Milo

Milo s.11/2021 urospentu, KOTIHOIDOSSA Suomessa.

Milo on vuoden ikäinen poikakoira. Milo on aranpuoleinen, kuitenkin utelias ja ystävällinen nuori koiran alku. Milon adoptoijalta peräänkuulutetaan ymmärrystä aran koiran käytöksestä.
Ajalla ja rakkaudella ”pienestä” pojasta saa oman sohvakaverin, joka ei lähde rinnalta pois.

Milosta kasvaa isokokoinen koira. Tällä hetkellä painoa karkeasti mitattuna 30 kg, säkäkorkeutta 61 cm ja edelleen näkee, että poika tulee tuostakin kasvamaan.

Tällä hetkellä Milo on kotihoidossa Pirkanmaalla leikatun uroksen ja nartun kanssa samassa taloudessa. Taloudessa myös alakouluikäisiä ja kouluikäisiä lapsia.

Milon ruskeissa nappisilmissä näkyy kaipuuta omaan perheeseen ja loppuelämän kotiin.

Kotihoitajan kertomaa:
”Milo on ollut keväästä asti Suomessa harjoittelemassa kotikoiran elämää. Pitkälle on päästy alun hankaluuksista huolimatta. Mahdollisessa uudessa kodissa tarvitseekin tukea ja rohkaisua, että oppii ja uskaltaa olla osa uutta perhettä.

Tämä nuorimies on arkuudestaan huolimatta aivan symppis kaveri, nykyään tuo läheisyyden kaipuu nuorella miehellä on mahdotonta ja useinkin tuo teinipoika luulee olevansa pieni koira, vaikkei sitä todellakaan ole mm. hyppää syliin rapsuteltavaksi tai yrittää päästä selän taakse sohvalla ollessa pötköttelemään.

Koirien leluja tykkää pureskella ja tuhota. Palloa välillä noutaa ja leikkii mieluusti pehmeillä palloilla. Keppejä aluksi pelännyt, mutta nykyään yrittää niitä lenkiltäkin kantaa mukanaan.

Lenkit sujuvat koirakamujen kanssa, vaikka välillä vähän jännittääkin. Kaikki ulkona liikkuva pitää ilmoittaa, mutta kuitenkin kohdatessa tuo ”pieni” mies kurkkii mieluummin jalkojen takaa tilannetta.

Koirapuistoissa käyty talon omien koirien tukemana. Miloa hirveästi kiinnostaisi toiset koirat, mutta alkuun tarkastelee tilannetta kauempaa ennen kuin suin päin menee porukkaan. Tutussa koiraporukassa hakeekin toisia koiria leikkimään. Aluksi koirapuistossa Milo kaipaa omaa tilaa ja rauhaa tutustua ja katsella, mutta jo puolen tunnin päästä alkaa hakemaan toisia leikkimään varsinkin tutuissa ympäristöissä.

Ulos tehdään jo hienosti asiat ja ilmoitetaan jos ulos on tarvetta päästä. Pärjää normaalin 8h työpäivän ilman lenkityksiä välissä. Eikä tee tuhoja yksinollessa koirakamujen kanssa. Aktivointia ja tekemistä kuitenkin tarvitsee ja aktivointilelut olleetkin yksiä lemppareita.

Nuorella miehellä on komea haukku, vaikka ajoittain vieläkin äänenmurrosta havaittavissa. Eli ei suositella rivitalo tai kerrostalo asujalle juuri tuon äänen takia. Mieluusti oma aidattu piha olisi pojalle kiva, sillä tuntuu viihtyvän jo nyt pihalla paljon, mutta paras paikka tuntuu olevan ehdottomasti se oman omistajan kainalo iltasella ja ILTAPAINIT, jota hakee itse aktiivisesti.

Milo arastelee miehiä ja koittaa vältellä kohtaamisia. Lapset ja naiset ovat ok, kunhan luottamus on ansaittu. Milo haukkuu kaikkia vieraita alkuun, mutta mitä tutummiksi tulee, niin sitä vähemmän haukkuu. Helpoimmalla tuntuu pääsevän, kun ohjeistaa vierailijat jo alkuun olemaan noteeraamatta Miloa ja antaa koiran tehdä aloitteen tutustumisessa. Tutustuminen tapahtuu yleensä kahvipöydässä ollessa, kun Milo käy kaikki nuuskuttelemassa ruokapöydän alla, jonne myös yleensä rentoutuu makoilemaan vierailujen ajaksi. Oma turvapaikka on siis hyvä olla. Myös kylässä on käyty ja tällöin hakeutuu lähelle kotihoitajaa, mutta rauhoittuu pötköttelemään lähelle.

Automatkat pelottavat Miloa ja iheuttavat mm. kuolaamista ja mahdollisesti oksentamisen, jos on juuri syönyt. Autoon kuitenkin hyppää kauniisti toisten kanssa.

Käsitellä antaa kauniisti, vaikka hieman epäileekin touhuja. Suihkussa peseminen onnistuu hyvin yhden ihmisen tekemänä, hampaita saa katsoa ja koskea, korvia saa puhdistaa ja kynsien leikkaus onnistuu.

Herkuille perso kaveri, jota on helppo motivoida oppimaan uutta. Nyt harjoiteltu vasta istumaan menoa, maahan, tassun antoa, luokse tuloa sekä odottamista. Tästä varmasti, joku saisi kivan harrastuskaverinkin. Milo varmasti nauttisi myös vetotouhuista, sillä pojalla voimaa ja vauhtia riittää.

Kova ahmimaan ruokansa, joten ahmimisen esto ruokakuppi on hyvä olla. Tällä hetkellä ihan nappularuoka, vedellä/piimällä ruokana. Raakaa lihaa välillä ruoassa mukana.”

Milo on löydetty emonsa (n.25kg) ja sisartensa kanssa pellolta Romaniassa 2-3 kk ikäisenä. Pennut olivat syntyneet pellolle ja pelastamisensa jälkeen he ovat asuneet sisällä talossa muiden koirien ympäröiminä.

Milo tuli niin nuorena Suomeen, ettei häntä voitu kastroida vielä Romaniassa. Adoptoija sitoutuu hoitamaan kastroinnin Suomessa.

Mikäli kiinnostuit koirasta ja pystyt tarjoamaan hänelle loppuelämän mittaisen rakastavan ja huolehtivan kodin, niin täytäthän ajan kanssa huolellisesti adoptiohakemuksen sivuiltamme.

Suomeen tulleet koiramme tautitestataan, madotetaan, loishäädetään, rokotetaan sekä sirutetaan ennen tuloa. Tutustu Woffan koirien rokotus- ja madotusohjelmaan.

Tautitesteistä voit lukea täältä.

Tutustuthan näihin huolella ennen adoptiohakemuksen tekoa.

Woffa Ry on nyt sitoutunut suomalaisten rescueyhdistysten luomiin yhteisiin Responsible Rescue -toimintakriteereihin.