Sade


Ikä: s. 10/22
Sukupu
oli: Narttu steriloitu
Koko: n. 5 kg
Sijainti: Giurgiu Public Shelter, Romania

Sade, tuo 5kg &1v ikäinen musta pieni ilopilleri, joka on täynnä rakkautta.

Kun järjestömme jäsenet käveli kesäkuussa häkin numero 18 ohi, huomasivat he kaksi pientä elämäniloista tyttöä, joista toinen sai nimen Sade. Valitettavasti silloin täynnä olleeseen adoptio-ohjelmaan ei kaksikko vielä päässyt, joten nyt 9/23 kun heidät tavattiin uudelleen, päätyivät molemmat tytöistä adoptio-ohjelmaamme.

Sade on tarhakäytökseltään erittäin energinen, iloinen ja ihmisrakas koira, joka ei muuta halua kuin oman ihmisen kenen syliin käpertyä. Kun ihminen yrittää poistua häkistä, yrittää Sade karata ihmisen mukaan ja tässä onnistumatta jää tarhan ovelle haikailemaan. Tämä tietenkin särkee aina sydämiä ja päätimme, että Sade ei joudu enää kauaa tarhalla vain haikailemaan ihmisen perään. Tämä 5kg täynnä rakkautta ansaitsee parempaa.

Etsimme tytölle kotia, missä olisi joko kiltti ja pienehkö koirakaveri odottamassa, tai vaihtoehtoisesti Sade pärjää kultaisen ja itsenäisen luonteensa ansiosta myös varmasti ainoana koirana. Sade on tarhaoloissa aktiivinen, joten tulevan kodin täytyy olla varautunut aktivoimaan koiraa, niin fyysisesti kuin henkisesti. Sade rakastaa varmasti käpertyä illan päätteeksi oman perheen kanssa sohvalle, mutta täysipäiväiseksi löhöilyseuraksi hänestä ei ole. Aktiivinen koira kuitenkin helposti turhautuu tarhalla, joten käytös useinmiten myös rauhoittuu kotiin päästyä.

Jos oikein onni potkaisee ja Sade löytää oman loppuelämän perheen, on tyttö valmis matkustamaan Woffan vuoden viimeisellä kuljetuksella 9.12. Suomeen.

Vaikka Sade on tarhaluonteeltaan erittäin iloinen, sosiaalinen, ihmisrakas ja kaikkien kanssa toimeentuleva, täytyy tulevan perheen kuitenkin ymmärtää että tarhakäytös saattaa muuttua koiran kotiuduttua. Julkisen tarhan koirat elävät stressaavassa elinympäristössä. Tarhaolosuhteet ahdistavat varmasti koiria – tarhalla on meluista, talvisin on kylmä ja häkkitovereiden kanssa saattaa tulla erimielisyyksiä, sillä tilaa on liian vähän. Julkiselta tarhalta tulevien koirien kohdalla on tärkeä tiedostaa, että koiran käytös voi muuttua Suomeen tullessa. Tarhalla sosiaalinen ja reipas koira voi kotiuduttuaan olla pelokas. Tarhan nurkassa kyhjöttävä, surumielinen koira puolestaan voi olla kotona touhukas ja utelias. Siitä, mitä rotuja koirassa on, emme tietenkään tiedä. Kaikki koiramme ovat arvokkaan sekarotuisia.

Luonnekuvaukset rakentuvat koiran ollessa koiratarhalla. Suomeen saapuvalle koiralle tulee opettaa kärsivällisesti sisäsiisteys ja käytöstavat alusta lähtien. Koiran sopeutumiseen tulee varata aikaa – etenkin arempien ja pelokkaiden koirien kanssa. Jokainen koira ansaitsee perheen, missä edetään koirien ehdoilla, ei ihmisen. Julkisella tarhalla koirilla ei ole myöskään mitään aktiviteetteja, eikä etenkään mitään purtavaa hampaille. Tulevan perheen tulee myös ymmärtää että koira ei ole välttämättä vuosiin päässyt pureskelemaan mitään muuta kuin huonolaatuista ruokaa ja tarhan kaltereita, joten koirien hampaissa saattaa olla esimerkiksi hammaskiveä, jonka adoptoija sitoutuu hoidattamaan kotiutumisen jälkeen Suomessa.

Mikäli kiinnostuit koirasta ja pystyt tarjoamaan hänelle loppuelämän mittaisen rakastavan ja huolehtivan kodin, niin täytäthän ajan kanssa huolellisesti adoptiohakemuksen sivuiltamme.

Suomeen tulleet koiramme tautitestataan, madotetaan, loishäädetään, rokotetaan sekä sirutetaan ennen tuloa. Tutustu Woffan koirien rokotus- ja madotusohjelmaan.

Lue lisää tautitesteistä.

Tutustuthan näihin huolella ennen adoptiohakemuksen tekoa.

Woffa Ry on nyt sitoutunut suomalaisten rescueyhdistysten luomiin yhteisiin Responsible Rescue -toimintakriteereihin.