Max

Max
Ikä: n. 1-vuotias
Sukupu
oli: Uros, leikattu
Koko: n. 30 – 35 kg
Sijainti: Giurgiu Public Shelter, Romania
Saapunut tarhalle: 8/2022

Maxilla on todettu sydänmatotartunta, jonka hoidot on aloitettu. Palaamme Maxin adoption pariin kun sydänmadosta on saatu negatiivinen testitulos

Aktiivimme tapasivat Maxin Giurgiun julkisella tarhalla tammikuussa 2023. Poika on saapunut tarhalle elokuussa 2022. Max oli löydetty hautausmaalta haahuilemasta. Giurgiun julkisella tarhalla vapaaehtoistyötä tekevä nuori on tehnyt Maxin kanssa paljon töitä. Hän on käynyt viettämässä aikaa Maxin häkissä ja sosialistanut poikaa. Mikäli Maxille löydetään koti Suomesta, pelastetaan hänet Mapin tarhalle odottamaan omaan kotiin pääsyä.

Tarhan pitäjä kertoi Maxin olevan puhdasrotuinen belgianpaimenkoira malinois ja uskommekin pojan olevan ainakin osittain tätä rotua. Max on oletettavasti hylätty kadulle, sillä poika oli löydettäessä shokissa.

Nuoresta iästään huolimatta Max on tarhaolosuhteissa rauhallinen koira. Luonteeltaan poika on äärettömän kiltti. Max suhtautuu vieraisiin ihmisiin ja muihin koiriin rauhallisesti, mutta vastaanottavasti. Max pitää ihmisen huomiosta ja onkin mieluusti hakemassa rapsutuksia. Vapaaehtoisen nuoren tekemän työn ansioista Max antaa käsitellä itseään hienosti. Max on kuitenkin vielä ujo ja uudet asiat ovat pojalle stressaavia. Esimerkiksi tutusta häkistä poistuminen on Maxille hyvin jännittävää ja oletammekin, että poika tulee tarvitsemaan paljon aikaa kotiutuakseen

Etsimme Maxille kotia, jossa poika saa tarvitsemansa ajan uuden elämän totutteluun. Uskomme, että Max sopeutuu toisen koiran kaveriksi tai ainoaksi koiraksi. Pojalle etsitään kotia rauhalliselta alueelta omakotitalosta tai rivitalosta, jossa on oma piha. Maxia ei adoptoida lapsiperheeseen.

Julkisella tarhalla kasvaneet koirat elävät jatkuvassa stressissä. Tarhalla ei ole juurikaan hiljaisia hetkiä, koirat eivät pääse minnekkään pakoon meteliä, häkkitovereita, kylmyyttä tai jopa tappeluita. Etenkin näiden koirien kohdalla on erityisen tärkeää huomioida se, kuinka käytös tarhalla saattaa muuttua koiran kotiuduttua. Tarhalla sosiaalinen ja avoin koira saattaa olla kotona pelokas ja arka, kun taas tarhalla nurkassa kyhjöttävä tärisevä pieni huomaamaton käärö saattaa olla samantien kotona kun aina olisi sielä asunut.

Kaikkien koirien kohdalla luonnekuvauksemme ovat vain tarhalla esiintyvän käytöksen pohjalta rakennettu, eikä tuleva koti saa odottaa tai olettaa koiran osaavan mitään kotikoiran elkeitä. Kotiutuminen saattaa kestää pisimmillään jopa vuosia, ja jokainen koira ansaitsee kärsivällisen perheen, missä ollaan valmiita etenemään koiran ehdoilla.

Mikäli kiinnostuit koirasta ja pystyt tarjoamaan hänelle loppuelämän mittaisen rakastavan ja huolehtivan kodin, niin täytäthän ajan kanssa huolellisesti adoptiohakemuksen sivuiltamme.

Suomeen tulleet koiramme tautitestataan, madotetaan, loishäädetään, rokotetaan sekä sirutetaan ennen tuloa. Tutustu Woffan koirien rokotus- ja madotusohjelmaan.

Lue lisää tautitesteistä.

Tutustuthan näihin huolella ennen adoptiohakemuksen tekoa.

Woffa Ry on nyt sitoutunut suomalaisten rescueyhdistysten luomiin yhteisiin Responsible Rescue -toimintakriteereihin.