Sofi

Sofi
Ikä: n. 1-vuotias
Sukupu
oli: Narttu, leikattu
Koko: n. 12 – 15 kg
Sijainti: Giurgiu Public Shelter, Romania
Saapunut tarhalle: 6/2022

Suuren hakemusmäärän vuoksi, emme ota Sofista enempää hakemuksia vastaan!

Aktiivimme tapasivat Sofin Giurgiun julkisella tarhalla tammikuussa 2023. Tyttö on saapunut tarhalle kesällä 2022. Sofin uskotaan asuneen elämänsä kadulla. Tarhalle tullessaan tyttö sairasti parvoviruksen, mutta on toipunut siitä täysin.

Sofi on tarkkaavainen tyttö, joka seuraa toisten touhuja mieluummin etäämmältä. Tyttö on kiinnostunut kaikesta mitä ympärillä tapahtuu, mutta jännittää uusia tilanteita. Häkin oven läpi tyttö suhtautui vieraisiin ihmisiin rohkeasti nameja hakien. Häkin sisälle tultaessa Sofia alkoi kuitenkin jännittämään ja tyttö meni koppiin omaan turvapaikkaan. Kopin ovelta Sofi seuraili häkkitovereiden touhuja kiinnostuneena ja nopeasti tulikin pois kopin turvasta. Sofi ei hakenut silityksiä, mutta kiinnostuneena seurasi läheltä.

Sofi on rauhallinen nuori tyttö, joka antaa toisille koirille tilaa mieluummin kun on itse ensimmäisenä menossa. Luonteeltaan Sofi on todella kiltti. Tällä hetkellä Sofi asuu samassa häkissä uroksen ja toisen nartun kanssa (Unna ja Remu). Häkkitoverit tulevat keskenään hienosti toimeen.

Etsimme Sofille kotia, jossa ymmärretään ujon koiran kotiuttamisesta. Sofi tulee tarvitsemaan aikaa ja rauhaa, jotta tytöstä kasvaa avoin ystävä. Etsimme Sofille kotia, jossa on reipas koirakaveri odottamassa, sillä tyttö ottaa paljon tukea ja mallia häkkitovereistaan. Sofia ei luovuteta lapsiperheeseen tai kaupungin keskustaan.

Julkisella tarhalla kasvaneet koirat elävät jatkuvassa stressissä. Tarhalla ei ole juurikaan hiljaisia hetkiä, koirat eivät pääse minnekkään pakoon meteliä, häkkitovereita, kylmyyttä tai jopa tappeluita. Etenkin näiden koirien kohdalla on erityisen tärkeää huomioida se, kuinka käytös tarhalla saattaa muuttua koiran kotiuduttua. Tarhalla sosiaalinen ja avoin koira saattaa olla kotona pelokas ja arka, kun taas tarhalla nurkassa kyhjöttävä tärisevä pieni huomaamaton käärö saattaa olla samantien kotona kun aina olisi sielä asunut.

Kaikkien koirien kohdalla luonnekuvauksemme ovat vain tarhalla esiintyvän käytöksen pohjalta rakennettu, eikä tuleva koti saa odottaa tai olettaa koiran osaavan mitään kotikoiran elkeitä. Kotiutuminen saattaa kestää pisimmillään jopa vuosia, ja jokainen koira ansaitsee kärsivällisen perheen, missä ollaan valmiita etenemään koiran ehdoilla.

Mikäli kiinnostuit koirasta ja pystyt tarjoamaan hänelle loppuelämän mittaisen rakastavan ja huolehtivan kodin, niin täytäthän ajan kanssa huolellisesti adoptiohakemuksen sivuiltamme.

Suomeen tulleet koiramme tautitestataan, madotetaan, loishäädetään, rokotetaan sekä sirutetaan ennen tuloa. Tutustu Woffan koirien rokotus- ja madotusohjelmaan.

Lue lisää tautitesteistä.

Tutustuthan näihin huolella ennen adoptiohakemuksen tekoa.

Woffa Ry on nyt sitoutunut suomalaisten rescueyhdistysten luomiin yhteisiin Responsible Rescue -toimintakriteereihin.