Mimo


Ikä: n. 6kk
Sukupu
oli: Narttu, steriloimaton
Koko: n. 6 kg
Sijainti: Giurgiu Public Shelter, Romania
Saapunut tarhalle:
Kesällä 2023

Mimo, yksi julkisen tarhan onnekkaista pennuista joiden elämä tulee muuttumaan.
Järjestömme jäsen tapasi Mimon ensimmäisen kerran syyskuussa 23 ja elämäniloa täynnä oleva kiltti pentu päätyi adoptio-ohjelmaamme.

Mimo on laumastaan se, joka ensimmäiseksi ryntää häkin ovelle vastaan jokaista ihmistä ja rakastaa huomoita, Mimo on tarhalla todella sosiaalinen, energinen ja reipas pentu, joka on olosuhteisiin nähden tyytyväinen. Pentu ei vielä tiedäkkään, kuinka paljon hänen elämänsä tulee vielä muuttumaan, sillä me lupasimme etsiä tytölle loppuelämän kodin.

Etsimme Mimolle kotia, jossa on aikaa ja kiinnostusta kotiuttaa pennusta kunnon kansalainen. Kodilta odotamme kärsivällisyyttä vilkkaan koiran kotiuttamiseen ja ymmärrystä siitä, että pentu tarvitsee aikaa suuressa muutoksessa. Mimo on niin sosiaalinen, että myöskin lapsiperhe voisi olla vaihtoehto, missä lapset osaavat olla koiran kanssa ja ymmärtävät antaa tilaa. Koiraa ei saa kuitenkaan koskaan jättää missään tilanteessa lapsen vastuulle ja esimerkiksi lenkitykset tulee hoitaa aina aikuisten.

Jos onni potkaisee ja pentu löytää loppuelämän kodin, on hän valmis matkustamaan 9.12. Suomeen. Kokoarvio on keskikokoinen koira, mutta arviot ovat aina arvioita ja saattavat heittää. Kun koti löytyy, pelastetaan pentu yhteistyötarhallemme MAP’iin.

Vaikka pentu on tarhaluonteeltaan erittäin kiltti, sosiaalinen, lempeä ja kaikkien kanssa toimeentuleva, tulee tulevan perheen ymmärtää että tarhakäytös saattaa muuttua koiran kotiuduttua. Julkisen tarhan koirat elävät stressaavassa elinympäristössä. Tarhaolosuhteet ahdistavat varmasti koiria – tarhalla on meluista, talvisin on kylmä ja häkkitovereiden kanssa saattaa tulla erimielisyyksiä, sillä tilaa on liian vähän. Julkiselta tarhalta tulevien koirien kohdalla on tärkeä tiedostaa, että koiran käytös voi muuttua Suomeen tullessa. Tarhalla sosiaalinen ja reipas koira voi kotiuduttuaan olla pelokas. Tarhan nurkassa kyhjöttävä, surumielinen koira puolestaan voi olla kotona touhukas ja utelias. Mimo ei tarhalla hauku turhia, mutta yhtyy kyllä muiden lailla haukkukuoroon jos jotain poikkeavaa tarhalla tapahtuu, mutta fiksuissa rajoissa. 

Luonnekuvaukset rakentuvat koiran ollessa koiratarhalla. Suomeen saapuvalle pennulle tulee opettaa kärsivällisesti sisäsiisteys ja käytöstavat alusta lähtien. Pennun sopeutumiseen tulee varata aikaa – etenkin arempien ja pelokkaiden koirien kanssa. Jokainen koira ansaitsee perheen, missä edetään koirien ehdoilla, ei ihmisen.

Mikäli kiinnostuit pennusta ja pystyt tarjoamaan hänelle loppuelämän mittaisen rakastavan ja huolehtivan kodin, niin täytäthän ajan kanssa huolellisesti adoptiohakemuksen sivuiltamme.

Suomeen tulleet koiramme tautitestataan, madotetaan, loishäädetään, rokotetaan sekä sirutetaan ennen tuloa. Tutustu Woffan koirien rokotus- ja madotusohjelmaan.

Lue lisää tautitesteistä.

Tutustuthan näihin huolella ennen adoptiohakemuksen tekoa.

Woffa Ry on nyt sitoutunut suomalaisten rescueyhdistysten luomiin yhteisiin Responsible Rescue -toimintakriteereihin.