Silla


Ikä: n. 4v
Sukupu
oli: Narttu, steriloitu
Koko: n. 15kg
Sijainti: Giurgiu Public Shelter, Romania

Silla 4v & 15kg steriloitu narttu.
Järjestömme jäsenet tapasivat ensimmäisen kerran koiran elokuussa 2023 ja tyttö pääsi adoptio-ohjelmaamme. Silla on luonteeltaan erittäin kiltti, sosiaalinen ja lempeä, joka ottaa kaikki ihmiset iloisesti vastaan. Tyttö asustaa tarhalla toisen koiran kanssa samassa häkissä ja tulee hänen kanssaan toimee. Julkisella tarhalla koirilla ei ole minkäänlaisia aktiviteetteja, joten Silla on tylsistyneenä tehnyt itselleen kuvissakin näkyvän hotspotin, joka oli kuitenkin jo syyskuussa hieman parantunut itsestään.

Koiralle etsitään kotia joko ainoana koirana, tai kiltin ja leikkisän uroksen kaverina. Silla on luonteeltaan hyvällä tavalla touhukas, joten tulevalta perheeltä vaaditaan myös taitoa väsyttää koira mentaalisesti.

Jos käy niinkin hyvä tuuri ja Silla saa parhaimman joululahjan eli oman kodin, pääsee tyttö matkustamaan joulukuussa Suomeen. Kunhan koti löytyy, siirretään Silla myös kunnalliselta tarhalta pois yhteistyötarhallemme MAP’iin.

Vaikka Silla on tarhaluonteeltaan erittäin kiltti, sosiaalinen, lempeä ja kaikkien kanssa toimeentuleva, tulee tulevan perheen ymmärtää että tarhakäytös saattaa muuttua koiran kotiuduttua. Julkisen tarhan koirat elävät stressaavassa elinympäristössä. Tarhaolosuhteet ahdistavat varmasti koiria – tarhalla on meluista, talvisin on kylmä ja häkkitovereiden kanssa saattaa tulla erimielisyyksiä, sillä tilaa on liian vähän. Julkiselta tarhalta tulevien koirien kohdalla on tärkeä tiedostaa, että koiran käytös voi muuttua Suomeen tullessa. Tarhalla sosiaalinen ja reipas koira voi kotiuduttuaan olla pelokas. Tarhan nurkassa kyhjöttävä, surumielinen koira puolestaan voi olla kotona touhukas ja utelias. Silla ei tarhalla hauku turhia, mutta yhtyy kyllä muiden lailla haukkukuoroon jos jotain poikkeavaa tarhalla tapahtuu, mutta fiksuissa rajoissa.

Luonnekuvaukset rakentuvat koiran ollessa koiratarhalla. Suomeen saapuvalle koiralle tulee opettaa kärsivällisesti sisäsiisteys ja käytöstavat alusta lähtien. Koiran sopeutumiseen tulee varata aikaa – etenkin arempien ja pelokkaiden koirien kanssa. Jokainen koira ansaitsee perheen, missä edetään koirien ehdoilla, ei ihmisen. Julkisella tarhalla koirilla ei ole myöskään mitään aktiviteetteja, eikä etenkään mitään purtavaa hampaille. Tulevan perheen tulee ymmärtää että koira ei ole välttämättä vuosiin päässyt pureskelemaan mitään muuta kuin huonolaatuista ruokaa ja tarhan kaltereita, joten koirien hampaissa saattaa olla esimerkiksi hammaskiveä, jonka adoptoija sitoutuu hoidattamaan kotiutumisen jälkeen Suomessa.

Mikäli kiinnostuit koirasta ja pystyt tarjoamaan hänelle loppuelämän mittaisen rakastavan ja huolehtivan kodin, niin täytäthän ajan kanssa huolellisesti adoptiohakemuksen sivuiltamme.

Suomeen tulleet koiramme tautitestataan, madotetaan, loishäädetään, rokotetaan sekä sirutetaan ennen tuloa. Tutustu Woffan koirien rokotus- ja madotusohjelmaan.

Lue lisää tautitesteistä.

Tutustuthan näihin huolella ennen adoptiohakemuksen tekoa.

Woffa Ry on nyt sitoutunut suomalaisten rescueyhdistysten luomiin yhteisiin Responsible Rescue -toimintakriteereihin.