Glara – Minut on varattu!


Ikä: s. 2021
Sukupu
oli: Narttu, leikattu
Koko: n. 20kg
Sijainti: Giurgiu Public Shelter, Romania

Glara, tyttö josta on erittäin hankala saada kuvia, hänen elohiiri luonteensa ansiosta.

Järjestömme jäsenet tapasivat tytön ensimmäisen kerran 6/23, mutta koira ei päätynyt silloin vielä täynnä olevaan adoptio-ohjelmaamme. Nyt kuitenkin 9/23 aktiivimme tapasi jälleen koiran ja Glara päätyi adoptio-ohjelmaamme.
Glara on luonteeltaan erittäin ihmisrakas, sosiaalinen ja iloinen koira, joka tulee myös muiden koirien kanssa hyvin toimeen, vaikka he eivät tyttöä niin kiinnostakkaan, sillä paras juttu hänelle on ihmiset. Glaralla on iso ja takkuinen turkki, mutta sen alla on laiha tyttö joka painaa n. 20 kiloa.

Etsimme Glaralle kotia, missä olisi leikkisä koirakaveri odottamassa, tai vaihtoehtoisesti koira pärjää aivan varmasti myös tulevaisuudessa yksinkin, sillä tälle neidille tärkeintä on ihmiset ja heidän huomio. Glara voisi soveltua luonteensa ansiosta myös isompien lapsien perheeseen, mutta pienet lapset hän varmasti energisyydellään ja vauhdillaan kaataa kumoon, sillä neiti pomppii aikuisiakin vasten innostuessaan niin kovasti, että melkein naamalle yltää pusun antamaan. Rauhoittumista tulee uudessa kodissa treenata hänen kanssaan.

Jos oikein hyvin käy ja oma loppuelämän koti löytyy, ja Glara pääsisi viettämään elämänsä ehkä ensimmäisen lämpöisen joulun, on hän valmis matkustamaan 9.12. saapuvalla kuljetuksella Suomeen.

Vaikka Glara on tarhaluonteeltaan erittäin iloinen, sosiaalinen, ihmisrakas ja kaikkien kanssa toimeentuleva, täytyy tulevan perheen kuitenkin ymmärtää että tarhakäytös saattaa muuttua koiran kotiuduttua. Julkisen tarhan koirat elävät stressaavassa elinympäristössä. Tarhaolosuhteet ahdistavat varmasti koiria – tarhalla on meluista, talvisin on kylmä ja häkkitovereiden kanssa saattaa tulla erimielisyyksiä, sillä tilaa on liian vähän. Julkiselta tarhalta tulevien koirien kohdalla on tärkeä tiedostaa, että koiran käytös voi muuttua Suomeen tullessa. Tarhalla sosiaalinen ja reipas koira voi kotiuduttuaan olla pelokas. Tarhan nurkassa kyhjöttävä, surumielinen koira puolestaan voi olla kotona touhukas ja utelias. Glara ei tarhalla hauku turhia, mutta yhtyy kyllä muiden lailla haukkukuoroon jos jotain poikkeavaa tarhalla tapahtuu, mutta fiksuissa rajoissa. Siitä, mitä rotuja Glarassa on, emme tietenkään tiedä. Kaikki koiramme ovat arvokkaan sekarotuisia.

Luonnekuvaukset rakentuvat koiran ollessa koiratarhalla. Suomeen saapuvalle koiralle tulee opettaa kärsivällisesti sisäsiisteys ja käytöstavat alusta lähtien. Koiran sopeutumiseen tulee varata aikaa – etenkin arempien ja pelokkaiden koirien kanssa. Jokainen koira ansaitsee perheen, missä edetään koirien ehdoilla, ei ihmisen. Julkisella tarhalla koirilla ei ole myöskään mitään aktiviteetteja, eikä etenkään mitään purtavaa hampaille. Tulevan perheen tulee myös ymmärtää että koira ei ole välttämättä vuosiin päässyt pureskelemaan mitään muuta kuin huonolaatuista ruokaa ja tarhan kaltereita, joten koirien hampaissa saattaa olla esimerkiksi hammaskiveä, jonka adoptoija sitoutuu hoidattamaan kotiutumisen jälkeen Suomessa.

Mikäli kiinnostuit koirasta ja pystyt tarjoamaan hänelle loppuelämän mittaisen rakastavan ja huolehtivan kodin, niin täytäthän ajan kanssa huolellisesti adoptiohakemuksen sivuiltamme.

Suomeen tulleet koiramme tautitestataan, madotetaan, loishäädetään, rokotetaan sekä sirutetaan ennen tuloa. Tutustu Woffan koirien rokotus- ja madotusohjelmaan.

Lue lisää tautitesteistä.

Tutustuthan näihin huolella ennen adoptiohakemuksen tekoa.

Woffa Ry on nyt sitoutunut suomalaisten rescueyhdistysten luomiin yhteisiin Responsible Rescue -toimintakriteereihin.