Ruuti


Ikä: Synt. 11/2012
Sukupuoli: Uros, leikattu
Koko: n. 15kg
Sijainti: Helsinki

RUUTI ON SAAPUNUT SUOMEEN KOTIHOITOON 18.6. JA HÄNEN TIETOJA PÄIVITETÄÄN, KUN KODIN ETSINTÄ SUOMESTA KÄSIN ALKAA!

Ruuti, syntynyt arviolta 2/2020, n. 10-14kg leikattu uros

Ruuti asuu Giurgiun kunnallisella tarhalla pienessä häkissä kolmen muun uroksen kanssa. Kunnallisen tarhan ympäristö on levoton ja stressaava. Koirat haukkuvat, ovat turhautuneita ja peloissaan. Pienessä häkissä eläminen päivästä toiseen ilman kunnon suojaa säältä, ei ole koiran elämää.

Aktiivimme tapasivat Ruutin maaliskuussa 2024. Surusilmäiset pojat katsoivat häkin verkon läpi. Häkkiin mentäessä nelikko kuitenkin vähän innostuu. Tällä kertaa he eivät jäisi varjoiksi, joku huomasi heidät.

Häkkiin mentäessä sisälle Ruuti hakeutuu heti ihmisen lähelle. Ei haittaa vaikka ihmiset ovat vieraita. Pian pieni ja pehmeä kuono painautuu ihmisen kainaloon. Ruuti sulkee silmät ja nauttii saamistaan rapsutuksista. Luonteeltaan poika on rauhallinen, kiltti, lempeä, sosiaalinen ja tasapainoisen oloinen. Ruuti rakastaa ihmisiä ja toivoo elämää jossain muualla kun kunnallisella tarhalla.

Etsimme Ruutille kotia, josta poika ei tulisi enää koskaan hylätyksi. Ruuti sopeutuu elämään koirakaverin kanssa, mutta on varmasti onnellinen myös ainoana koirana.

Vaikka Ruuti on tarhaluonteeltaan sosiaalinen, ihmisrakas ja kaikkien kanssa toimeentuleva, täytyy tulevan perheen kuitenkin ymmärtää että tarhakäytös saattaa muuttua koiran kotiuduttua. Julkisen tarhan koirat elävät stressaavassa elinympäristössä. Tarhaolosuhteet ahdistavat varmasti koiria – tarhalla on meluista, talvisin on kylmä ja häkkitovereiden kanssa saattaa tulla erimielisyyksiä, sillä tilaa on liian vähän. Julkiselta tarhalta tulevien koirien kohdalla on tärkeä tiedostaa, että koiran käytös voi muuttua Suomeen tullessa. Tarhalla sosiaalinen ja reipas koira voi kotiuduttuaan olla pelokas. Tarhan nurkassa kyhjöttävä, surumielinen koira puolestaan voi olla kotona touhukas ja utelias.

Luonnekuvaukset rakentuvat koiran ollessa koiratarhalla. Suomeen saapuvalle koiralle tulee opettaa kärsivällisesti sisäsiisteys ja käytöstavat alusta lähtien. Koiran sopeutumiseen tulee varata aikaa – etenkin arempien ja pelokkaiden koirien kanssa. Jokainen koira ansaitsee perheen, missä edetään koirien ehdoilla, ei ihmisen. Koiratarhalla koirilla ei ole myöskään mitään aktiviteetteja, eikä etenkään mitään purtavaa hampaille. Tulevan perheen tulee myös ymmärtää, että koirien hampaissa saattaa olla esimerkiksi hammaskiveä, jonka adoptoija sitoutuu hoidattamaan kotiutumisen jälkeen Suomessa.

Mikäli kiinnostuit koirasta ja pystyt tarjoamaan hänelle loppuelämän mittaisen rakastavan ja huolehtivan kodin, niin täytäthän ajan kanssa huolellisesti adoptiohakemuksen sivuiltamme.

Suomeen tulleet koiramme tautitestataan, madotetaan, loishäädetään, rokotetaan sekä sirutetaan ennen tuloa. Tutustu Woffan koirien rokotus- ja madotusohjelmaan.

Lue lisää tautitesteistä.

Tutustuthan näihin huolella ennen adoptiohakemuksen tekoa.

Woffa Ry on nyt sitoutunut suomalaisten rescueyhdistysten luomiin yhteisiin Responsible Rescue -toimintakriteereihin.