Bruno


Ikä: 1-2 -vuotias
Sukupu
oli: Uros., leikattu
Koko: n. 40 kg
Sijainti: Giurgiu Public Shelter, Romania


Julkisella tarhalla yhdessä häkissä on keskimäärin 3-4 koiraa, mutta numerossa 116 asustaa ainoastaan yksi. Kun häkkiä lähestytään, nousee iso poika nimeltään Bruno kahdelle jalalle häntä heiluen odottamaan ihmistä. Poika on täysin hiljainen, eikä hauku. Kun häkin ovi avataan ja vieras ihminen menee sisään, on iso lempeä poika aluksi hieman varovainen, mutta ottaa herkkuja vastaan. Kun mukaan häkkiin tulee tarhanhoitaja, pojalle tuttu ihminen, siirtyy Bruno heti rapsutusten toivossa hänen luokseen ja rentoutuu selvästi

Syy miksi Bruno on yksin, on se, että poika on tarhalla uusi, joten tästä syystä emme myöskään osaa sanoa miten poika tulee toimeen muiden koirien kanssa, mutta naapureiden rähinöintiin ja haukkumisiin Bruno ei reagoinut ollenkaan. Silti luovuta pojan tästä syystä kotiin missä ei ole muita lemmikkejä.

Kun vieraat sekä tuttu ihminen poistuvat häkistä, olisi poika halunnut lähteä heidän mukaan, sillä vieras ja pelottava paikka missä on jatkuvasti ympärillä hälinää ja meteliä hämmentävät uutta ja nuorta urosta vielä paljon. Bruno ottaa turvaa ihmisestä, ja vaikuttaakin hyvin lempeältä ja rauhalliselta. Bruno ei hypi päälle eikä sen kummosemmin häärää häkissään, mutta on selkeästi onneissaan kun pääsee ihmisen kanssa tekemisiin.

Brunolle etsitään osaavaa kotia, joka tiedostaa vahvojen rotujen haasteet, ja jolla on niistä kokemusta. Bruno on sekarotuinen, mutta ulkonäöstä voi päätellä esimerkiksi saksanpaimenkoiraa, joka on hyvin aktiivinen rotu joka tarvitsee ympärilleen tekemistä ja aktivointia. Tästä syystä emme luovuta poikaa ainoastaan sohvaperunaksi, vaan aktiiviseen kotiin. Vaikka Bruno on kiltti, emme myöskään ota riskiä lapsiperheen suhteen, joten etsimme pojalle kotia missä ei ole lapsia.

Julkisen tarhan koirat elävät stressaavassa elinympäristössä. Tarhaolosuhteet ahdistavat varmasti koiria – tarhalla on meluista, talvisin on kylmä ja häkkitovereiden kanssa saattaa tulla erimielisyyksiä, sillä tilaa on liian vähän. Julkiselta tarhalta tulevien koirien kohdalla on tärkeä tiedostaa, että koiran käytös voi muuttua Suomeen tullessa. Tarhalla sosiaalinen ja reipas koira voi kotiuduttuaan olla pelokas. Tarhan nurkassa kyhjöttävä, surumielinen koira puolestaan voi olla kotona touhukas ja utelias.

Luonnekuvaukset rakentuvat koiran ollessa koiratarhalla. Suomeen saapuvalle koiralle tulee opettaa kärsivällisesti sisäsiisteys ja käytöstavat alusta lähtien. Koiran sopeutumiseen tulee varata aikaa – etenkin arempien ja pelokkaiden koirien kanssa. Jokainen koira ansaitsee perheen, missä edetään koirien ehdoilla, ei ihmisen.

Mikäli kiinnostuit koirasta ja pystyt tarjoamaan hänelle loppuelämän mittaisen rakastavan ja huolehtivan kodin, niin täytäthän ajan kanssa huolellisesti adoptiohakemuksen sivuiltamme.

Suomeen tulleet koiramme tautitestataan, madotetaan, loishäädetään, rokotetaan sekä sirutetaan ennen tuloa. Tutustu Woffan koirien rokotus- ja madotusohjelmaan.

Lue lisää tautitesteistä.

Tutustuthan näihin huolella ennen adoptiohakemuksen tekoa.

Woffa Ry on nyt sitoutunut suomalaisten rescueyhdistysten luomiin yhteisiin Responsible Rescue -toimintakriteereihin.