Dami


Ikä: s. 10.6.2022
Sukupu
oli: Uros
Koko: n. 12-14 kg
Sijainti:
Oulu, Suomi
Saapunut
Suomeen: 27.5.2023

Dami, n. 12-14kg, syntynyt 10.6.2022, (menossa kastrointiin 30.11.) , uros Dami etsii kotia tai kotihoitopaikkaa!
Dami on saapunut Suomeen omaan kotiinsa 27.5.2023. Dami palautui yhdistykselle kotia etsimään puhjenneen eroahdistuksen vuoksi. Dami on tavattavissa Oulussa.

Omistajan kertomana:
”Damista on kuoriutunut kyllä tosi utelias ja leikkisä koira. Kenkien kuljettaminen ympäri asuntoa on Damin lempi puuhaa, kuitenkin niitä tuhoamatta. Dami kaipaa paljon huomiota ja liikuntaa. Pihalla kaikki koirat kiinnostaa ja pitäisi kaikkien kanssa päästä leikkimään. Hihnakäyttäytymisessä ei ole ollut ongelmia. Kulkee hyvin hihnassa ja ei vedä. Ei hauku vastaantulijoille tai muille koirille. Toisten koirien ohittamiset on onnistunut vaivatta ilman isompia ongelmia. Damia jännittää uudet ihmiset, jännitystä hän purkaa haukkumalla, juoksemalla vieraita karkuun ja näykkimällä vaatteista. Damia kuitenkin kiinnostaa kovasti uudet ihmiset. Uskaltautuu tulla haistelemaan vieraita kun he ovat rauhallisia. Äkkinäiset liikkeet ja katsekontaktit jännittää kovasti. Haistelemisen jälkeen hakeutuu pikkuhiljaa seuraan ja alkaa leikkisäksi. Täyden luottamuksen saamiseen kuitenkin vaaditaan paljon yhteistä aikaa. Dami hakee rapsutuksia vaan luottoihmiseltä, vieraiden rapsutukset ei kiinnosta. Pelkoa Dami on ilmaissu vieraita kohtaan alkuun haukkumalla ja ohimennessä on saattanut ottaa kiinni vaatteista, ei kuitenkaan agressiivisesti vaan hieman näykäten.

Dami leikkii mielellään myös itsekseen. Autoilu jännittää kovasti, mutta sylissä olessa on onnistunut. Rappukäytäviltä kuuluville äänille ei hauku tai reagoi, mutta yksinoloongelmien takia en suosittelisi kerrostaloasuntoon. Lapsia on pelännyt pihalla, Dami kiertää ne mahdollisimman kaukaa, ja just näykkimisen takia en laittaisi perheeseen, missä on ihan pieniä lapsia.
Koirakaveri vois mielestäni uudessa perheessä olla, Dami tulee niin hienosti juttuun kaikkien kanssa. Ei ole kellekkään koiralle ikinä murissut tai haukkunut. Toinen koira varmasti toisi myös turvaa. Kynnet on antanut hyvin leikata ja hampaat antanut pestä.
Hakee rapsutuksia vaan turvaihmisiltä. On täysin sisäsiisti ja osaa pyytää hienosti ulos. Tosi kiltti koira kaikinpuolin. Ei ole ollut muita sen isompia haasteita kuin tämä yksinolo.

Dami on aiemmin pärjännyt hienosti yksin, mutta nyt on puhjennut eroahdistus. Dami ulvoo kotona pitkiäkin aikoja. Ulvominen ei ala välttämättä heti ihmisen lähdettyä kotoa, vaan vähän myöhemmin. Dami etsii kotia, jossa perheellä on tarjota tarvittava määrä aikaa yksinolojen harjoitteluun. Kissoista Damilla ei ole kokemusta, mutta leikkisän koirakaverin kaveriksi sopeutuu varmasti. Damia ei adoptoida lapsiperheeseen

Mikäli kiinnostuit koirasta ja pystyt tarjoamaan hänelle loppuelämän mittaisen rakastavan ja huolehtivan kodin, niin täytäthän ajan kanssa huolellisesti adoptiohakemuksen sivuiltamme.

Suomeen tulleet koiramme tautitestataan, madotetaan, loishäädetään, rokotetaan sekä sirutetaan ennen tuloa. Tutustu Woffan koirien rokotus- ja madotusohjelmaan.

Lue lisää tautitesteistä.

Tutustuthan näihin huolella ennen adoptiohakemuksen tekoa.

Woffa Ry on nyt sitoutunut suomalaisten rescueyhdistysten luomiin yhteisiin Responsible Rescue -toimintakriteereihin.