Elsa


Ikä: synt. n. 6/2021
Sukupu
oli: narttu, leikattu
Koko: n. 10-12 kg
Sijainti: MAPin New Land, Romania

MAPin tarhan New Landilla asustelee pieni, n. 10-12 kiloinen corgia rakenteeltaan muistuttava Elsa. Elsa on pelastettu kadulta ja hyvin suurella todennäköisyydellä tytöllä on ollut joskus oma perhe.

Elsan häkkiin sisään mentäessä tapaamme ensin ujon tytön, joka tarkkailee vieraita ihmisiä useamman metrin päästä. Ravistelemme namikuppia ja yritämme saada Elsan kiinnostuksen ja huomion kohdistumaan itseemme, mutta Elsa pelästyykin ääntä ja menee entistä kauemmas. Magda tulee myös sisälle häkkiin, käy istumaan ja kutsuu Elsaa. Elsa juoksee Magdan luokse silitettäväksi. Magda nostaa Elsan syliin ja tyttö painaa jännittyneen onnellisena pään Magdan kainaloon. Hetken päästä Elsa haluaa lähteä liikkeelle ja lähestyy meitä rauhallisin askelein. Heitämme Elsalle nameja, jokaisella heitolla namit jäävät hieman lähemmäs meitä. Elsa lähestyy vierasta ihmistä hiljakseen ja lopulta syö nameja myös kädestä. Elsa antaa silittää. Karva tuntuu pehmeältä ja Elsa painaa silmänsä kiinni tyytyväisyyden merkiksi.

Vaikka Elsa aluksi jännittää vieraita ihmisiä reipastuu tyttö kuitenkin nopeasti ainoastaan 10 minuutin tarhavierailun aikana. Tutun ihmisen käsittely ja läheisyys sopii Elsalle, vaikka tyttö ei suoranaisesti mikään kainalokaveri olekaan. Vieraisiin ihmisiin Elsa suhtautuu kiinnostuneesti. 

Luonteeltaan tyttö on lempeä, rauhallinen ja alistuva. Jännittävissä tilanteissa tyttö alistuu maahan makaamaan. Elsa säikähtää herkästi nopeita liikkeitä tai kovia ääniä.

Elsalle etsitään rauhallista kotia, jossa tyttö saa tarvitsemansa ajan uuden elämän opetteluun. Elsa sopii rauhallisen ja reippaan koiran kaveriksi tai ainoaksi koiraksi. Säikyn luonteen vuoksi Elsaa ei adoptoida lapsiperheeseen.

Vaikka Elsa on tarhaluonteeltaan lempeä ja kaikkien kanssa toimeentuleva, täytyy tulevan perheen kuitenkin ymmärtää että tarhakäytös saattaa muuttua koiran kotiuduttua. Siitä, mitä rotuja koirissamme on, emme tietenkään tiedä. Kaikki koiramme ovat arvokkaan sekarotuisia.

Luonnekuvaukset rakentuvat koiran ollessa koiratarhalla. Suomeen saapuvalle koiralle tulee opettaa kärsivällisesti sisäsiisteys ja käytöstavat alusta lähtien. Koiran sopeutumiseen tulee varata aikaa – etenkin arempien ja pelokkaiden koirien kanssa. Jokainen koira ansaitsee perheen, missä edetään koirien ehdoilla, ei ihmisen. Tulevan perheen tulee myös ymmärtää että koira ei ole välttämättä vuosiin päässyt pureskelemaan mitään muuta kuin huonolaatuista ruokaa ja tarhan kaltereita, joten koirien hampaissa saattaa olla esimerkiksi hammaskiveä, jonka adoptoija sitoutuu hoidattamaan kotiutumisen jälkeen Suomessa.

Mikäli kiinnostuit koirasta ja pystyt tarjoamaan hänelle loppuelämän mittaisen rakastavan ja huolehtivan kodin, niin täytäthän ajan kanssa huolellisesti adoptiohakemuksen sivuiltamme.

Suomeen tulleet koiramme tautitestataan, madotetaan, loishäädetään, rokotetaan sekä sirutetaan ennen tuloa. Tutustu Woffan koirien rokotus- ja madotusohjelmaan.

Lue lisää tautitesteistä.

Tutustuthan näihin huolella ennen adoptiohakemuksen tekoa.

Woffa Ry on nyt sitoutunut suomalaisten rescueyhdistysten luomiin yhteisiin Responsible Rescue -toimintakriteereihin.