Cata


Ikä: Synt
.12/2022
Sukupu
oli: Narttu, leikattu
Koko: n. 12kg
Sijainti: Helsinki
Saapunut Suomeen 3/2023

Edit 11.5.2024

Cata palautui toukokuun alussa yhdistykselle kotia etsimään. Edellisessä kodissaan Cata oli näykkinyt vieraita. Nyt Cata on ollut kotihoidossa Helsingissä, eikä Catalla ole ilmennyt minkäänlaista aggressiivisuuteen viittaavaa käytöstä vieraita aikuisia tai lapsia kohtaan.

Catalle oma ihminen on tuki ja turva. Kotihoitaja saa koskea ja käsitellä, myös hoitotoimenpiteet onnistuvat. Cata nauttii läheisyydestä ja rapsutuksista. Ruoka, namit ja luut maistuvat Catalle. Leluilla on alkanut myös vähän jo leikkimään kotihoitopaikassa.

Valjaat ja varusteet Cata antaa pukea hienosti. Ulkona Cata liikkuu reippaasti. Cata on päässyt tutustumaan muutamiin vieraisiin ihmisiin joita on haistellut kiinnostuneena sekä antanut silittää. Vastaantuleviin ei reagoi, mutta liian riehakkaita koiria varoittaa näyttämällä hampaita.

Vieraita Cata vähän aristelee aluksi, mutta omaehtoisella tutustumisella on hyväksynyt kaikki.

Cata on kotihoidossa seniorinartun kaverina ja aiemmassa kodissa asui nuoren uroksen kanssa. Tähän mennessä Cata on tullut kaikkien koirien kanssa toimeen.

Cata on hiljainen ja on nyt kotihoidossa kerrostalossa, jonka vuoksi sopii mainiosti myös kerrostaloasujaksi. Pienten lasten perheeseen emme Cataa adoptoi näykkimishistorian vuoksi.


Catan kuvaus tarha-ajoilta:
Vanhalla MAPin tarhalla asustelee innokas kolmikko. Cata, Chili ja Cosmo ovat juoksuaitauksella, kun aktiivimme menevät tutustumaan ystävyksiin. Ensikosketus kolmikkoon on vauhdikas. Cata juoksentelee edes takaisin toisten koirien kanssa leikkien.

Cata viihtyy toisten koirien kanssa. Leikit ovat koko ajan käynnissä. Tästä syystä kolmikko pääsee päivittäin leikkiaitaukselle purkamaan suurimpia energioita. Tyttö on innokas, sosiaalinen, aktiivinen, vauhdikas ja kiltti. Cata antaa hienosti nostaa syliin ja käsitellä.

Kuvia on vaikea ottaa, sillä tyttö on niin nopea. Namit Catalle kelpaavat, jos vauhdin huumassa tyttö ehtii huomata niiden tarjollaolon. Cata ei ole vieraskorea. Tyttö hyppii innoissaan päin ja jakaa pusuja niin paljon kun ehtii.

Etsimme Catalle aktiivista kotia. Uskomme tytön sopeutuvan yksinasujaksi tai toisen aktiivisen koiran kaveriksi.

Luonnekuvaukset rakentuvat koiran ollessa koiratarhalla. Suomeen saapuvalle koiralle tulee opettaa kärsivällisesti sisäsiisteys ja käytöstavat alusta lähtien. Koiran sopeutumiseen tulee varata aikaa – etenkin arempien ja pelokkaiden koirien kanssa. Jokainen koira ansaitsee perheen, missä edetään koirien ehdoilla, ei ihmisen. Koiratarhalla koirilla ei ole myöskään mitään aktiviteetteja, eikä etenkään mitään purtavaa hampaille. Tulevan perheen tulee myös ymmärtää, että koira ei ole välttämättä vuosiin päässyt pureskelemaan mitään muuta kuin huonolaatuista ruokaa ja tarhan kaltereita, joten koirien hampaissa saattaa olla esimerkiksi hammaskiveä, jonka adoptoija sitoutuu hoidattamaan kotiutumisen jälkeen Suomessa.

Mikäli kiinnostuit koirasta ja pystyt tarjoamaan hänelle loppuelämän mittaisen rakastavan ja huolehtivan kodin, niin täytäthän ajan kanssa huolellisesti adoptiohakemuksen sivuiltamme.

Suomeen tulleet koiramme tautitestataan, madotetaan, loishäädetään, rokotetaan sekä sirutetaan ennen tuloa. Tutustu Woffan koirien rokotus- ja madotusohjelmaan.

Lue lisää tautitesteistä.

Tutustuthan näihin huolella ennen adoptiohakemuksen tekoa.

Woffa Ry on nyt sitoutunut suomalaisten rescueyhdistysten luomiin yhteisiin Responsible Rescue -toimintakriteereihin.