Alma


Ikä: s. 8.5.2022
Sukupu
oli: Narttu
Koko: n. 11 kg
Sijainti: Kouvola, Suomi

Alma vietti ensimmäiset kuukautensa Giurgiun julkisella tarhalla samassa häkissä 14 muun pennun kanssa. Saimme avunpyynnön pennuille ja löysimmekin kaikille kotihoitopaikat tai omat kodit Suomesta. Tarhalle kuitenkin iski pennuille hyvin vaarallinen parvovirus ja 15 pennusta selvisi vain 6. Yksi näistä oli Alma.

Alma on saapunut Suomeen lokakuussa 2022 ja on siitä asti harjoitellut kotikoiran elämää. Alma kuitenkin palautui yhdistykselle koirasta riippumattomista syistä ja siirtyi kotihoitoon toukokuun alussa. Alma on tavattavissa Kouvolassa.

Alma onkin oikein reipas ja sosiaalinen, joskin kovin pentumainen tyttö. Alma tulee toimeen muiden koirien kanssa ja rakastaa ihmisiä iästä riippumatta. Tyttö osaa hienosti antaa toisille koirille myös tilaa, jos toinen sitä tarvitsee. Alman mielestä kuitenkin parasta on leikkiä päivät pitkät kotihoitopaikassa olevan uroskoiran kanssa ja kömpiä leikkien jälkeen hoitajan jalkoihin kiinni nukkumaan.

Alma osaa hienosti jakaa lelut kaverin kanssa, mutta ruokaa hän hieman selvästikin puolustaa. Ihminen jos seuraa vieressä niin ruokailut on sujunut hyvin. Alma on siis erittäin perso herkuille, eli on helposti motivoitavissa ja koulutettavissa ruokapalkalla. Alma antaa hienosti leikata kynnet, harjaus sujuu ja hän antaa myös tutkia suun. Alma on aina kaikessa toiminnassa mukana, mutta osaa rauhoittua hienosti kun mitään ei tapahdu.
Alma lenkkeilee hihnassa oikein nätisti ja on pääosin sisäsiisti. Muutoksesta johtuen satunnaisia vahinkoja saattaa vielä tulla. Alma on ulkoillut aidatulla pihalla nyt päivittäin vapaana ja tämä on selvästi ollut tytölle erittäin mieluisaa.

Alma etsii kotia missä sille olisi paljon aikaa tarjota liikuntaa, eikä koirakaverikaan olisi ollenkaan pahitteeksi. Alma pärjäisi myös ainoana koirana, mutta nauttii selvästi koiraseurasta. Kissoihin on kotihoitajalla ollessa käyty tutustumassa ja tämän perusteella ei Almaa kissakotiin luovuteta. Tyttöä kovasti kissat jännitti ja reaktiona oli lähinnä haukkuminen.

Mikäli kiinnostuit koirasta ja pystyt tarjoamaan hänelle loppuelämän mittaisen rakastavan ja huolehtivan kodin, niin täytäthän ajan kanssa huolellisesti adoptiohakemuksen sivuiltamme.

Suomeen tulleet koiramme tautitestataan, madotetaan, loishäädetään, rokotetaan sekä sirutetaan ennen tuloa. Tutustu Woffan koirien rokotus- ja madotusohjelmaan.

Lue lisää tautitesteistä.

Tutustuthan näihin huolella ennen adoptiohakemuksen tekoa.

Woffa Ry on nyt sitoutunut suomalaisten rescueyhdistysten luomiin yhteisiin Responsible Rescue -toimintakriteereihin.