Nelly

Nelly
Ikä: Synt. n. 5/2022
Sukupu
oli: Narttu, leikattu
Koko: n. 15 kg
Sijainti: Romania

Yleensä saamme näissä julkaisuissa kirjoittaa siitä, kuinka koirat on vierailu toisensa jälkeen parempaan päin. Emme tällä kertaa.

Nelly on löydetty valtatien reunasta siskonsa Fernyn kanssa. (Joka on jo Suomessa). Siskokset muuttivat Margaretan eläinsuojalle. Tapasimme Nellyn ensimmäistä kertaa lokakuussa 2022, jolloin tyttö oli hieman ujo uusien ihmisten kanssa. Nelly antoi kuitenkin koskea ja silittää, mutta nyt tilanne on huonompi.

Näin kuvailimme Nellyä lokakuussa:

”Nelly rakastaa temmeltää pihalla ja leikkiikin mieluusti muiden koirien kanssa. Uusien ihmisten kanssa Nelly on vielä vähän ujo ja tarvitsee aikaa rentoutuakseen ja luottaakseen uusiin ihmisiin. Tutulle ihmiselle heiluttaa häntää ja antaa koskea. Nelly tulee hyvin toimeen muiden koirien kanssa.”

Nyt tilanne on toinen.

Nelly ei enää rakasta temmeltää pihalla. Nelly piiloutuu varjoihin, koppeihin, nurkan taakse. Nellyä pelottaa ja epäilyttää. Toisten koirien kanssa Nelly tulee toimeen. Ihminen ei saa lähestyä, muuten tulee pakokauhu. Nelly varoittelee ihmisiä murinalla ja näykkimisellä. Se on ainut keino selviytyä ja näyttää omat rajat.

Nelly on kuitenkin adoptiokelpoinen koira. Selkeästi tarhaympäristö ei ole se, johon Nelly sopeutuu. Niin kuin tuskin kukaan koira. Nelly on väsynyt, pelokas ja jännittynyt. Nellyä ei voi kuvailla enää sanalla ujo, vaan sanalla pelokas. Uskomme kuitenkin että oikeissa, osaavissa käsissä Nellystä kuoriutuu kelpo kotikoira, joka oppii luottamaan omaan ihmiseen.

Nellylle etsitään kotia, jossa on reipas koirakaveri odottamassa. Toivomme löytävämme Nellylle kodin, jossa hän saa tarpeeksi aikaa kotiutumiseen ja mahdollisuuden luottaa uusiin ihmisiin. Kodin on oltava osaava arkojen koirien kotiuttamisessa. Nellyä ei luovuteta lapsiperheeseen, kerrostaloon tai kaupungin sykkeeseen.

Luonnekuvaukset rakentuvat koiran ollessa koiratarhalla. Suomeen saapuvalle koiralle tulee opettaa kärsivällisesti sisäsiisteys ja käytöstavat alusta lähtien. Koiran sopeutumiseen tulee varata aikaa – etenkin arempien ja pelokkaiden koirien kanssa. Jokainen koira ansaitsee perheen, missä edetään koirien ehdoilla, ei ihmisen.

Mikäli kiinnostuit koirasta ja pystyt tarjoamaan hänelle loppuelämän mittaisen rakastavan ja huolehtivan kodin, niin täytäthän ajan kanssa huolellisesti adoptiohakemuksen sivuiltamme.

Suomeen tulleet koiramme tautitestataan, madotetaan, loishäädetään, rokotetaan sekä sirutetaan ennen tuloa. Tutustu Woffan koirien rokotus- ja madotusohjelmaan.

Tautitesteistä voit lukea täältä.

Tutustuthan näihin huolella ennen adoptiohakemuksen tekoa.

Woffa Ry on nyt sitoutunut suomalaisten rescueyhdistysten luomiin yhteisiin Responsible Rescue -toimintakriteereihin.