Isla


Ikä: s. n. 1/2023
Sukupu
oli: Narttu, leikattu
Koko: n. 15 – 17 kg
Sijainti: Romania

Isla, leikattu narttu, syntynyt arviolta 1/2023, n. 15-17kg / 40cm Isla asuu Magdan tulevalla sterilointiklinikalla Giurgiun keskustassa viiden muun koiran kanssa. Isla oli napattu pellolta vieraan naisen toimesta. Hän toi Islan Magdan järjestämään sterilointipäivään ja kertoi Magdalle, että tarkoituksena on steriloida tyttö ja laskea se pellolle vapaaksi samassa kohdassa, kun mistä se oli kiinniotettu. Romaniassa tämä on normaali käytäntö, sillä niin yksityiset kun julkisetkin tarhat ovat täynnä ja steriloimalla pystytään kuitenkin ehkäisemään monen pennun syntyminen. Islalle laitettiin korvaan merkkilappu steriloinnin merkiksi, jotta jatkossa sitä ei enää uudelleen poimittaisi steriloitavaksi.

Steriloinnin jälkeen Isla sai toipua hetken klinikalla. Heti heräämisen jälkeen Isla näytti itsestään niin lempeän, kiltin ja rauhallisen puolen. Magda päätti että Islaa ei laskettaisi enää takaisin pellolle, vaan se jäisi MAPiin odottamaan oman kodin löytymistä. Klinikalla asuvilla koirilla on etuoikeuksia verrattuna tavallisen tarhakoiran elämään. Klinikalla asuvat koirat saavat valita itse milloin ovat sisällä lämmitetyssä asunnossa ja milloin siirtyvät ovessa olevan luukun kautta aidatulle pihalle. Sisällä päiväunia voi nukkua sohvalla.

Luonteeltaan Isla on aktiivinen, lempeä, kiltti, rauhallinen, innokas ja sosiaalinen. Vieraan ihmisen nähdessään Isla tulee häntä heiluen kohti, tyttö tulee silitettäväksi ja hyppää varovaisesti vasten. Tyttö on hyvin luottavainen ja avoin vieraan ihmisen kanssa. Isla juoksee innostuneena edes-takaisin klinikan pienellä aidatulla pihalla. Myöskään muiden koirien kanssa Islalla ei ole haasteita, tyttö osaa elää hienosti laumassa muita kunnioittaen. Aktiivimme kirjoittavat reissujen aikana adoptio-ohjelmaan tulevista koirista tietoja ylös ja Islan kohdalla listaukseen oli kirjoitettu myös esimerkiksi ”Älyttömän hieno ja ihana koira”. Isla on ulkoisesti bordercollieta muistuttava ja uskommekin, että tytössä on jotain paimenkoirarotua.

Etsimme Islalle kotia, jossa perheellä on kiinnostusta ja aikaa vastata Islan tarvitsemaan aktivointiin ja liikunnan määrään. Uskomme Islan sopeutuvan toisen koiran kaveriksi tai ainoaksi koiraksi. Isla voi sopia myös lapsiperheeseen.

Luonnekuvaukset rakentuvat koiran ollessa koiratarhalla. Suomeen saapuvalle koiralle tulee opettaa kärsivällisesti sisäsiisteys ja käytöstavat alusta lähtien. Koiran sopeutumiseen tulee varata aikaa – etenkin arempien ja pelokkaiden koirien kanssa. Jokainen koira ansaitsee perheen, missä edetään koirien ehdoilla, ei ihmisen. Koiratarhalla koirilla ei ole myöskään mitään aktiviteetteja, eikä etenkään mitään purtavaa hampaille. Tulevan perheen tulee myös ymmärtää, että koira ei ole välttämättä vuosiin päässyt pureskelemaan mitään muuta kuin huonolaatuista ruokaa ja tarhan kaltereita, joten koirien hampaissa saattaa olla esimerkiksi hammaskiveä, jonka adoptoija sitoutuu hoidattamaan kotiutumisen jälkeen Suomessa.

Mikäli kiinnostuit koirasta ja pystyt tarjoamaan hänelle loppuelämän mittaisen rakastavan ja huolehtivan kodin, niin täytäthän ajan kanssa huolellisesti adoptiohakemuksen sivuiltamme.

Suomeen tulleet koiramme tautitestataan, madotetaan, loishäädetään, rokotetaan sekä sirutetaan ennen tuloa. Tutustu Woffan koirien rokotus- ja madotusohjelmaan.

Lue lisää tautitesteistä.

Tutustuthan näihin huolella ennen adoptiohakemuksen tekoa.

Woffa Ry on nyt sitoutunut suomalaisten rescueyhdistysten luomiin yhteisiin Responsible Rescue -toimintakriteereihin.