Nico

Nico on iso, n. 30kg / 65cm lempeä jättiläinen joka on syntynyt vuonna 2022. Aktiivimme ovat tavanneet Nicon useamman kerran Margaretan eläinsuojalla, ja jokaisella tapaamisella Nico on jo rohkeampi kun edellisellä. Nico on kiinnostunut ihmisistä, nameja hakee mieluusti ja antaa vähän silitellä. Toisten koirien kanssa poika tulee hienosti toimeen, ilman mitään ongelmia.

Tuttujen ihmisten Nico antaa silittää ja koskea. Poika ottaa paljon tukea toisista koirista. Mikäli Nico joutuu huomion keskipisteeksi väistää poika mieluusti takavasemmalle ja antaa muille koirille tilaa. Nico on motivoitavissa ruoalla ja namitarjoilun alkaessa poika kerää itseensä rohkeutta, jotta ei jää ilman herkkuja. Poika on leikkisä nuori koira, joka käyttää aikansa tarhalla leikkien ja juoksennellen.

Nico on löydetty muutaman kuukauden ikäisenä pellolta, 3 sisarensa kanssa. Sisarukset Jonas, Trudi ja Hope ovat jo Suomessa omissa kodeissa, mutta Nico odottelee edelleen Romaniassa oman kodin löytymistä.

Nicolle etsitään kotia omakotitalosta/paritalosta tai rivitalosta, jossa on oma piha. Perheeltä odotetaan ymmärrystä ujon koiran kotiuttamisessa. Nicoa ei adoptoida pienten lasten perheeseen.

Vaikka Nico on tarhaluonteeltaan ujo, mutta erittäin kiltti ja isosta laumasta kaikkien kanssa hienosti toimeentuleva, täytyy tulevan perheen kuitenkin ymmärtää että tarhakäytös saattaa muuttua koiran kotiuduttua. Tarhalta tulevien koirien kohdalla on tärkeä tiedostaa, että koiran käytös voi muuttua Suomeen tullessa. Tarhalla sosiaalinen ja reipas koira voi kotiuduttuaan olla pelokas. Tarhan nurkassa kyhjöttävä, surumielinen koira puolestaan voi olla kotona touhukas ja utelias. Siitä, mitä rotuja Nicossa on emme tiedä. Kaikki koiramme ovat arvokkaan sekarotuisia.

Nicon kuulumisia Romaniasta 8.3.24: ”Nico on valloittava nuorukainen. Hän oli hyvin motivoitavissa herkuilla ja syöksyi luoksemme aina kun pussi rapisi. Nico tuli koira laumassa toimeen kaikkien kanssa ja selkeästi olisi tärkeää että kotona odottaisi reipas koirakaveri.”

Luonnekuvaukset rakentuvat koiran ollessa koiratarhalla. Suomeen saapuvalle koiralle tulee opettaa kärsivällisesti sisäsiisteys ja käytöstavat alusta lähtien. Koiran sopeutumiseen tulee varata aikaa – etenkin arempien ja pelokkaiden koirien kanssa. Jokainen koira ansaitsee perheen, missä edetään koirien ehdoilla, ei ihmisen. Julkisella tarhalla koirilla ei ole myöskään mitään aktiviteetteja, eikä etenkään mitään purtavaa hampaille. 

Mikäli kiinnostuit koirasta ja pystyt tarjoamaan hänelle loppuelämän mittaisen rakastavan ja huolehtivan kodin, niin täytäthän ajan kanssa huolellisesti adoptiohakemuksen sivuiltamme.

Suomeen tulleet koiramme tautitestataan, madotetaan, loishäädetään, rokotetaan sekä sirutetaan ennen tuloa. Tutustu Woffan koirien rokotus- ja madotusohjelmaan.

Lue lisää tautitesteistä.

Tutustuthan näihin huolella ennen adoptiohakemuksen tekoa.

Woffa Ry on nyt sitoutunut suomalaisten rescueyhdistysten luomiin yhteisiin Responsible Rescue -toimintakriteereihin.