UunoIkä: s. 5/2017
Sukupuoli: Uros, leikattu
Koko: n. 18 – 20 kg
Sijainti: Salo

Vihdoin kesäkuussa 2024 oli Uunon aika. Uuno matkusti kotihoitoon Nummisiin. Kotikoiran elämää on harjoiteltu nyt miltein kuukauden ajan ja Uuno on valmis etsimään omaa loppu elämän kotiaan.

Kotihoitajan kertomana Uunosta:

”Yksinolot sujuvat Uunolta hienosti. Sanon lähtiessäni Uunolle ”Uuno odottaa” ja poika menee omalle paikalleen makaamaan. Yksinollessa Uuno on hiljainen eikä hauku.

Hihnaulkoilu on vielä harjoituksessa ja Uuno on tähän mennessä ulkoillut aidatulla pihalla. Uuno on täysin sisäsiisti ja osaa pidättää työpäivän ajan. Pihan ohi kulkevat autot, ihmiset tai koirat ei aiheuta Uunossa minkäänlaista reaktiota. Vauhdilla ohi mennyt polkupyörä nosti hieman kierroksia, mutta Uuno palautui takaisin normaaliin nopeasti.

Kotihoitopaikassa olevaa toista isompaa koiraa Uuno pelkää. Kissan kanssa on tutustuttu ja harjoitukset ovat sujuneet hienosti. Uuno katselee ja haistelee rauhassa sylissä olevaa kissaa. Vieraat ihmiset kierretään ensin kaukaa ja mietitään kuka tuo on. Välillä käydään haistelemassa ja sitten taas ihmetellään. Uuno tykkää leikkiä leluilla sekä tuhota niitä. Kotihoitopaikassa ei ole rikkonut asuntoa tai huonekaluja, pelkästään sallittuja asioita. Uuno on hyvä vatsainen ja syö kaikkea ruokaa. Ei ole kovin perso tai ruokamotivoitunut, mutta ottaa mielellään namia nätisti kädestä.”

Etsimme Uunolle kotia rauhalliselta asuinalueelta. Uuno sopeutuu myös kissakotiin tai pienemmän koiran kaveriksi. Mikäli Uuno adoptoidaan toisen koiran kaveriksi pitää perheellä olla mahdollisuus tarjota koirille omat tilat yhteiselon harjoittelun ajaksi.Uunon tarina: Aktiivimme tapasivat Uunon Giurgiun julkisella tarhalla tammikuussa 2023. Poika on saapunut tarhalle helmikuussa 2022 yhtä aikaa meidän kautta kotia etsineiden Ruubenin ja Huugon kanssa. Uuno oli löydetty maaseudulta pellolta ja voidaan olettaa, että pojalla ei ole koskaan ollut omaa kotia. Uuno adoptoidaan erityisadoptiona ikänsä vuoksi.

Uunon tie omaan kotiin ei ole ollut helpoin ja poika on kohdannut monia vastoinkäymisiä adoptio-ohjelmassa.

Keväällä 2023 Uunon häkkitoverit löysivät omat kotinsa Suomesta. Yritimme viimeiseen asti löytää Uunolle kotia, tuloksetta. Uuno jäi yksin kunnalliselle tarhalle. Uuno jäi huomaamattomaksi. Poika on ollut Woffan adoptio-ohjelmassa nyt yli vuoden, mutta yhtäkään adoptiohakemusta Uunosta ei ole tullut.

Loppuvuodesta 2023 löysimme Uunolle kotihoitopaikan, johon pojan oli tarkoitus matkustaa joulukuussa. Uuno siirrettiin MAPin tarhalle odottelemaan kuljetusta, kunnes saimme ikäviä uutisia. Uunolla oli sydänmatotartunta, eikä se päässyt vieläkään matkustamaan.

Nyt, maaliskuussa 2024 Uuno on saanut viimeisen injektion sydänmadon hoitoon. Syötävä toukkamuotoihin tehoava lääkitys jatkuu vielä n. 6 kuukauden ajan, jonka jälkeen Uunon tautitestit tulee uusia Suomessa kahdesti. Yhdistys on kustantanut Uunon hoidot ja adoptoijan vastuulle jää Suomessa uusittavat tautitestit sekä mahdolliset lisähoidot mikäli niille on tarvetta. Toukkamuotoihin tehoavaa lääkitystä syötetään kotioloissa, joten Uuno on valmis matkustamaan omaan kotiin.

Uuno on aktiivinen ja iloinen aikuinen koira, joka suhtautuu vieraisiin ihmisiin ja muihin koiriin ystävällisesti. Uuno on asunut sekahäkeissä uroksien sekä narttujen kanssa ilman ongelmia. Kissoja nähdessän Uuno alkaa keräämään suuria kierroksia, joten häntä ei luovuteta kissakotiin.

Uuno on lempeä, erittäin reipas, aktiivinen ja kiltti. Poika vaikuttaa hyväluonteiselta sekä tasapainoiselta.Uunosta saa varmasti kaverin pidemmillekin lenkeille. Uuno rakastaa huomiota, silityksiä sekä ihmisiä. Uuno kaipaa omaa perhettä ja kotia, jossa se saisi olla oman ihmisen silmäteränä.

Kaikkien koirien kohdalla luonnekuvauksemme ovat vain tarhalla esiintyvän käytöksen pohjalta rakennettu, eikä tuleva koti saa odottaa tai olettaa koiran osaavan mitään kotikoiran elkeitä. Kotiutuminen saattaa kestää pisimmillään jopa vuosia, ja jokainen koira ansaitsee kärsivällisen perheen, missä ollaan valmiita etenemään koiran ehdoilla.

Mikäli kiinnostuit koirasta ja pystyt tarjoamaan hänelle loppuelämän mittaisen rakastavan ja huolehtivan kodin, niin täytäthän ajan kanssa huolellisesti adoptiohakemuksen sivuiltamme.

Suomeen tulleet koiramme tautitestataan, madotetaan, loishäädetään, rokotetaan sekä sirutetaan ennen tuloa. Tutustu Woffan koirien rokotus- ja madotusohjelmaan.

Lue lisää tautitesteistä.

Tutustuthan näihin huolella ennen adoptiohakemuksen tekoa.

Woffa Ry on nyt sitoutunut suomalaisten rescueyhdistysten luomiin yhteisiin Responsible Rescue -toimintakriteereihin.

Alempi video on kuvattu elokuussa 2023, kun Uuno asui vielä kunnallisella tarhalla.