Malla


Ikä: n. 1-vuotias
Sukupu
oli: Narttu, leikattu
Koko: n. 8-10 kg
Sijainti: Giurgiu Public Shelter, Romania

Malla on energinen, leikkisä, sosiaalinen ja vieraatkin ihmiset tarhassaan heti hyväksyvä nuori tyttö, joka tulee toimeen muiden koirien kanssa hienosti. Tyttö kerjää kovasti rapsutuksia ja haluaakin ihmiseltä huomiota jatkuvasti sen lyhyen ajan mitä vierailijat kerkeävät heidän häkissään aikaa viettämään.

Malla on löydetty tuttuun tapaan kadulta, josta matka on jatkunut kunnalliselle tarhalle. Tytölle etsitään perhettä joko leikkisän koirakaverin kanssa, tai sitten yksinään. Malla on hyvin sosiaalinen ja tyttöö kiinnostaa enemmän ihmisen huomio kuin muut koirat, joten Malla pärjää varmasti hienosti myös yksin. Perheen pitää kuitenkin muistaa, että Malla, kuten jokainen tarhakoira lähtee nollista, eikä tuleva koti saa odottaa/vaatia koiralta mitään kotikoiran taitoja sen saapuessa. Jokainen katukoira ansaitsee kärsivällisen perheen, kenellä on aikaa ja halua opettaa pentua kotikoiran saloihin.

Jos tytöllä käy onni, ja koti löytyy, matkustaa koira julkiselta tarhalta pois, yhteistyötarhallemme MAP’iin, ja sieltä Suomeen 12.8.

Julkisella tarhalla eläneet koirat elävät jatkuvassa stressissä. Tarhalla ei ole juurikaan hiljaisia hetkiä, koirat eivät pääse minnekkään pakoon meteliä, häkkitovereita, kylmyyttä tai jopa tappeluita. Etenkin näiden koirien kohdalla on erityisen tärkeää huomioida se, kuinka käytös tarhalla saattaa muuttua koiran kotiuduttua. Tarhalla sosiaalinen ja avoin koira saattaa olla kotona pelokas ja arka, kun taas tarhalla nurkassa kyhjöttävä tärisevä pieni huomaamaton käärö saattaa olla samantien kotona kun aina olisi sielä asunut.

Kaikkien koirien kohdalla luonnekuvauksemme ovat vain tarhalla esiintyvän käytöksen pohjalta rakennettu, eikä tuleva koti saa odottaa tai olettaa koiran osaavan mitään kotikoiran elkeitä. Kotiutuminen saattaa kestää pahimmillaan jopa vuosia, ja jokainen koira ansaitsee kärsivällisen perheen, missä ollaan valmiita etenemään koiran ehdoilla.

Mikäli kiinnostuit koirasta ja pystyt tarjoamaan hänelle loppuelämän mittaisen rakastavan ja huolehtivan kodin, niin täytäthän ajan kanssa huolellisesti adoptiohakemuksen sivuiltamme.

Suomeen tulleet koiramme tautitestataan, madotetaan, loishäädetään, rokotetaan sekä sirutetaan ennen tuloa. Tutustu Woffan koirien rokotus- ja madotusohjelmaan.

Lue lisää tautitesteistä.

Tutustuthan näihin huolella ennen adoptiohakemuksen tekoa.

Woffa Ry on nyt sitoutunut suomalaisten rescueyhdistysten luomiin yhteisiin Responsible Rescue -toimintakriteereihin.