Kaarle – Suomessa.

Kaarle, syntynyt 1.10.2020, 12 kg leikattu uros.

Kaarlelle etsitään kotia erityisadoptiona. Kaarle on saapunut Suomeen 18.2.2021 omaan kotiinsa Mapin tarhalta Romaniasta. Kaarle ei kuitenkaan soveltunut elämään kerrostalossa ainoana koirana, jonka vuoksi palautui yhdistykselle etsimään uutta kotia toukokuussa 2023. Kaarle on nyt yhdistyksen kotihoitajalla Vaasassa etsimässä omaa kotiaan.

Luonteeltaan Kaarle on leikkisä, sosiaalinen, ihmisläheinen ja viisas koira. Kaarle on aktiivinen ja innokas, joka mieluusti tekee ja touhuaa asioita oman ihmisensä kanssa. Innokkaan luonteen vastapainona poika osaa kuitenkin avun kanssa rauhoittua sisälle ja olla tekemättä mitään. Kaarle on nopea oppimaan, jos palkka on kunnossa. Poika on ruokamotivoitunut, joka helpottaa koulutettavuutta.

Autossa Kaarle matkustaa sujuvasti. Poika hyppää itse autoon ja hyppää pois autosta vasta luvan saatuaan. Autossa Kaarle matkustaa rauhallisesti tai nukkuen. Kaarle on reipas ulkoilija. Myös täysin vieraille lenkkireiteille lähtee poika reippaana, eikä arastele ollenkaan. Ulos ovesta Kaarle lähtee luvan saatuaan ja ulkona ottaa kontaktia hienosti. Kaarle tulee luokse kutsuttaessa. Ihmisten ohittamiset sujuvat hihnassa ongelmitta, takaa tulevat pyörät saattavat pelästyttää jolloin Kaarle reagoi haukkumalla ja hyökkimällä. Koirien ohituksia harjoitellaan vielä, mutta pääsääntöisesti ne sujuvat hyvin namien avulla.

Kaarlen lempipuuhiin kuuluu ulkoilu metsässä ja rauhallisilla alueilla. Älypelit ja virikeruokailu pitävät Kaarlen mielenkiintoa yllä myös pidempään. Yksin leikkiminen, erityisesti pehmolelulla on pojan mieleen. Myös toisen koiran kanssa leikkiminen on pojalle mieluista, vaikkakin välillä yltyy rajuksi. Kaarlella on ollut haasteena vieraisiin ihmisiin, erityisesti miehiin tutustuminen. Pitkäjänteisellä harjoittelulla Kaarle on kuitenkin alkanut luottamaan kotihoitopaikassa asuviin miespuolisiin. Joskus tulee takapakkia ja miesten liikkeet ovat Kaarlelle liikaa. Pääsääntöisesti yhteiselo kuitenkin sujuu. Vieraissa paikoissa Kaarle pystyy kuitenkin jättämään vieraat ihmiset huomiotta. Kaarle on käynyt esimerkiksi kirpputorikierroksilla ilman ongelmia.

Kotihoidossa olevan toisen koiran kanssa Kaarle tulee hyvin toimeen. Kaarle ottaa paljon mallia muista koirista, niin hyvissä, kuin ”ei-niin-hyvissä” asioissa. Kaarlella on aiemmin ollut vaikeaa eroahdistusta. Nyt kun Kaarle on siirtynyt kotihoitoon, jossa on toinen koira on poika kehittynyt yksinolojen kanssa. Kaarlen on helpompi jäädä kotiin toisen koiran kanssa.

Tällä hetkellä yksinolot sujuvat pääsääntöisesti ilman ongelmia. Kaarle saattaa haukkua ulkoa kuuluville äänille, mutta rauhoittuu nopeasti. Yksinoloja on harjoiteltu myös ilman koirakaveria ja ne sujuvat pääsääntöisesti hyvin. Kaarlella on ollut aikaisemmin atopiaa. Nyt kuitenkin oikealla ruoalla saatu iho ja vatsa hyvään tasapainoon.

Kaarle oli alkanut aristelemaan toista takajalkaa kotihoidossa. Kaarle vietiin eläinlääkärille kuvauksiin. Kaarlelta kuvattiin selkäranka, sekä lonkat. Kaarlen lonkista löytyi vähän löysyyttä, joka saattaa tulevaisuudessa aiheuttaa nivelrikkoa. Röntgenkuvauksesta ei löytynyt syytä Kaarlen jalan aristamiselle. Kaarle sai kotihoito-ohjeeksi rennon liikunnan vaihtelevassa maastossa pehmeällä alustalla. Kaarlelle aloitetaan gabapentiini lääkitys. Mikäli lääke toimii toivotulla tavalla jää se Kaarlelle käyttöön tulevaisuuteen. Kaarlella on ruokavaliossa mukana lohiöljy, sekä nivelrikon syntymistä ennaltaehkäisemässä Avital flex.

Kaarle sopeutuu parhaiten kotiin jossa on toinen koira ja rauhallinen asuinalue. Omakotitalossa Kaarlen uskotaan pärjäävän ainoana koirana, mutta kerrostalossa vain koirakaverin kanssa. Kaarle tulee varmasti haukkumaan alussa yksinoloissa, kunnes sopeutuu uuteen kotiin. Kaarlea ei adoptoida lapsiperheeseen.

Mikäli kiinnostuit koirasta ja pystyt tarjoamaan hänelle loppuelämän mittaisen rakastavan ja huolehtivan kodin, niin täytäthän ajan kanssa huolellisesti adoptiohakemuksen sivuiltamme.

Suomeen tulleet koiramme tautitestataan, madotetaan, loishäädetään, rokotetaan sekä sirutetaan ennen tuloa. Tutustu Woffan koirien rokotus- ja madotusohjelmaan.

Lue lisää tautitesteistä.

Tutustuthan näihin huolella ennen adoptiohakemuksen tekoa.

Woffa Ry on nyt sitoutunut suomalaisten rescueyhdistysten luomiin yhteisiin Responsible Rescue -toimintakriteereihin.