Pyry – Minut on varattu!


Ikä: n. 3v
Sukupu
oli: Uros, kastroitu
Koko: n. 15 kg
Sijainti: Giurgiu Public Shelter, Romania

Pyry, suloinen ja hellä n. 15kg painava uros etsii nyt omaa loppuelämän kotia kauttamme.
Järjestömme jäsenet tapasivat koiran vasta elokuussa 2023, vaikka poika on asunut tarhalla pidempää. Vihdoin kohdalle sattui se oikea ihminen, joka kiinnitti Giurgiun kunnallisella tarhalla 700 koiran joukosta huomion juuri häneen. Pyry päätyi Woffan adoptio-ohjelmaan sen kultaisen luonteensa ja rauhallisuuden ansiosta. Poika asuu tarhalla samassa häkissä kolmen muun koiran kanssa, kahden uroksen ja yhden nartun ja tulee heidän kaikkien kanssa toimeen erinomaisesti. Kun ihminen astui häkkiin numero 99, oli vastassa neljä koiraa, joista kolme oli erittäin innokkaita ja reippaita… Yksi kolmesta innokkaasta oli Pyry, joka kaikin keinoin yritti saada ihmiseltä huomion, vaikkakin aluksi vieras ihminen niin lähellä hieman jännittikin. Hetken tutustumisen jälkeen Pyry painoi aktiivimme syliin pään ja vain nautiskeli rapsutuksista.

Etsimme Pyrylle kotia joko ainoana koirana tai reippaan koirakaverin seuraksi. Suuren kaupungin hälinän keskelle emme poikaa adoptoi, mutta esimerkiksi isompien ja rauhallisten lasten perhettä emme näe ongelmana, kunhan lapset ovat opetettu olemaan koirien kanssa ja antamaan heille tilaa. Pyry ei tarvitse mega liikunnallista kotia, vaan poika arvostaa varmasti enemmän perhettä missä ollaan paljon läsnä.

Jos käy niinkin hyvä tuuri ja Pyry saa parhaimman joululahjan eli oman kodin, pääsee poika matkustamaan joulukuussa Suomeen. Kunhan koti löytyy, siirretään Pyry myös kunnalliselta tarhalta pois yhteistyötarhallemme MAP’iin.

Pyry on tarhaluonteeltaan erittäin kiltti, rauhallinen, utelias ja kaikkien kanssa toimeentuleva, mutta tulevan perheen täytyy ymmärtää että tarhakäytös saattaa muuttua koiran kotiuduttua. Julkisen tarhan koirat elävät stressaavassa elinympäristössä. Tarhaolosuhteet ahdistavat varmasti koiria – tarhalla on meluista, talvisin on kylmä ja häkkitovereiden kanssa saattaa tulla erimielisyyksiä, sillä tilaa on liian vähän. Julkiselta tarhalta tulevien koirien kohdalla on tärkeä tiedostaa, että koiran käytös voi muuttua Suomeen tullessa. Tarhalla sosiaalinen ja reipas koira voi kotiuduttuaan olla pelokas. Tarhan nurkassa kyhjöttävä, surumielinen koira puolestaan voi olla kotona touhukas ja utelias. Pyry ei tarhalla hauku turhia, mutta yhtyy kyllä muiden lailla haukkukuoroon jos jotain poikkeavaa tarhalla tapahtuu, mutta fiksuissa rajoissa. Siitä, mitä rotuja Pyryssä on, emme tietenkään tiedä. Kaikki koiramme ovat arvokkaan sekarotuisia.

Luonnekuvaukset rakentuvat koiran ollessa koiratarhalla. Suomeen saapuvalle koiralle tulee opettaa kärsivällisesti sisäsiisteys ja käytöstavat alusta lähtien. Koiran sopeutumiseen tulee varata aikaa – etenkin arempien ja pelokkaiden koirien kanssa. Jokainen koira ansaitsee perheen, missä edetään koirien ehdoilla, ei ihmisen. Julkisella tarhalla koirilla ei ole myöskään mitään aktiviteetteja, eikä etenkään mitään purtavaa hampaille. Tulevan perheen tulee ymmärtää että koira ei ole välttämättä vuosiin päässyt pureskelemaan mitään muuta kuin huonolaatuista ruokaa ja tarhan kaltereita, joten koirien hampaissa saattaa olla esimerkiksi hammaskiveä, jonka adoptoija sitoutuu mahdollisesti hoidattamaan kotiutumisen jälkeen Suomessa.

Mikäli kiinnostuit koirasta ja pystyt tarjoamaan hänelle loppuelämän mittaisen rakastavan ja huolehtivan kodin, niin täytäthän ajan kanssa huolellisesti adoptiohakemuksen sivuiltamme.

Suomeen tulleet koiramme tautitestataan, madotetaan, loishäädetään, rokotetaan sekä sirutetaan ennen tuloa. Tutustu Woffan koirien rokotus- ja madotusohjelmaan.

Lue lisää tautitesteistä.

Tutustuthan näihin huolella ennen adoptiohakemuksen tekoa.

Woffa Ry on nyt sitoutunut suomalaisten rescueyhdistysten luomiin yhteisiin Responsible Rescue -toimintakriteereihin.