Onni


Ikä: s. 2/2012
Sukupuoli: Uros, leikattu
Koko: n. 15 – 20 kg
Sijainti: Salo

ONNI ON SAAPUNUT KOTIHOITOON SUOMEEN 18.6. JA PÄIVITTELEMME HÄNEN TIETOJA, KUNHAN KODIN ETSINTÄ SUOMESTA ALKAA. ONNIN EPÄILLÄÄN OLEVAN MYÖS TÄYSIN KUURO, MUTTA TUTKITUTAMME KOIRAN KORVAT PIAKKOIN.

Onnin tarina.

Pieni Onni istuu Giurgiussa eläinsuojan häkissä. Hänen silmänsä ovat lempeät, mutta niistä paistaa elettyjen vuosien väsymys. Hänen liikkeensä ovat hidastuneet, emmekä tiedä kuinka kauan Onni jaksaa elämää tarhaoloissa.

Onni eli vuosia perheessä kotikoirana. Vuonna 2023 kesällä Onnin perhe totesi, etteivät he enää voi Onnia pitää. Todennäköisesti syynä oli Onnin ikääntyminen, sillä Romaniassa on tapana hylätä vanhat koirat kadulle, jotta vältytään mahdollisilta tulevilta kuluilta ja vaivalta. Näin kävi myös Onnille.

Onni ehti asua kadulla puoli vuotta. Koko tämän ajan eläinsuojelija Magda seurasi Onnin elämää. Onni oli ihmeissään ja peloissaan, hän yritti päästä takaisin kotiin, mutta perhe ajoi hänet autolla vielä kauemmas. Kadulla eräs vanha mies ruokki Onnia leivänpaloilla, mutta samaan aikaan Onnista tehtiin rankkureille ilmoituksia ja he olivat tulossa hakemaan Onnia pois. Magda ei voinut antaa heidän viedä Onnia kunnalliselle koiratarhalle, sillä Onnilla ei olisi ollut mitään mahdollisuutta selvitä siellä.

Niinpä Onni päätyi asumaan Mapin eläinsuojalle, sadan muun koiran kanssa. Vaikka Onni asustaa turvallisessa ympäristössä eläinsuojalla, hän ei ole tarhakoira. Pelkäämme, että menetämme hänet siellä pian. Onni on selkeästi surullinen ja kaipaa ihmisen lähelle. Jos hän vain pääsisi omaan kotiin, uskomme että hänellä voisi olla vielä useita hyviä elinvuosia jäljellä.

Luonteeltaan Onni on herttainen, kiltti ja lempeä. Hän painaa päänsä ihmisen syliin, eikä hänellä ole mikään kiire siitä pois. Onni ei välitä, vaikka muut koirat ympärillä hyppivät ja haukkuvat. Hän keskittyy nauttimaan kaikesta rakkaudesta mitä sillä hetkellä ihmiseltä saa.

Koska Onni on iäkäs, hänelle etsitään kotia erityisadoptiona. Tarhalla hän ei hauku, ja hän tulee hyvin toimeen toisten koirien kanssa. Onnille etsitään rauhallista kotia, jossa hän saisi tuntea olevansa rakastettu perheenjäsen hänen elämänsä loppuun saakka.

Luonnekuvaukset rakentuvat koiran ollessa koiratarhalla. Suomeen saapuvalle koiralle tulee opettaa kärsivällisesti sisäsiisteys ja käytöstavat alusta lähtien. Koiran sopeutumiseen tulee varata aikaa – etenkin arempien ja pelokkaiden koirien kanssa. Jokainen koira ansaitsee perheen, missä edetään koirien ehdoilla, ei ihmisen. Koiratarhalla koirilla ei ole myöskään mitään aktiviteetteja, eikä etenkään mitään purtavaa hampaille. Tulevan perheen tulee myös ymmärtää, että koira ei ole välttämättä vuosiin päässyt pureskelemaan mitään muuta kuin huonolaatuista ruokaa ja tarhan kaltereita, joten koirien hampaissa saattaa olla esimerkiksi hammaskiveä, jonka adoptoija sitoutuu hoidattamaan kotiutumisen jälkeen Suomessa,

Luonnekuvaukset rakentuvat koiran ollessa koiratarhalla. Suomeen saapuvalle koiralle tulee opettaa kärsivällisesti sisäsiisteys ja käytöstavat alusta lähtien. Koiran sopeutumiseen tulee varata aikaa – etenkin arempien ja pelokkaiden koirien kanssa. Jokainen koira ansaitsee perheen, missä edetään koirien ehdoilla, ei ihmisen. Koiratarhalla koirilla ei ole myöskään mitään aktiviteetteja, eikä etenkään mitään purtavaa hampaille. Tulevan perheen tulee myös ymmärtää, että koira ei ole välttämättä vuosiin päässyt pureskelemaan mitään muuta kuin huonolaatuista ruokaa ja tarhan kaltereita, joten koirien hampaissa saattaa olla esimerkiksi hammaskiveä, jonka adoptoija sitoutuu hoidattamaan kotiutumisen jälkeen Suomessa.

Mikäli kiinnostuit koirasta ja pystyt tarjoamaan hänelle loppuelämän mittaisen rakastavan ja huolehtivan kodin, niin täytäthän ajan kanssa huolellisesti adoptiohakemuksen sivuiltamme.

Suomeen tulleet koiramme tautitestataan, madotetaan, loishäädetään, rokotetaan sekä sirutetaan ennen tuloa. Tutustu Woffan koirien rokotus- ja madotusohjelmaan.

Lue lisää tautitesteistä.

Tutustuthan näihin huolella ennen adoptiohakemuksen tekoa.

Woffa Ry on nyt sitoutunut suomalaisten rescueyhdistysten luomiin yhteisiin Responsible Rescue -toimintakriteereihin.