Amina


Ikä: 1/2022
Sukupu
oli: Narttu, leikattu
Koko: n. 18 kg
Sijainti: Romania
Saapunut tarhalle: 9/2023

Aminalla oli varmasti suojelusenkeli ja tuuria matkassa. Yhdistyksen aktiivi oli syyskuussa Romaniassa. Reissun aikana yhteistyökumppaniimme otti yhteyttä eräs lempeäsydäminen paikallinen nainen, joka oli löytänyt koiran pentuineen vilkkaan tien varresta Giurgiun maakunnassa. Vilkkaan tien varressa olevat koiranpennut olivat suuressa vaarassa jäädä auton alle. Autoliikenteen lisäksi pennut olivat alttiina lasten ja nuorten ilkivallalle näkyvän sijaintinsa vuoksi. Auringon paahtaessa vapaaehtoiset lähtivät ajamaan koiran sijaintia kohti.

Kohteeseen saavuttaessa kaksikkoa odotti hyvin laihassa kunnossa oleva valkoinen koira. Koira tervehti vierailijoita iloisesti selkeästi toivoen, että saisi täytettä masuunsa. Kuulimme, että muutama henkilö oli ajoittain vienyt koiralle romanialaiseen tapaan valkoista leipää. Nuorella äidillä oli huolettavanaan kahdeksan koiranpentua, joita hän ylpeästi esitteli vapaaehtoisille. Hän oli hyvin luottavainen tuntemattomia ihmisiä kohtaan ja antoikin vieraiden lähestyä ja katsoa pentuja ilman epäilyksiä. Äitikoiran ruokkimisen ja paijauksen jälkeen toinen vapaaehtoisista löysi pusikosta yhdeksännen pennun, joka oli valitettavasti menehtynyt. Kuolinsyytä ei tiedetä, mutta vaikutti siltä, että pentu olisi jäänyt auton alle.

Yhteistyökumppanimme oli juuri ottanut tarhalleen 45 lopetusuhan alla olevaa koiraa tarhallensa eikä tarhalla yksinkertaisesti ollut enää tilaa yhdeksälle uudelle koiralle. Vapaaehtoiset joutuivat toistaiseksi jättämään koirat sinne, mutta suunnitelmana oli, että koiria käytäisiin katsomassa päivittäin. Yhdistyksen aktiivi laittoi ahdinkossa viestiä tiimille Suomeen. Kahdella muulla yhteistyötarhallamme ei ollut kapasiteettia auttaa, joten otimme yhteyttä muihin eläinsuojelijoihin. Monen kieltävän vastauksen jälkeen rukouksiimme vastattiin ja saimme järjestettyä tarhapaikan koko perheelle. Haluammekin kiittää kaikkia osapuolia, jotka mahdollistivat sen, että saimme perheen turvaan ❤️

Amina on huolehtinut tarhalla pennuistaan, mutta olisi vihdoin valmis löytämään oman loppuelämän kodin ja matkustamaan Suomeen. Tämä iloinen ja ystävällinen neito on aina valmis lähtemään ihmisten matkaan. Hän tulee tarhalla hyvin toimeen muiden koirien kanssa, mutta ruokaa tulee vahdittua, mikä on toki ymmärrettävää hänen taustansa huomioiden. Painoa tytöllä on tällä hetkellä n. 18 kg ja säkäkorkeutta n. 55 cm.

Mikäli kiinnostuit koirasta ja pystyt tarjoamaan hänelle loppuelämän mittaisen rakastavan ja huolehtivan kodin, niin täytäthän ajan kanssa huolellisesti adoptiohakemuksen sivuiltamme.

Suomeen tulleet koiramme tautitestataan, madotetaan, loishäädetään, rokotetaan sekä sirutetaan ennen tuloa. Tutustu Woffan koirien rokotus- ja madotusohjelmaan.

Lue lisää tautitesteistä.

Tutustuthan näihin huolella ennen adoptiohakemuksen tekoa.

Woffa Ry on nyt sitoutunut suomalaisten rescueyhdistysten luomiin yhteisiin Responsible Rescue -toimintakriteereihin.