Dante

Dante
Ikä: n. 1-vuotias
Sukupu
oli: Uros, leikattu
Koko: n. 18 – 22 kg
Sijainti: Giurgiu Public Shelter, Romania
Saapunut tarhalle: 8/2022

Aktiivimme tapasivat Danten Giurgiun julkisella tarhalla tammikuussa 2023. Poika on saapunut tarhalle elokuussa 2022. Tarhalla ollut vapaaehtoistyöntekijä pyysi apuamme ja että ottaisimme Danten adoptio-ohjelmaan mukaan. Vapaaehtoistyöntekijä oli tehnyt Danten kanssa elokuusta asti töitä, jotta pojasta saataisiin sosiaalisempi. Tässä hän oli onnistunut. Mikäli Dantelle löydetään koti Suomesta, pelastetaan hänet Mapin tarhalle odottamaan omaan kotiin pääsyä.

Nuoresta iästään huolimatta Dante on rauhallinen koira. Luonteeltaan poika on äärettömän kiltti. Dante suhtautuu vieraisiin ihmisiin ja muihin koiriin rauhallisesti, mutta iloisesti. Dante pitää ihmisen huomiosta ja onkin mieluusti hakemassa rapsutuksia.

Etsimme Dantelle kotia, jossa poika saa tarvitsemansa ajan uuden elämän totutteluun. Uskomme, että Dante sopeutuu toisen koiran kaveriksi tai ainoaksi koiraksi.

Julkisella tarhalla kasvaneet koirat elävät jatkuvassa stressissä. Tarhalla ei ole juurikaan hiljaisia hetkiä, koirat eivät pääse minnekkään pakoon meteliä, häkkitovereita, kylmyyttä tai jopa tappeluita. Etenkin näiden koirien kohdalla on erityisen tärkeää huomioida se, kuinka käytös tarhalla saattaa muuttua koiran kotiuduttua. Tarhalla sosiaalinen ja avoin koira saattaa olla kotona pelokas ja arka, kun taas tarhalla nurkassa kyhjöttävä tärisevä pieni huomaamaton käärö saattaa olla samantien kotona kun aina olisi sielä asunut.

Kaikkien koirien kohdalla luonnekuvauksemme ovat vain tarhalla esiintyvän käytöksen pohjalta rakennettu, eikä tuleva koti saa odottaa tai olettaa koiran osaavan mitään kotikoiran elkeitä. Kotiutuminen saattaa kestää pisimmillään jopa vuosia, ja jokainen koira ansaitsee kärsivällisen perheen, missä ollaan valmiita etenemään koiran ehdoilla.

Mikäli kiinnostuit koirasta ja pystyt tarjoamaan hänelle loppuelämän mittaisen rakastavan ja huolehtivan kodin, niin täytäthän ajan kanssa huolellisesti adoptiohakemuksen sivuiltamme.

Suomeen tulleet koiramme tautitestataan, madotetaan, loishäädetään, rokotetaan sekä sirutetaan ennen tuloa. Tutustu Woffan koirien rokotus- ja madotusohjelmaan.

Lue lisää tautitesteistä.

Tutustuthan näihin huolella ennen adoptiohakemuksen tekoa.

Woffa Ry on nyt sitoutunut suomalaisten rescueyhdistysten luomiin yhteisiin Responsible Rescue -toimintakriteereihin.