Elea


Ikä: s. 1.3.2017
Sukupuoli: Narttu, steriloitu
Koko: 20-25kg / 63cm
Sijainti: Vihti, Suomi

Elea palautui yhdistykselle etsimään uutta kotia 6/2024, sillä Elea ei tule toimeen talouden muiden koirien kanssa. Nyt etsimme Elealle kotia, missä hänen ei tarvitse jakaa huomiota ja omaa ihmistä toisien eläinten kanssa.

EDIT 14.6.2024:

Elean sydäntäsärkevä tarina alkoi vuonna 2020, kun hän päätyi Giurgiun julkiselle tarhalle. Tarhalla ollessaan lempeä Elea oli vaarallisen aliravittu jouduttuaan häkkitovereidensa alistamaksi. Yhdistyksen jäsen kuitenkin vaati Elean siirtämistä omaan häkkiin, ja tytölle hankittiin ravintorikkaampaa ruokaa, joka mahdollisti hänen selviytymisensä.

Tarhalla innokas ja ihmisrakas Elea ehti asustella noin kolmen vuoden ajan, ennen kuin joulukuussa 2023 hän vihdoin löysi oman kotinsa. Tarhalla syvästi traumatisoitunut Elea ei kuitenkaan kokenut oloaan turvalliseksi uudessa kodissaan perheen muiden koirien vuoksi – tytöllä ilmenee vahvaa epävarmuutta, joka on johtanut aggressiiviseen käytökseen muita koiria kohtaan. Elean perheenjäsenen mukaan tyttö kuitenkin käyttäytyy hienosti lenkillä ilman muita koiria, vaikkakin energisyytensä vuoksi vetää. Elea on erittäin sosiaalinen, sisäsiisti ja älykäs koira, joka rakastaa ihmisiä yli kaiken. Elealle ei ole väliä onko ihminen vieras, tuttu, mies taiko nainen, vaan Elea juoksee suoraan ihmisen syliin ja alkaa kerjäämään heiltä rapsutuksia. Tyttö tulee myös toimeen pienten koirien kanssa, vaikkakin on välinpitämätön heitä kohtaan. Lisäksi Elea on kärsinyt eroahdistuksesta, jonka seurauksena tyttö on hieman tuhonnut asioita kotonaan. Kuitenkin oman häkin käyttöönotto ja yksinolojen harjoittelu tätä kautta on tarjonnut kaunottarelle oman turvapaikan, jossa rentoutua, tuottaen kehitystä eroahdistukseen. Elea hakeutuu itse häkkiin ja viihtyy sielä myös häkin oven ollessa auki.

Elea etsii itselleen loppuelämän kotia, jossa ymmärretään traumatisoivia kokemuksia läpikäyneen koiran sielunmaisemaa. Parhaiten huomionkipeä tyttö viihtyisi kodissa, missä saisi olla ainoana koirana. Löydettyään oman paikkansa Eleasta varmasti kuoriutuu mahtava perheenjäsen, joka rakastaa viettää aikaa ja touhuta oman ihmisensä kanssa. Elea on asunut Suomeen muuton jälkeen maaseudulla, joten Elealla ei ole kokemusta kaupunkielämästä. Elealle etsitään kotia perheestä, jolla on aikaa ja halua panostaa koiran eroahdistukseen ja missä ollaan etenkin yhteisen elon alkuaskeleina paljon kotona, jotta yksinoloja päästään harjoittelemaan pala palalta.Elean historiaa tarha-ajoilta:

Syyskuussa 2023 aktiivimme tapasi Elean tarhalla. Tyttö asui samassa häkissä muiden koirien kanssa ja säännöllisistä ruoka-ajoista huolimatta on todella laihassa kunnossa. Kävi ilmi, että häkkitoverit alistivat Eleaa. Elea ei saanut kävellä edes lähelle ruokakuppia ilman, että toinen koira kävi kimppuun. Järjestömme jäsen vaati välittömästi Elean siirtämistä toiseen häkkiin pienemmän koiran kaveriksi, sillä tytön kunto oli todella vaarallisesti aliravittu. Elea sai mahdollisuuden syödä, mutta samalla alkoi vahtimaan ruokaa toiselta koiralta. Traumaattisen kokemuksen vuoksi Elea pitää ruokaa resurssina, eikä osaa jakaa ruokaa toisten koirien kanssa.

Elea ottaa vieraat ihmiset vastaan lämmöllä ja innolla. Häkkiin sisälle mentäessä tyttö hyppii ihmistä vasten ja tassuillaan halaa. Halauksessa Elea pitää kovasti kiinni ja toivoo, että ihminen ei lähde. Elea on aivan ihana huomionkipeä koira, joka ansaitsee tulla huomatuksi.

Luonteeltaan Elea on aktiivinen, energinen ja iloinen. Tyttö on ihmissosiaalinen ja koirasosiaalinen myös, jos ruokaa ei ole tarjolla. Koska Elea oli syyskuussa vaarallisen huonossa kunnossa pelkäsimme, että tyttö ei välttämättä selviä tarhalla yli talven ja ostimme hänelle erikoisruokaa, mikä sisälsi enemmän rasvaa ja proteiinia, kuin tarhan oma ruoka. Elea on lihonut syyskuusta todella hienosti, mutta ohuen turkkinsa takia tulee talvi olemaan tytölle rankka. Yritämme parhaamme, että Elea saisi parhaimman joululahja, eli oman loppuelämän kodin.

Mikäli kiinnostuit koirasta ja pystyt tarjoamaan hänelle loppuelämän mittaisen rakastavan ja huolehtivan kodin, niin täytäthän ajan kanssa huolellisesti adoptiohakemuksen sivuiltamme.

Suomeen tulleet koiramme tautitestataan, madotetaan, loishäädetään, rokotetaan sekä sirutetaan ennen tuloa. Tutustu Woffan koirien rokotus- ja madotusohjelmaan.

Lue lisää tautitesteistä.

Tutustuthan näihin huolella ennen adoptiohakemuksen tekoa.

Woffa Ry on nyt sitoutunut suomalaisten rescueyhdistysten luomiin yhteisiin Responsible Rescue -toimintakriteereihin.