Nuutti


Ikä: n. 1-vuotias
Sukupu
oli: Uros, leikattu
Sijainti: MAP, Romania
Saapunut tarhalle: n. 11/2022

Myös isot koirat ansaitsevat mahdollisuuden.

Koiratarhat ovat täynnä ihania, rakastavia isoja koiria, jotka päätyvät tarhalle usein pentuina ja kasvavat siellä, odottaen kotia ja perhettä. Valitettavasti monet näistä isoista korista jäävät adoptioissa huomaamatta. Mutta miksi näin?

Tässä on muutamia syitä, miksi myös isoille koirille tulisi antaa mahdollisuus:

Isoilla koirilla on suuret sydämet. He ovat uskollisia ja hellyydenkipeitä jättiläisiä. Isojen koirien älykkyys ja oppimiskyky ovat yleensä huippuluokkaa. He oppivat nopeasti ja ovat aina valmiita suojelemaan perheenjäseniään. Isojen koirien läsnäolo tuo turvaa ja lohtua. Isojen koirien syliin käpertyminen on vertaansa vailla oleva tunne.

Jokainen koira, iso tai pieni, ansaitsee mahdollisuuden rakastavaan kotiin ja perheeseen

Tässä on esittelyteksti noin vuoden ikäisestä Nuutti pojasta, joka etsii omaa kotiaan.

Nuutti sisaruksineen syntyi kodittomaksi koiraksi romunkeräyspaikalle vaarallisen moottorien varteen. Magda oli saanut vihjeen äitikoirasta ja pienistä pennuista, eikä hän epäröinyt hetkeäkään lähteäkseen pelastamaan heitä turvaan. Nämä pienet pennut olivat erittäin laihoja ja kylmissään. Magda ei voinut jättää heitä lähes varmaan kuolemaan vaan pakkasi äitikoiran ja pennut autoonsa ja suuntasi kohti MAP:in koiratarhaa. Pennut ovat kasvaneet koiratarhalla ja ovat nyt reilu vuoden ikäisiä, energisiä ja leikkisiä junioreita. Mikään tarha ei ole koiran paikka elää. Tarhalla koirat eivät saa toteuttaa itseään kuten kotielämässä, heillä ei ole lämpöä tai turvallista ja rakastavaa perhettä ympärillä.

Nuutti on iloinen hassuttelija, joka rakastaa leikkiä sisarustensa kanssa. Vaikka Nuutti on kasvanut hyvin vähällä ihmiskontaktilla, hän ei meinaa pysyä pöksyissään, kun ihminen kävelee tarhalla häkin ohi. Hän on päätä pahkaa juoksemassa ihmisen syliin, eikä aina ehkä ymmärrä omaa kokoaan. Nuutista oma perhe saa aivan ihanan ystävän ja energisen leikkikaverin, vaikka harrastuksiin. Vieraita ihmisiä kohtaan Nuutti on vielä hieman varautunut mutta selkeästi hyvin kiinnostunut ihmisistä.

Etsimme Nuutille kotia Suomesta, jossa hän saa rakkautta ja huolenpitoa, seikkailuja ja leikkikavereita. Nuutti on melko isokokoinen poika, ja koska hänellä ei ole mitään kokemusta kotikoiran elämästä, hänelle etsitään ensisijaisesti kotia joko rivitalosta tai omakotitalosta, eikä häntä luovuteta kotiin pienten lasten kanssa. Lisäksi innostuessaan Nuutti yhtyy sisarustensa kanssa haukkukuoroon. Perheessä saa olla myös koirakavereita häntä rohkaisemassa ja opastamassa.

Luonnekuvaukset rakentuvat koiran ollessa koiratarhalla. Suomeen saapuvalle koiralle tulee opettaa kärsivällisesti sisäsiisteys ja käytöstavat alusta lähtien. Koiran sopeutumiseen tulee varata aikaa – etenkin arempien ja pelokkaiden koirien kanssa. Jokainen koira ansaitsee perheen, missä edetään koirien ehdoilla, ei ihmisen. Koiratarhalla koirilla ei ole myöskään mitään aktiviteetteja, eikä etenkään mitään purtavaa hampaille. Tulevan perheen tulee myös ymmärtää, että koira ei ole välttämättä vuosiin päässyt pureskelemaan mitään muuta kuin huonolaatuista ruokaa ja tarhan kaltereita, joten koirien hampaissa saattaa olla esimerkiksi hammaskiveä, jonka adoptoija sitoutuu hoidattamaan kotiutumisen jälkeen Suomessa.

Mikäli kiinnostuit koirasta ja pystyt tarjoamaan hänelle loppuelämän mittaisen rakastavan ja huolehtivan kodin, niin täytäthän ajan kanssa huolellisesti adoptiohakemuksen sivuiltamme.

Suomeen tulleet koiramme tautitestataan, madotetaan, loishäädetään, rokotetaan sekä sirutetaan ennen tuloa. Tutustu Woffan koirien rokotus- ja madotusohjelmaan.

Lue lisää tautitesteistä.

Tutustuthan näihin huolella ennen adoptiohakemuksen tekoa.

Woffa Ry on nyt sitoutunut suomalaisten rescueyhdistysten luomiin yhteisiin Responsible Rescue -toimintakriteereihin.