Muru – Minut on varattu!


Ikä: 2-3 v.
Sukupu
oli: Narttu, leikattu
Koko: n. 5 kg
Sijainti: Giurgiu Public Shelter, Romania

ETSII KOTIA/KOTIHOITAJAA

Aktiivimme kävivät Romaniassa 28.6.-3.7.2023. Aktiivin kertomana:
”Giurgiussa on hiillostavan kuuma, aurinko porottaa ja ulkona on 28 astetta. Yritämme käydä julkisen tarhan häkit reippaasti läpi, sillä koiria on n. 700 eikä aikaa ei ole tarpeeksi. Tarhan työntekijä esittelee meille tarhan asukkeja ja vie meidät häkkiin numero 160. Olisimme itse todennäköisesti kävelleet häkin ohitse, sillä häkin edessä on puinen levy, mikä estää osittain näkyvyyden.

Pienessä häkissä on kolme asukasta. Kaksi koiraa tervehtii meitä innostuneesti, kolmas jää hieman taka-alalle. Pieni mustan ruskea koira yrittää juosta ympyrää ilahduksissaan, mutta tilaa ei ole tarpeeksi. Laskeudun tapani mukaan kyykkyyn, jotta koirat voivat tutustua minuun rauhassa. Tyttö juoksee luokseni häntä heiluen ja silitän häntä tovin. Päätän ottaa koiran syliin ja totean, että hän on hyvin kevyt ja siro (arviolta n. 5 kg). Otamme tytöstä kuvia, jonka jälkeen tutustumme toisiimme vielä hetken. Meidän on jatkettava eteenpäin, vaikka haluaisin jäädä. En haluaisi jättää haurasta tyttöä tarhalla, vaan minun tekisi mieli melkein ottaa hänet mukaani. Käännyn katsomaan tyttöä pois lähtiessä ja hän katsoo minua pienillä ruskeilla silmillään ”älä mene, hetki vielä”.

Tytön valloittava ja rakastava olemus ei jätä minua rauhaan. Katselen illalla puhelimesta hänestä otettuja kuvia. Tytöstä oli hankala ottaa kuvia, sillä hän ei malttanut olla paikoillaan. Totean ruokapöytäseurueelleni, että minun on palattava julkiselle tarhalla tapaamaan uudestaan tyttöä ja ottamaan hänestä lisää kuvia. Seuraavana aamuna kävelen pikavauhtia häkkiin ja sinne saavuttua meitä odotti jälleen iloinen vastaanotto. Kerroin tytölle, että hän on saanut nimekseen Muru ja etsimme hänelle Suomesta kodin.

Muru on iloinen, kiltti ja reipas nuori neiti. Tarhalla hän oli hiukan alistuva, joten hän ei sovi dominoivan koiran kaveriksi. Muru antoi myös muille koirille tilaa eikä mustasukkaisuutta ollut havaittavissa. Mustat narttu koirat eivät saa kovin helposti kotia, ja toivon koko sydämeni pohjasta, että joku näkee tässä koirassa oman elämänsä murun.”

Julkisen tarhan koirat elävät stressaavassa elinympäristössä. Tarhaolosuhteet ahdistavat varmasti koiria – tarhalla on meluista, talvisin on kylmä ja häkkitovereiden kanssa saattaa tulla erimielisyyksiä, sillä tilaa on liian vähän. Julkiselta tarhalta tulevien koirien kohdalla on tärkeä tiedostaa, että koiran käytös voi muuttua Suomeen tullessa. Tarhalla sosiaalinen ja reipas koira voi kotiuduttuaan olla pelokas. Tarhan nurkassa kyhjöttävä, surumielinen koira puolestaan voi olla kotona touhukas ja utelias.

Luonnekuvaukset rakentuvat koiran ollessa koiratarhalla. Suomeen saapuvalle koiralle tulee opettaa kärsivällisesti sisäsiisteys ja käytöstavat alusta lähtien. Koiran sopeutumiseen tulee varata aikaa – etenkin arempien ja pelokkaiden koirien kanssa. Jokainen koira ansaitsee perheen, missä edetään koirien ehdoilla, ei ihmisen.

Mikäli kiinnostuit koirasta ja pystyt tarjoamaan hänelle loppuelämän mittaisen rakastavan ja huolehtivan kodin, niin täytäthän ajan kanssa huolellisesti adoptiohakemuksen sivuiltamme.

Suomeen tulleet koiramme tautitestataan, madotetaan, loishäädetään, rokotetaan sekä sirutetaan ennen tuloa. Tutustu Woffan koirien rokotus- ja madotusohjelmaan.

Lue lisää tautitesteistä.

Tutustuthan näihin huolella ennen adoptiohakemuksen tekoa.

Woffa Ry on nyt sitoutunut suomalaisten rescueyhdistysten luomiin yhteisiin Responsible Rescue -toimintakriteereihin.