Hilda


Ikä: s. 10/2022
Sukupu
oli: Narttu, steriloitu
Koko: n. 10-12 kg
Sijainti: Giurgiu Public Shelter, Romania

Hilda, syntynyt arviolta 10/2022, n. 10-12kg leikattu narttu

Giurgiun kunnallisella tarhalla 520 koiran joukossa häkissä numero 110 asuu sympaattinen Hilda. Hilda jakaa häkin kahden uroksen kanssa.

Hilda on kiltti, rauhallinen, lempeä ja jännittynyt. Ihmisten tullessa häkkiin Hilda on uuden tilanteen ääressä. Jännitykseen tyttö reagoi jähmettymällä. Hilda tarkkailee miten toiset koirat suhtautuvat ihmisiin ja tekee vasta sen jälkeen päätöksen siitä, päästääkö ihmisiä lähelle. Jännittyneenä tyttö on alistuvainen. Hilda istuu häkin nurkassa. Tyttö antaa silittää ja nostaa syliin, vaikka se selkeästi tuntuu vähän jännittävältä.

Hetken päästä Hilda innostuu. Häntä alkaa heilua vimmatusti ja tyttö hakee nameja kädestä reippaasti. Jännityksestä ja ilosta hyppien Hilda liikkuu ympäri häkkiä.

Etsimme Hildalle kotia, jossa ymmärretään ujon koiran sielunelämää. Tyttö tulee tarvitsemaan aikaa kotiutuakseen kunnolla. Uskomme, että Hildalle voisi tehdä hyvää reippaan koirakaverin seura.

Vaikka Hilda on tarhaluonteeltaan erittäin kiltti, lempeä ja alistuvainen täytyy tulevan perheen kuitenkin ymmärtää että tarhakäytös saattaa muuttua koiran kotiuduttua. Julkisen tarhan koirat elävät stressaavassa elinympäristössä. Tarhaolosuhteet ahdistavat varmasti koiria – tarhalla on meluista, talvisin on kylmä ja häkkitovereiden kanssa saattaa tulla erimielisyyksiä, sillä tilaa on liian vähän. Julkiselta tarhalta tulevien koirien kohdalla on tärkeä tiedostaa, että koiran käytös voi muuttua Suomeen tullessa. Tarhalla sosiaalinen ja reipas koira voi kotiuduttuaan olla pelokas. Tarhan nurkassa kyhjöttävä, surumielinen koira puolestaan voi olla kotona touhukas ja utelias. Siitä, mitä rotuja Hildassa on, emme tietenkään tiedä. Kaikki koiramme ovat arvokkaan sekarotuisia.

Luonnekuvaukset rakentuvat koiran ollessa koiratarhalla. Suomeen saapuvalle koiralle tulee opettaa kärsivällisesti sisäsiisteys ja käytöstavat alusta lähtien. Koiran sopeutumiseen tulee varata aikaa – etenkin arempien ja pelokkaiden koirien kanssa. Jokainen koira ansaitsee perheen, missä edetään koirien ehdoilla, ei ihmisen. Julkisella tarhalla koirilla ei ole myöskään mitään aktiviteetteja, eikä etenkään mitään purtavaa hampaille. Tulevan perheen tulee myös ymmärtää että koira ei ole välttämättä vuosiin päässyt pureskelemaan mitään muuta kuin huonolaatuista ruokaa ja tarhan kaltereita, joten koirien hampaissa saattaa olla esimerkiksi hammaskiveä, jonka adoptoija sitoutuu hoidattamaan kotiutumisen jälkeen Suomessa.

Mikäli kiinnostuit koirasta ja pystyt tarjoamaan hänelle loppuelämän mittaisen rakastavan ja huolehtivan kodin, niin täytäthän ajan kanssa huolellisesti adoptiohakemuksen sivuiltamme.

Suomeen tulleet koiramme tautitestataan, madotetaan, loishäädetään, rokotetaan sekä sirutetaan ennen tuloa. Tutustu Woffan koirien rokotus- ja madotusohjelmaan.

Lue lisää tautitesteistä.

Tutustuthan näihin huolella ennen adoptiohakemuksen tekoa.

Woffa Ry on nyt sitoutunut suomalaisten rescueyhdistysten luomiin yhteisiin Responsible Rescue -toimintakriteereihin.