Alvar


Ikä: syntynyt n. 6/22
Sukupu
oli: Uros, kastroitu
Koko: n. 13-15 kg
Sijainti: Giurgiu Public Shelter, Romania

Alvar, syntynyt arviolta 6/2022, n. 13-15kg, leikattu uros💙

Alvar on saapunut Giurgiun julkiselle tarhalle kesällä 2023. Aktiivimme tapasivat pojan elokuun reissulla ensimmäistä kertaa. Heti oli selvää, että Alvar tulee adoptio-ohjelmaamme etsimään kotia.

Alvar on erittäin innokas, energinen ja sosiaalinen. Huomatessaan ihmisen alkaa loputon hännän heilutus, hyppiminen ja intoilu. Alvar rakastaa ihmisiä, tuttuja ja tuntemattomia. Vaikka poika tykkää olla huomion keskipisteenä, ei häkkitovereiden kanssa ole kuitenkaan tullut riitaa ihmisen huomiosta. Alvar osaa jakaa huomiota ja antaa tilaa myös muille koirille.

Luonteeltaan Alvar on avoin ja rohkea. Poika ei aristele ihmisen kosketusta tai syliin nostamista.

Tällä hetkellä Alvar asuu sekalaumassa urosten ja narttujen kanssa samassa häkissä. Alvar tulee hienosti toimeen muiden koirien kanssa. Toisen uroksen kanssa pojalla on tullut ruoasta kiistaa, mutta muuten yhteiselo sujuu mutkattomasti. Vaikka Alvar tulee toimeen muiden koirien kanssa, uskomme pojan pärjäävän myös ainoana koirana.

Alvar etsii perhettä, jossa pääsee touhuamaan yhdessä ihmisten kanssa. Alvar innostuu varmasti monenlaisesta tekemisestä yhdessä omistajan kanssa. Alvar odottaa perhettä, jossa on luvassa paljon huomiota, hellyyttä ja rakkautta. Uskomme Alvarin sopeutuvan myös kerrostaloon ja lapsiperheeseen.

Jos Alvar saa maailman parhaan joululahjan, eli oman loppuelämän kodin, on poika valmis matkustamaan joulukuun kuljetuksella Suomeen. Kodin löydyttyä poika siirtyy yhteistyötarhallemme MAPiin odottamaan adoptiota.

Julkisen tarhan koirat elävät stressaavassa elinympäristössä. Tarhaolosuhteet ahdistavat varmasti koiria – tarhalla on meluista, talvisin on kylmä ja häkkitovereiden kanssa saattaa tulla erimielisyyksiä, sillä tilaa on liian vähän. Julkiselta tarhalta tulevien koirien kohdalla on tärkeä tiedostaa, että koiran käytös voi muuttua Suomeen tullessa. Tarhalla sosiaalinen ja reipas koira voi kotiuduttuaan olla pelokas. Tarhan nurkassa kyhjöttävä, surumielinen koira puolestaan voi olla kotona touhukas ja utelias.

Luonnekuvaukset rakentuvat koiran ollessa koiratarhalla. Suomeen saapuvalle koiralle tulee opettaa kärsivällisesti sisäsiisteys ja käytöstavat alusta lähtien. Koiran sopeutumiseen tulee varata aikaa – etenkin arempien ja pelokkaiden koirien kanssa. Jokainen koira ansaitsee perheen, missä edetään koirien ehdoilla, ei ihmisen.

Mikäli kiinnostuit koirasta ja pystyt tarjoamaan hänelle loppuelämän mittaisen rakastavan ja huolehtivan kodin, niin täytäthän ajan kanssa huolellisesti adoptiohakemuksen sivuiltamme.

Suomeen tulleet koiramme tautitestataan, madotetaan, loishäädetään, rokotetaan sekä sirutetaan ennen tuloa. Tutustu Woffan koirien rokotus- ja madotusohjelmaan.

Lue lisää tautitesteistä.

Tutustuthan näihin huolella ennen adoptiohakemuksen tekoa.

Woffa Ry on nyt sitoutunut suomalaisten rescueyhdistysten luomiin yhteisiin Responsible Rescue -toimintakriteereihin.