Estel – Minut on varattu!

Estel
Ikä: n. 1-vuotias
Sukupu
oli: Narttu, leikattu
Koko: n. 16 – 20 kg
Sijainti: Giurgiu Public Shelter, Romania
Saapunut tarhalle: 12/2022

Aktiivimme tapasivat Estelin Giurgiun julkisella tarhalla tammikuussa 2023. Tyttö on saapunut tarhalle joulukuussa 2022. Estel oli mennyt viiden vastasyntyneen pentunsa kanssa lähistöllä asuvan naisen pihaan turvaan ja rauhaan. Nainen ei voinut kuitenkaan auttaa Esteliä ja pentuja ja soitti kunnalliselle tarhalle. Mikäli Estelille löydetään koti Suomesta, pelastetaan hänet Mapin tarhalle odottamaan omaan kotiin pääsyä.

Kun aktiivimme tapasivat Estelin olivat pennut hyvin pieniä, noin kuukauden ikäisiä. Vieraisiin ihmisiin Estel suhtautui luottavaisesti. Tyttö päästi vieraat ihmiset häkkiin ja antoi heidän koskea pentuihin ja nostaa syliin. Estel on hyvin herttainen nuori äiti, joka laittaa pentunsa etusijalle. Estelille nameja antaessa vei tyttö namit pennuille syötäväksi. Luonteeltaan Estel on rauhallinen, kiltti ja reipas. Tyttö hakeutuu heti ihmisten lähelle silitettäväksi.

Estelin ja pentujen oli tarkoituksena tulla adoptio-ohjelmaamme jo tammikuussa. Tarhareissun jälkeen saimme kuitenkin musertavan uutisen. Estelin pennut olivat sairastuneet parvovirukseen. Emme voineet aloittaa kotien etsintää, sillä pentujen tila oli kriittinen. Emme myöskään voineet erottaa Esteliä pennuista. Valitettavasti ainoastaan kaksi Estelin pentua (Enzo ja Eddie, tulevat myös etsimään kotia kauttamme) selvisivät parvosta ja muut kolme menehtyivät.

Etsimme Estelille kotia, jossa tyttö saa tarvitsemansa ajan uuden elämän totutteluun. Uskomme, että Estel sopeutuu toisen koiran kaveriksi tai ainoaksi koiraksi.

Julkisella tarhalla kasvaneet koirat elävät jatkuvassa stressissä. Tarhalla ei ole juurikaan hiljaisia hetkiä, koirat eivät pääse minnekkään pakoon meteliä, häkkitovereita, kylmyyttä tai jopa tappeluita. Etenkin näiden koirien kohdalla on erityisen tärkeää huomioida se, kuinka käytös tarhalla saattaa muuttua koiran kotiuduttua. Tarhalla sosiaalinen ja avoin koira saattaa olla kotona pelokas ja arka, kun taas tarhalla nurkassa kyhjöttävä tärisevä pieni huomaamaton käärö saattaa olla samantien kotona kun aina olisi sielä asunut.

Kaikkien koirien kohdalla luonnekuvauksemme ovat vain tarhalla esiintyvän käytöksen pohjalta rakennettu, eikä tuleva koti saa odottaa tai olettaa koiran osaavan mitään kotikoiran elkeitä. Kotiutuminen saattaa kestää pisimmillään jopa vuosia, ja jokainen koira ansaitsee kärsivällisen perheen, missä ollaan valmiita etenemään koiran ehdoilla.

Mikäli kiinnostuit koirasta ja pystyt tarjoamaan hänelle loppuelämän mittaisen rakastavan ja huolehtivan kodin, niin täytäthän ajan kanssa huolellisesti adoptiohakemuksen sivuiltamme.

Suomeen tulleet koiramme tautitestataan, madotetaan, loishäädetään, rokotetaan sekä sirutetaan ennen tuloa. Tutustu Woffan koirien rokotus- ja madotusohjelmaan.

Lue lisää tautitesteistä.

Tutustuthan näihin huolella ennen adoptiohakemuksen tekoa.

Woffa Ry on nyt sitoutunut suomalaisten rescueyhdistysten luomiin yhteisiin Responsible Rescue -toimintakriteereihin.