Eddie – Minut on varattu!

Eddie
Ikä: n. 5 kk
Sukupu
oli: uros
Koko: n. 10 kg
Sijainti: Suomi
Saapunut tarhalle: 12/20
22

Aktiivimme tapasivat Eddien sisaruksineen Giurgiun julkisella tarhalla tammikuussa 2023. Eddien emo Estel oli saapunut pentujensa kanssa tarhalle joulukuussa 2022. Estel oli mennyt viiden vastasyntyneen pentunsa kanssa lähistöllä asuvan naisen pihaan turvaan ja rauhaan. Nainen ei voinut kuitenkaan auttaa Esteliä ja pentuja ja soitti kunnalliselle tarhalle. Mikäli Eddielle löydetään koti Suomesta, pelastetaan hänet Mapin tarhalle odottamaan omaan kotiin pääsyä.

Estelin ja pentujen oli tarkoituksena tulla adoptio-ohjelmaamme jo tammikuussa. Tarhareissun jälkeen saimme kuitenkin musertavan uutisen. Estelin pennut olivat sairastuneet parvovirukseen. Emme voineet aloittaa kotien etsintää, sillä pentujen tila oli kriittinen. Valitettavasti ainoastaan kaksi Estelin pentua; Enzo ja Eddie selvisivät parvosta ja muut kolme menehtyivät.

Tarhavierailun aikana pennut olivat vielä hyvin pieniä. Vaikka uusien ihmisten tapaaminen vähän jännitti, antoivat pennut hienosti käsitellä, nostaa syliin ja koskea. Eddie on elänyt tarhalla ainoastaan emonsa Estelin ja veljensä Enzon kanssa. Eddie on leikkisä pentu, jolla energiaa ja vauhtia riittää. Oletamme Eddiestä kasvavan n. 20 – 25kg.

Etsimme Eddielle kotia, jossa poika saa tarvitsemansa ajan uuden elämän totutteluun. Uskomme, että Eddie sopeutuu toisen koiran kaveriksi tai ainoaksi koiraksi.

Julkisella tarhalla kasvaneet koirat elävät jatkuvassa stressissä. Tarhalla ei ole juurikaan hiljaisia hetkiä, koirat eivät pääse minnekkään pakoon meteliä, häkkitovereita, kylmyyttä tai jopa tappeluita. Etenkin näiden koirien kohdalla on erityisen tärkeää huomioida se, kuinka käytös tarhalla saattaa muuttua koiran kotiuduttua. Tarhalla sosiaalinen ja avoin koira saattaa olla kotona pelokas ja arka, kun taas tarhalla nurkassa kyhjöttävä tärisevä pieni huomaamaton käärö saattaa olla samantien kotona kun aina olisi sielä asunut.

Kaikkien koirien kohdalla luonnekuvauksemme ovat vain tarhalla esiintyvän käytöksen pohjalta rakennettu, eikä tuleva koti saa odottaa tai olettaa koiran osaavan mitään kotikoiran elkeitä. Kotiutuminen saattaa kestää pisimmillään jopa vuosia, ja jokainen koira ansaitsee kärsivällisen perheen, missä ollaan valmiita etenemään koiran ehdoilla.

Mikäli kiinnostuit koirasta ja pystyt tarjoamaan hänelle loppuelämän mittaisen rakastavan ja huolehtivan kodin, niin täytäthän ajan kanssa huolellisesti adoptiohakemuksen sivuiltamme.

Suomeen tulleet koiramme tautitestataan, madotetaan, loishäädetään, rokotetaan sekä sirutetaan ennen tuloa. Tutustu Woffan koirien rokotus- ja madotusohjelmaan.

Lue lisää tautitesteistä.

Tutustuthan näihin huolella ennen adoptiohakemuksen tekoa.

Woffa Ry on nyt sitoutunut suomalaisten rescueyhdistysten luomiin yhteisiin Responsible Rescue -toimintakriteereihin.