Perdita ja Pongo


Ikä: n. 3-4 -vuotiaita
Sukupu
oli: Uros, leikattu ja narttu, leikattu
Koko: Pongo n. 25-30 kg ja Perdita n. 18-22 kg
Sijainti: Giurgiu Public Shelter, Romania

Nämä sisarukset syntyivät tyypilliseen tapaan Romaniaan kadulle, missä selvitymismahdollisuudet koiralle ovat hyvin huonot. Talvet ovat kylmiä ja kesät kuumia, eikä ruokaa ole juurikaan saatavilla. Nälkä, sairaudet sekä muut vaarat tappavat suuren osan kaduille syntyvistä koirista. Perdita ja Pongo kuitenkin selvisivät kadulla pentuajan, mistä rankkuri otti heidät kiinni ja vei julkiselle koira-tarhalle 700 muun koiran joukkoon. Tarhalla nämä sisarukset elävät kahdestaan samassa häkissä ja saavat kovasti turvaa toisistaan.

Kun kävelemme tarhalla häkin numero 152 ohitse, ei sieltä kuulu haukuntaa. Kaksi suloista kuonoa kurkistaa häkin raosta odottavasti ja heidän surullinen katseensa jättää jäljen sydämeen. Häkkiin sisälle mentäessä Perdita ja Pongo ovat herkkiä ja rauhallisia mutta myös niin kovin onnellisia siitä hetkestä jonka saavat viettää ihmisen kanssa. Muiden koirien jatkuva haukkuminen saa heidät stressaantuneiksi, eikä mikään ihme.

Perditalla ja Pongolla on ollut hyvin vähän ihmiskontakteja elämänsä aikana. Siitä syystä heitä ei luovuteta lapsiperheeseen. Vaikka Perdita pärjää varmasti hyvin ainoana koirana, ei haittaa vaikka tulevassa kodissa olisi toinen koirakaveri häntä elämään opastamassa ja rohkaisemassa. Pongolle etsitään kotia ainoana koirana. Näillä sisaruksilla ei ole kokemusta siitä millaista on olla kotikoirana, joten paras asumismuoto olisi omakotitalo tai rivitalo pienellä pihalla. Myös yhteisadoptio tietenkin mahdollista.

Ikää näillä sisaruksilla on n. 3-4 vuotta. Perdita painaa arviolta 18-22 kg ja Pongo 25-30 kg. Molemmat heistä on leikattu. Sisarukset olisivat valmiita matkustamaan omaan kotiin seuraavassa kuljetuksessa 12.8.

Julkisella tarhalla kasvaneet koirat elävät jatkuvassa stressissä. Tarhalla ei ole juurikaan hiljaisia hetkiä, koirat eivät pääse minnekkään pakoon meteliä, häkkitovereita, kylmyyttä tai jopa tappeluita. Etenkin näiden koirien kohdalla on erityisen tärkeää huomioida se, kuinka käytös tarhalla saattaa muuttua koiran kotiuduttua. Tarhalla sosiaalinen ja avoin koira saattaa olla kotona pelokas ja arka, kun taas tarhalla nurkassa kyhjöttävä tärisevä pieni huomaamaton käärö saattaa olla samantien kotona kun aina olisi sielä asunut.

Kaikkien koirien kohdalla luonnekuvauksemme ovat vain tarhalla esiintyvän käytöksen pohjalta rakennettu, eikä tuleva koti saa odottaa tai olettaa koiran osaavan mitään kotikoiran elkeitä. Kotiutuminen saattaa kestää pahimmillaan jopa vuosia, ja jokainen koira ansaitsee kärsivällisen perheen, missä ollaan valmiita etenemään koiran ehdoilla.

Mikäli kiinnostuit koirasta ja pystyt tarjoamaan hänelle loppuelämän mittaisen rakastavan ja huolehtivan kodin, niin täytäthän ajan kanssa huolellisesti adoptiohakemuksen sivuiltamme.

Suomeen tulleet koiramme tautitestataan, madotetaan, loishäädetään, rokotetaan sekä sirutetaan ennen tuloa. Tutustu Woffan koirien rokotus- ja madotusohjelmaan.

Lue lisää tautitesteistä.

Tutustuthan näihin huolella ennen adoptiohakemuksen tekoa.

Woffa Ry on nyt sitoutunut suomalaisten rescueyhdistysten luomiin yhteisiin Responsible Rescue -toimintakriteereihin.