Elea- Varattu


Ikä: s. 2017
Sukupu
oli: Narttu, steriloitu
Koko: n. 15-20kg kg
Sijainti: Giurgiu Public Shelter, Romania
Saapunut tarhalle:
vuonna 2020

Elea, n. 15-20kg, syntynyt arviolta 2017, leikattu narttu💜

Elea on yksi Giurgiun julkisen tarhan asukeista, joka tarvitsee kipeästi apua. Elea on viettänyt tarhalla n. 3 vuotta, mutta jäänyt kerta toisensa jälkeen huomaamattomaksi.

Syyskuussa 2023 aktiivimme tapasi Elean tarhalla. Tyttö asui samassa häkissä muiden koirien kanssa ja säännöllisistä ruoka-ajoista huolimatta on todella laihassa kunnossa. Kävi ilmi, että häkkitoverit alistivat Eleaa. Elea ei saanut kävellä edes lähelle ruokakuppia ilman, että toinen koira kävi kimppuun. Järjestömme jäsen vaati välittömästi Elean siirtämistä toiseen häkkiin pienemmän koiran kaveriksi, sillä tytön kunto oli todella vaarallisesti aliravittu. Elea sai mahdollisuuden syödä, mutta samalla alkoi vahtimaan ruokaa toiselta koiralta. Traumaattisen kokemuksen vuoksi Elea pitää ruokaa resurssina, eikä osaa jakaa ruokaa toisten koirien kanssa.

Elea ottaa vieraat ihmiset vastaan lämmöllä ja innolla. Häkkiin sisälle mentäessä tyttö hyppii ihmistä vasten ja tassuillaan halaa. Halauksessa Elea pitää kovasti kiinni ja toivoo, että ihminen ei lähde. Elea on aivan ihana huomionkipeä koira, joka ansaitsee tulla huomatuksi.

Luonteeltaan Elea on aktiivinen, energinen ja iloinen. Tyttö on ihmissosiaalinen ja koirasosiaalinen myös, jos ruokaa ei ole tarjolla. Koska Elea oli syyskuussa vaarallisen huonossa kunnossa pelkäsimme, että tyttö ei välttämättä selviä tarhalla yli talven ja ostimme hänelle erikoisruokaa, mikä sisälsi enemmän rasvaa ja proteiinia, kuin tarhan oma ruoka. Elea on lihonut syyskuusta todella hienosti, mutta ohuen turkkinsa takia tulee talvi olemaan tytölle rankka. Yritämme parhaamme, että Elea saisi parhaimman joululahja, eli oman loppuelämän kodin.

Etsimme Elealle kotia jossa tyttö saa tarvitsemansa ajan parantuakseen julkisen tarhan aiheuttamasta rasituksesta. Uskomme Elean pärjäävän hienosti ainoana koirana, tai toisen koiran kaverina. Jos käy niinkin hienosti ja tyttö löytää kodin, on hän valmis matkustamaan 9.12. Suomeen.

Valokuvista ensimmäiset ovat syyskuulta ja lopusta löytyy kuvia 26.10. kun tyttö on jo lihonut hyvin Woffan ostaman paremman ruoan ansiosta.

Mikäli kiinnostuit koirasta ja pystyt tarjoamaan hänelle loppuelämän mittaisen rakastavan ja huolehtivan kodin, niin täytäthän ajan kanssa huolellisesti adoptiohakemuksen sivuiltamme.

Suomeen tulleet koiramme tautitestataan, madotetaan, loishäädetään, rokotetaan sekä sirutetaan ennen tuloa. Tutustu Woffan koirien rokotus- ja madotusohjelmaan.

Lue lisää tautitesteistä.

Tutustuthan näihin huolella ennen adoptiohakemuksen tekoa.

Woffa Ry on nyt sitoutunut suomalaisten rescueyhdistysten luomiin yhteisiin Responsible Rescue -toimintakriteereihin.