyyppi. Adi tekee kaikki tarpeet pihalle ja on täysin sisäsiisti, jaksaa pidätellä 8-9h ajankin ongelmitta.

Adi myös tapasi hoitopaikassa ensimmäistä kertaa kissoja ja ainakin näistä koiriin tottuneista nuorista kissoista Adi sai heti kavereita. Kissat kiinnostaa ja niiden touhuja Adi seurailee mieluusti ja yrittää välillä päästä kissojen leikkeihin mukaan tai kutsua kisuja leikkimään kanssaan ja ainakaan hoitopaikan kissojen kanssa ongelmia ei ole ollut vaan Adi osaa olla nätisti ja vinkumalla yrittää kommunikoida kisujen kanssa.

Adi on aivan ihana herkkä kiltti poika. Mieluiten hän nukkuu omien ihmisten kainalossa sohvalla tai sängyllä, parasta on olla vähintään puoliksi sylissä.
Adi turvautui nopeasti kotihoitajiin jo heti tulopäivästä alkaen on ollut aikamoinen sylihauva, etenkin kotihoitopaikan miehestä tuli aivan lempparityyppi. Kotihoitopaikan arkeen poika tottui hienosti parissa päivässä. Adiin ei voi olla ihastumatta kun hän katsoo ensin ruskeilla silmillään ja asettuu tiukasti kainaloon ja painaa pään syliin. Joskus tassulla huidotaan lisää silitystä ja pihalla riekkuessa leikkikaveriksi kelpaa ihminenkin, innostuessaan saattaa välillä hyppiä päin. Semmoinen vähän hömelö koheltaja osaa myös olla, mutta ihana sellainen.

Yksinolot sujuu hienosti sisällä työpäivien ajan. Adi pääasiassa nukkuu yksinoloajan, välillä leikkii puruleluilla tai piilottaa nahkarullaluuta sohvatyynyjen taakse tai seurailee kissojen touhuja, mutta tekee sitten joko pedille tai sohvalle tyynyjen keskelle pesän johon käpertyy unille. Valjaiden pukeminen on helppoa ja hoitotoimenpiteet sujuu kun rauhassa herkkujen kanssa kynsiä leikataan tai tassuja pyyhitään, mutta suihku on pelottava juttu. Adi on vähän nirso ruokailija, joten mikä tahansa herkkukaan ei välttämättä maistu. Poika syö pääasiassa raakaa jauhelihaa lisäravinteilla ja vähän raksuja menee seassa päivästä riippuen enempi tai vähempi. Omaa ruokaansa tai luutansa saattaa pitää resurssina etenkin alkuun uudessa paikassa (leluja ei), jos toiset koirat tai kissat lähestyy niin pieni murahdus saattaa kuulua, mutta ihmiseen ei reagoi mitenkään vaan ihminen saa ottaa vaikka ruokaa suusta, enemmänkin pitää kehua vieressä, jotta poika malttaa syödä kunnolla.

Arkuus on kotihoitopaikassa näkynyt lähinnä vain jos vieraita tullut käymään. Vieraat ihmiset pelottaa Adia aluksi, ja hän haluaa mennä mieluiten omaan rauhaan eri huoneeseen ja tarkkailla koiraportin takaa. Kun aikaa antaa niin tutun ihmisen kanssa voidaan yhdessä käydä vieraita haistelemassa ja antaa silittääkin, sitten jatkaa unia vaikka samalla sohvalla. Lapsiakin kävi kylässä ja reaktio lapsiin ei eronnut reaktiosta aikuisiin sen kummemmin, kaikki vieraat ihmiset nyt ylipäänsä on jänniä ja pelottavia, mutta kuitenkin vähän kiinnostavia.

Etsimme Adille kotia rauhalliselta alueelta, mieluiten omakotitalosta tai rivitalosta, jotta hissin ja rappukäytävän läpikulun pystyy välttämään. Tulevassa kodissa tulisi olla koirakaveri tai useampi Adia odottamassa. Uskomme, että Adi sopeutuisi parhaiten aikuistalouteen, mutta lapsiperhe jossa on vanhempia lapsia ei ole poissuljettu.

Mikäli kiinnostuit koirasta ja pystyt tarjoamaan hänelle loppuelämän mittaisen rakastavan ja huolehtivan kodin, niin täytäthän ajan kanssa huolellisesti adoptiohakemuksen sivuiltamme.

Suomeen tulleet koiramme tautitestataan, madotetaan, loishäädetään, rokotetaan sekä sirutetaan ennen tuloa. Tutustu Woffan koirien rokotus- ja madotusohjelmaan.

Lue lisää tautitesteistä.

Tutustuthan näihin huolella ennen adoptiohakemuksen tekoa.

Woffa Ry on nyt sitoutunut suomalaisten rescueyhdistysten luomiin yhteisiin Responsible Rescue -toimintakriteereihin.